• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۵۴۲۶
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۰
سیاسی » مجلس

شورای همکاری خلیج فارس به فکر آینده منطقه باشد

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس باید به فکر اقدامات سازنده برای امنیت و آینده منطقه باشند و از ایراد حرف‌های تاریخ مصرف گذشته خودداری کنند.

شورای همکاری خلیج فارس به فکر آینده منطقه باشدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت؛ آقای عباس مقتدایی با اشاره به بیانیه پر اتهام شورای همکاری خلیج فارس علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از نکات مهم در دوره جدید، سیاستگذاری خارجی افزایش مراودات بین المللی ایران به ویژه با همسایگان بوده و این موضوع از سوی رئیس جمهور در ماه‌های گذشته مطرح شده است.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رویکرد جدید سیاست خارجی جمهوری اسلامی مبتنی بر نگرش منطقی و اصولی است؛ ما در عرصه امنیت خاورمیانه و خلیج فارس با تکیه بر توان داخلی خودمان و به دور از دخالت بیگانگان عمل می‌کنیم.
وی افزود: چنین رویکردی را جمهوری اسلامی ایران در سال‌های گذشته طی کرده است، شورای همکاری خلیج فارس اولاً باید به این نکته توجه کند که جمهوری اسلامی ایران خواهان ارتباط با تمامی کشور‌هایی است که ثابت کرده‌اند با ایران دوستی دارند و به دنبال منافع مشترک هستند.
مقتدایی بیان کرد: کشور‌هایی که پای بیگانگان را به منطقه باز می‌کنند، توان اداره خود را ندارند و در مقاطع مختلف دوستی خودشان را ثابت نکردند اکنون در قالب بیانیه‌ها به جای رفتار‌های دوستانه مطالب تنش آمیز مطرح می‌کند.
وی ابراز کرد: با توجه به اینکه شورای همکاری خلیج فارس تاکنون نتوانسته اختلافات درونی بین خودش را حل کند؛ این موضوع باعث شده تا اعضا نتوانند با یکدیگر به نحو شایسته برای حل مشکلات درونی این شورا و کشور‌های دیگر عربی تعامل کنند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اینکه اعضای شورای همکاری خلیج فارس مواضعی را درباره موضوعاتی که ربطی به آن‌ها ندارد یا در محدوده فعالیت آنان نیست مطرح میکنند امری ناپسند بوده چرا که جمهوری اسلامی ایران در ۴۰ سال گذشته نشان داده که سیاستش تعامل و دوستی با کشور‌های منطقه است.
وی عنوان کرد: در دوره جدیدی که از سوی رئیس جمهور ایران موضوع تعامل و همکاری‌های روز افزون با کشور‌های همسایه مطرح شده صدور چنین بیانیه‌هایی غیرسازنده محسوب می‌شود، زیرا جمهوری اسلامی کشوریست مقتدر که به امنیت منطقه کمک کرده و توقع دارد که سایر کشور‌ها به جای ایجاد تنش با تمام توان برای امنیت منطقه وارد گود شوند.
مقتدایی یادآور شد: بنابراین سازنده‌تر آن است که کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس به فکر آینده منطقه باشند و باید بدانند که ایران در این منطقه به عنوان یک کشور قدرتمند و دارای تاثیر، ماندگار است؛ کشور‌های بیگانه‌ای که به صورت عاریتی به منطقه آمدند همگی خواهند رفت یا اخراج می‌شوند یا فرار می‌کنند که نمونه آن را در خصوص آمریکا در افغانستان دیده ایم.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه هر یک کشور‌های اروپایی به دنبال ایجاد رابطه دو جانبه ایران هستند، کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس باید به این فکر باشند که می‌توانند با اقدامات سازنده به امنیت هر چه بیشتر منطقه کمک کند نه اینکه حرف‌هایی که تاریخ مصرف آن گذشته شده است را بیان کنند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: جزایر سه گانه جزء جدایی ناپذیر ایران است که حقوق بین الملل و سوابق تاریخی بر این موضوع تاکید دارد اگر چه ادعا‌هایی مطرح می‌شود، اما در همان ادعا باقی مانده و جنبه‌ای فراتر از ادعا ندارد.
وی افزود: از شورای همکاری خلیج فارس انتظار داریم تا از طرح اظهارات مخرب خودداری کنند و اعضای این شورا از سرنوشت افراد، چون حسنی مبارک و دیکتاتور‌های منطقه که حرف‌های فراتر از حقوق خود مطرح می‌کردند درس عبرت بگیرند.
مقتدایی بیان کرد: به نظر می‌رسد که اعضای شورای همکاری خلیج فارس باید این واقعیت را مورد لحاظ قرار دهند که ایران قدرتمندترین کشور منطقه و دروازه امنیت خلیج فارس و غرب آسیا محسوب می‌شود، توانمندی اخراج آمریکا از سوریه را دارد اکنون به عنوان یک عضو پیمان شانگ‌های در حال همکاری‌های گسترده‌تر با آسیا ست.
وی خاطرنشان کرد: در چنین حالتی می‌طلبد شورای همکاری خلیج فارس از دهه‌های گذشته خارج شده و واقعیت‌های موجود را بپذیرد و به فکر آینده‌ای باشند که در آن ایران اثرگذارترین کشور منطقه غرب آسیا خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
افتتاح و بهره‌برداری از طرح‌های مختلف در استان ایلام
جشن تکلیف فرشتگان ۹ ساله در شهر گوگان
معرفی برترین‌های قرار دوازدهم در چهارمحال و بختیاری
هوای اصفهان پنج درجه سردتر می‌شود.
اعلام میزان بارشهای اخیر در کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه وبویراحمد سراسر جشن و شادی در شب و روز سالروز میلاد منجی عالم بشریت
جشن و شادی مردم کهگیلویه و بویراحمد در سالروز میلاد صاحب الزمان(عج)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
افتتاح خانه موسیقی تهران
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)