پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل راهآهن گفت: با بهره برداری از کریدور شمال- جنوب در ایران زمان حمل کالا از فنلاند در اروپا تا هندوستان به ۲۰ روز میرسد که در مقایسه با مسیر دریایی ۲۵ روز زودتر خواهد بود.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سعید رسولی در حاشیه همایش تجاری ایران و هند در جمع خبرنگاران افزود: راه آهن ایران از بندرعباس تا رشت متصل شده و کریدور شمال - جنوب برای تکمیل شدن نیاز به تکمیل راه آهن رشت به آستارا در مسافت ۱۶۴ کیلومتر دارد که آقای قاسمی وزیر راه و شهرسازی بر اولویت اجرای این طرح تاکید دارد.
راه آهن رشت آستارا پیمان کار دارد و فقط تامین مالی ویژه پیمانکار این پروژه که قرارگاه خاتم است مورد نیاز است !!! در مورد ایجاد بسیتر کریدور شممال به جنوب و گسترش آن به صورت وسیع تر و بهینه تر باید گفت که گسترش ترانزیت از طریق بنادر در دریای خزر و نائگان کشتی های ترانزیتی بسیار موثرتر است !!!! به طور مثال میزان باری که می تواند به صورت حمل نقل ریلی و جاده ای به بندر آستارخان روسیه برسد به چند صد میلیون تن در سال می تواند برسد !!! جابجایی این میزان بار از طریق دریای خزر به بنادر شمالی ایران و سپس ترانزیت آن از طریق جاده یا ریل به بنادر جنوبی !!! می تواند حجم بسیار بالاتری از بار را سالانه در بر بگیرد و این مزیت را دارد که تجمیع بار در بنادر ترانزیت و حمل آن به بنادر دیگر و سرانچام ارسال آن از طریق آب های آزاد هم در وسعت بیشتری می تواند انجام شود و هم مرسوم است !!! در مقابل درست است که راه آهن ویژگی سرعت را در خود دارد !!! ولی محدودیت سالانه 8 میلیون تنی آن سودی قابل توجهی در ترانزیت بار به ایران نمی دهد و صرفا یک ویژگی مثبت است !!! گسترش ترانزیت در دریای خزر از طریق اتصال بین بنادر روسیه و ایران و بنادر جنوبی می تواند زمینه ساز یک مسیر و بستر ترانزیتی بسیار گسترده و دائمی باشد انشاالله انشاالله انشاالله !!!!!