• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۶۳۱۲
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۰:۵۵
اجتماعی
گفتگوی ویژه؛

کنوانسیون حقوق کودک، کور جنس است

عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سند ملی کودک و نوجوان مورد عنایت رئیس اسبق نبود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم زهرا آیت اللهی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: سند ملی کودک و نوجوان مبتنی بر آموزه ها و معارف اسلامی که از سال 93 حاصل ماه ها پژوهش و اصلاح و بررسی قرارداشت در سال 97 پس از اصلاحات فراوان در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد تصویب این شورا قرار گرفت اما متاسفانه رئیس جمهور وقت این سند را ابلاغ نمی کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


او ادامه داد: ابلاغ نشدن این سند از سوی حسن روحانی همانند ابلاغ نکردن لغو سند 2030 بود در آن دوران ما به کنوانسیون حقوق کودک ملحق شده بودیم بر اساس حقوق این کنوانسیون ما اجازه و حق پذیرفتن و اجرای سندی که مغایر با عرف و شرع آموزه های دینی باشد نداریم حال که سندی منطبق با آموزه های اخلاقی و اسلامی و متناسب با کودکان خودمان آماده کرده ایم قاعدتاً باید به این سند عنایتی ویژه می شد اما این اتفاق در دوران ریاست جمهوری روحانی نیفتاد.
آقای محمود حکمت نیا عضو حقیقی شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی در سوی دیگر استودیو گفت: تفاوت سند حقوق کودک و نوجوان مبتنی بر آموزه های معارف و اسلام با سایر اسناد این است که الزامات کودک نسبت به جامعه، خانواده و دولت در نظر می گیرد این الزامات در حقوق بشر هم دیده نشده است در این سند، الزامات کارهایی است که جامعه، خانواده و همینطور دولت ها باید در قبال کودکان و نوجوانان انجام دهند.
او ادامه داد: سند ملی کودک و نوجوان، الزامات و ظرفیت های ملی و فرهنگی و دینی ما را لحاظ و بر روی نقاطی که امکان خلاء وجود دارد تمرکز کرده است.
خانم زهرا آیت اللهی در سوی دیگر استودیو به قانونی هم نام با سند ملی کودک و نوجوان اشاره کرد و افزود:​ قانونی با نام حقوق اطفال و نوجوانان در سال 99 تصویب شد اما رویکرد آن قانون به سمت کودکان بزهکار است ولی در سند ملی کودک و نوجوان، دایره وسیعتری از کودکان و نوجوانان دیده شده اند.
او با اشاره به محاسن و معایب کنوانسیون حقوق کودک افزود: یکی از معایب بزرگ کنوانسیون حقوق کودک این است که برای کودکان حق آزادی عقیده و مذهب دارد به نظر می رسد که در اینجا، کنوانسیون می خواهد بگوید کودک می تواند دین داشته باشد و یا نداشته باشد یعنی کودک را رها از تربیت دینی می بیند در حالی که ما در سند کودک یکی از وظایف خانواده ها می گوییم والدین موظف به ترتیب فرزندان در راستای اعتقادات دینی هستند متاسفانه در کنوانسیون کودک اصلا توجهی به مسائل دنیوی و اخروی کودکان نشده حتی نقش والدین هم کمرنگ دیده شده بود.
خانم آیت اللهی گفت: کنوانسیون حقوق کودک فرقی میان دختر و پسر و حتی پدر و مادر قائل نمی شود یعنی کور جنس است در حالی که ما معتقدیم پسرها و دخترها هرکدام ارزش های جنسیتی خاص خود را دارند حتی مادران را مکلف نمی دانیم که مخارج فرزندان را تامین نمایند.
او افزود: در کنوانسیون کودک آمده که اگر خانواده ای شرایط و صلاحیت سرپرستی از کودک را نداشت دولت مکلف است سرپرستی کودک را به پرورشگاه ها و یا خانواده ای دیگر بسپارد اما در سند ملی کودک و نوجوان دیده شده که کودک پس از جدا شدن از والدین، باید به سرپرستی فامیل نزدیک در آید و دولت مکلف است آن فامیل نزدیک را حمایت و تقویت نماید اگر هم فامیل و اقوام مناسبی وجود نداشت، خانواده ای صالح می تواند سرپرستی کودک را عهده دار شود در غیر این صورت کودک باید به موسسات عمومی حمایت و سرپرستی کودکان سپرده شود.
آقای محمود حکمت نیا در سوی دیگر گفتگو با اشاره به سن قانونی کار برای کودکان و نوجونان گفت: در سند ملی کودک و نوجوان آمده که اشتغال کودکان قبل از رسیدن به سن قانونی کار یعنی 15 سال ممنوع است البته کسب مهارت نزد پدر، اشتغال محسوب نمی شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


خانم آیت اللهی در تکمیل گفته های آقای حکمت نیا گفت: در این سند آمده است حقوق کودکان باید استیفا شود تا کودکان به بازار کار وارد نشوند حقوق کودک در ارتباط با تفریح و تحصیل از آن جمله است دسترسی رایگان به تحصیل حق کودکان است حتی دولت باید از پدران حمایت کند تا بتوانند حقوق فرزندان را به جا آورند.
او افزود: فقر اقتصادی خانواده نباید سبب شود تا کودکان به سمت اشتغال سوق داده شوند در این سند تازه ابلاغ شده، آمده که اگر کودکان پس از سن اشتغال به کاری وارد شدند متناسب با جنسیت و شأنیت، باید از حقوق و دستمزد عادلانه برخوردار شوند.
فاطمه بداغی مستشار قضایی در ارتباط زنده تصویری با این برنامه گفت: با توجه به نکات قید شده در سند ملی کودک و نوجوان امیدواریم که مفاد این سند به دادرسی های عادلانه در محاکم قضایی و دادگاه های خانواده و اطفال، کمک کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح طرح‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت دهه فجر
سایه استعمار
نشست هم اندیشی مدیرکل صداوسیما و دانشجویان
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از ۲۴ بهمن‌ماه
تنباکو‌های فاقد مجوز دود نشدند
سفر معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر به اندونزی
اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی در دشت های کهگیلویه
رزمایش خودرویی اورژانس اجتماعی در بوشهر
توقیف محموله فیوز برق قاچاق در قروه
بررسی وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۱۱/۲۰
برگزاری جشنواره ملی سدرا در اصفهان
وزش باد شدید در لرستان
حزب‌الله جنایات جدید رژیم صهیونیستی علیه لبنان را محکوم کرد
رونق اقتصادی بندرعباس با افتتاح مجتمع گردشگری روستای سرخون
جشن دختران انقلاب در شاهرود
صعود یک پله‌ای شهرداری گرگان در لیگ برتر بسکتبال
دعوت سازمان بسیج مستضعفین برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
دستگيري عاملان تخريب تمثال امام جمعه فقید جهرم
آذربایجان‌غربی؛ رتبه نخست تولید آبزیان در میان استان‌های غیر ساحلی
ثبت ملی لیالستان لاهیجان به‌عنوان «روستای ملی بامبوبافی ایران»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)