• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۳۰۵۷۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۹
سیاسی » سیاست خارجی

ادعا‌های بایدن در سازمان ملل و حنایی که زود رنگ باخت

آمریکایی‌ها هیچ گام عملی برای اجرای برجام صورت نداده اند و همچنان همان سیاست‌های تحریمی گذشته را ادامه می‌دهند که طبعا با اصول مذاکراتی ایران یعنی خودداری از مذاکرات فرسایشی و بی‌حاصل مغایرت دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نورنیوز؛ رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حالی مدعی آمادگی برای بازگشت به برجام و استمرار مذاکرات وین شد که پس از آن رفتار‌های تامل برانگیز و متناقضی از سوی مقامات آمریکایی صورت گرفت.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری مدعی شد که ایران هیچ تاریخی برای بازگشت به مذاکرات وین اعلام نکرده است. او همچنین بار دیگر تهدید کرد که فرصت بازگشت به پایبندی دوجانبه به برجام نامحدود نیست.
پیشتر نیز یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که خواسته بود هویتش پنهان بماند مدعی شده بود نشانه‌ای از آمادگی ایران برای «بازگشت به برجام» وجود ندارد. وبگاه شبکه خبری «سی‌ان‌ان» آورده است این مقام آمریکایی گفته صبوری واشنگتن تا ابد ادامه نخواهد داشت.
این مقام آمریکایی مدعی شده دولت «جو بایدن» در حال تدوین برنامه‌های اقتضائی برای حالتی است که ایران به پیشرفت‌های هسته‌ای ادامه دهد و از «بازگشت به برجام» خودداری کند.
همچنین گزارش‌های منتشره نشان می‌دهد قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا چندین طرح ضد ایرانی را برای اضافه شدن به عنوان متمم به متن لایحه بودجه دفاعی آمریکا پیشنهاد کردند که مباحثی همچون رصد روابط ایران و چین، ارتباط ایران و جبهه مقاومت در منطقه، ارزیابی آنچه اقدامات مخرب ایران در آمریکا نامیده شده در آن دیده می‌شود.
درباره این‌گونه رفتار‌های ضدایرانی چند نکته قابل توجه است:
نخست؛ جو بایدن که از عدم مقبولیت و مشروعیت داخلی رنج می‌برد پس از فرار از افغانستان با صف‌بندی کنگره علیه خود مواجه است چنانچه بسیاری از اعضای کنگره حتی دموکرات‌ها خواستار استیضاح او شده‌اند.
اکنون سیاست او و نزدیکانش به حاشیه‌سازی و قدرت نمایی‌های پوشالی استوار شده است تا شاید با این حربه فرار از افغانستان را توجیه و از استیضاح و کاهش شدید مشروعیت رهایی یابند.
دوم؛ اعتیاد به سیاست تحریم و فشار و نداشتن عقلانیت از مولفه‌های مشترک دولت‌مردان آمریکاست که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در عملکرد بوش، اوباما، ترامپ و بایدن می‌توان مشاهده کرد. اکنون نیز بایدن در حالی در سخنرانی مجمع عمومی ادعای آمادگی برای مذاکره را مطرح می‌سازد که بر اساس اعتیاد پایان ناپذیر آمریکایی به فشار و تهدید همان سایست‌های نخ‌نما شده گذشته از سوی کنگره و دولت آمریکا اجرا می‌گردد که خود سندی بر غیر قابل اعتماد بودن آمریکاست.
سوم؛ جوسازی ناشیانه آمریکایی‌ها درباره نبود نشانه بازگشت ایران به وین در حالی است که طبعا دولت جدید ایران نیازمند فرصتی برای ارزیابی روند‌های گذشته است چنانچه وقتی بایدن در اواخر سال ۲۰۲۰ به قدرت رسید تا چند ماه هیچ صحبت و موضعی در باب برجام و مذاکره نداشت.
چهارم؛ آمریکا در حالی مدعی انزوای جهانی ایران است که اقبال عمومی به پیشنهادات رئیس جمهور ایران در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر محکومیت جهانی اقدامات نظام سلطه علیه سلامت و محیط زیست و نیز تاکید کشور‌ها بر توسعه روابط با تهران در ملاقات‌های دوجانبه با امیرعبداللهیان، خلاف این ادعا را ثابت می‌کند.
البته عضویت ایران در پیمان شانگهای، رسیدن محموله‌های سوخت ایران به لبنان، تاکید جهانی بر لزوم نقش آفرینی ایران در تحولات افغانستان و... ابعاد دیگری از شکست سیاست انزوای ایران را اشکار می‌سازد.
بر این اساس می‌توان گفت که دولتمردان آمریکا با دادن آدرس‌های غلط به افکار عمومی به زعم خود به دنبال اهمیت‌زدایی از دستاورد‌ها و راهکار‌های سازنده مطرح شده از سوی ایران برای حل بحران‌های جهانی در مجمع عمومی سازمان ملل و نیز پنهان‌سازی دستاورد‌های بزرگ ایران در اجرای سیاست رویکرد منطقه‌ای و گره نزدن اقتصاد داخلی کشور به برجام است.
بر این اساس؛ واضح است که تکرار سیاست فشار و تهدید از سوی کاخ سفید همچنان همان سیاست راهبردی واشینگتن در قبال ایران است و حنای ادعا‌های بایدن زودتر از آنچه تصور می‌شد رنگ باخته است.
نکته آنکه؛ آمریکایی‌ها هیچ گام عملی برای اجرای برجام صورت نداده و همچنان همان سیاست‌های تحریمی گذشته را ادامه می‌دهند که طبعا با اصول مذاکراتی ایران یعنی خودداری از مذاکرات فرسایشی و بی‌حاصل مغایرت دارد.
اروپا نیز برای حصول نتیجه راهی جز جدا ساختن راه خویش از آمریکا ندارد، به ویژه آنکه پس از تحقیر شدن در قرارداد «اوکوس» میان آمریکا و انگلیس با استرالیا باید دریافته باشد که یک‌جانبه‌گرایی آمریکا صرفا معطوف به سایر کشور‌ها نیست و حتی متحدین خویش را قربانی خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سوم؛ جوسازی ناشیانه آمریکایی‌ها درباره نبود نشانه بازگشت ایران به وین در حالی است که طبعا دولت جدید ایران نیازمند فرصتی برای ارزیابی روند‌های گذشته است ____ یعنی اين ارزيابی ها وجود ندارد؟ دولت بايدن بيشتر تمایل نداشت با دولتی که عمرش رو به پایان است توافق کند اگر تيم هسته ای جدید اريابی ندارد که واویلا
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
نشست شورای دستگاه‌های نظارتی استان وشرکت‌های بزرگ اقتصادی در کرمان
جشنواره آرای برتر قضات برای اصلاح مجرمان در کرمان
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی درکرمان
استقبال از تکواندوکار زنجانی مدال آور در مسابقات جهان
راه‌اندازی سامانه جدید پیگیری شکایات و پرونده‌ها درقم
توزیع بیش از ۱۲۷۵ تن کود شیمیایی بین کشاورزان اسکو
تساوی دو بر دو سپاهان و آخال در نقش جهان
اختصاص بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آغاز مرحله دوم بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)