• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۳۵۲۹۲
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۹
قزوین » سیاسی
رئیس قوه قضائیه در دیدار با قضات و کارکنان قضایی قزوین:

قضات ، بازپرس‌ها و دادیاران از صدور قرار بازداشت اجتناب کنند

رئیس قوه قضائیه در دیدار با قضات و کارکنان قضایی قزوین، از قضات، بازپرس‌ها و دادیاران خواست که حتی‌المقدور از صدور قرار بازداشت اجتناب کنند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، در دیدار با قضات و قضات، بازپرس‌ها و دادیاران از صدور قرار بازداشت اجتناب کنندکارکنان قضایی استان قزوین، گفت: امروز مردم نسبت به دولت، قوه قضاییه و مجلس امیدوار شده‌اند و این امیدواری و اعتماد آن‌ها تکلیف ما را سنگین‌تر می‌کند.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: دشمن تلاش زیادی کرد با فضاسازی، اعتماد مردم را کاملا مخدوش کند، اما اکنون که در سایه همدلی و هماهنگی قوا اعتماد مردم ترمیم شده موظف به صیانت و ارتقاء آن هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اعتماد مردم را بزرگترین سرمایه نظام عنوان کرد و گفت: اعتمادسازی با حرف ممکن نیست و باید در عمل کارآمدی نظام را نشان دهیم چراکه اکنون با وفاق و همکاری ایجاد شده طی سه ماه گذشته اگر خدای نکرده امید مردم از بین برود بیش از گذشته ضرر خواهیم کرد.

وی ادامه داد: مردم می‌گویند الان قوای سه‌گانه و دستگاه‌ها همه در خط رهبری و دلسوز نظام و خیرخواه هستند و برای حل مشکلات و گره‌گشایی از کار‌ها تلاش می‌کنند و نباید اجازه داد این امید از دست برود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه همه کار‌ها با حضور مردم به نتیجه می‌رسد گفت: دشمن با تحریم‌های ظالمانه مردم را به زحمت انداخت، اما صبر و مقاومت مردم، دشمن را در رسیدن به هدفش ناکام گذاشت.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه حل مشکلات بدون توجه به مردم ارزشی ندارد، گفت: ما برای حکومت نیامده‌ایم بلکه آمده‌ایم عدالت محقق شود، انسانیت به کمال برسد و بر اساس آموزه‌های دینی، یار و همراه یکدیگر باشیم.

وی با بیان اینکه امروز کسب اعتماد مردم و افزایش آن به دست ما سپرده شده، نیروی انسانی را مهمترین عامل حسن انجام ماموریت و وظایف هر سازمان معرفی کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بر همین اساس خاطرنشان کرد که مدیران عالی هر مجموعه‌ای وظیفه دارند همه تلاش خود را برای ارتقاء جایگاه و تامین آسایش و آرامش روانی کارکنان آن مجموعه به کار گیرند.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به سختی‌ها و تنگنا‌ها و حجم کار دستگاه قضا بیش از ظرفیت موجود، از طرح‌های خلاقانه‌ای که می‌تواند در بهبود وضعیت کارکنان و حل مشکلات آن‌ها موثر باشد استقبال کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به سختی کار در برخی مجموعه‌های قضایی وابسته به عدلیه مانند پزشکی قانونی و سازمان زندان‌ها که ارتباط بیشتری با بدنه مجموعه دارند، حل مشکلات این مجموعه‌ها را برای کاهش مشکلات مردم، اولویت دانست.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه تذکر و تکرار برخی توصیه‌ها برای بهبود عملکرد یک سازمان سودمند است، به بیان چند توصیه به همکاران قضایی خود در استان قزوین پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از قضات، بازپرس‌ها و دادیاران خواست که حتی‌المقدور از صدور قرار بازداشت اجتناب کنند.

رئیس قوه قضاییه گفت: اگر نیاز به صدور قرار بازداشت موقت بود باید شرایطی فراهم شود که افراد بتوانند در اولین فرصت ممکن تامین وثیقه کنند و به محض تامین وثیقه نیز رفع بازداشت صورت گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین به قضات و بازپرس‌ها و دادیاران توصیه کرد در صدور قرار‌ها و رسیدگی به پرونده‌های دارای حکم زندان، به سرعت عمل کنند.

وی همچنین تاکید کرد در مواردی که قانون اجازه می‌دهد و بیم تبانی و فرار متهم وجود ندارد و یا حکم زندان بازدارنده است، از مجازات‌های جایگزین حبس استفاده کنند.

رئیس قوه قضاییه با تقدیر از تلاش‌های صورت گرفته برای پایش زندانیان و آزادی‌های اخیر زندانیان در استان‌های مختلف، بر سرکشی از زندان‌ها تاکید کرد و گفت: نباید به گزارش قاضی زندان اکتفا شود و مبادا کسی بلاوجه در زندان بماند و حقی از کسی ضایع شود خصوصا کسانی‌که توان دفاع از حق خود را ندارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بر لزوم تشکیل کارگروه‌های مردمی برای حل مشکلات و دعاوی قضایی تاکید کرد و گفت: باید چتر استفاده از ظرفیت‌های مردمی را گسترش دهیم و علاوه بر شورا‌های حل اختلاف، از طرح‌های ابتکاری و کمک‌های معتمدین محلات برای ایجاد صلح و سازش استفاده شود.

رئیس دستگاه قضا پرونده‌های کثیرالشاکی را از معضلات نظام قضایی دانست و به قضات و بازپرس‌ها و دادیاران توصیه کرد که این پرونده‌ها را به گونه‌ای مورد رسیدگی قرار دهند که در کنار مجازات افراد خاطی، مردم نیز زودتر و با کمترین هزینه به حقوق خود برسند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: اگر پرونده‌ای تشکیل شد که افراد زیادی درگیر آن هستند با صدور قرار تامین و اعمال محدودیت‌هایی، چون ممنوع‌الخروجی به متهم فرصت دهید که حق مردم را برگرداند و با بازداشت فوری او اجازه ندهید تعداد شاکیان بیشتر شود.

رئیس قوه قضاییه از کارشناسی‌های غیرضروری و اختلاف نظرات کارشناسان به عنوان یکی از عوامل اطاله دادرسی یاد کرد و گفت که برخی کارشناسی‌ها نه‌تن‌ها دستگاه قضایی را به عدالت نمی‌رساند بلکه ما را از هدف خود دورتر می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تاکید کرد: برای جلوگیری از بروز مشکلات برای مردم باید کارشناسی‌های ضروری به صورت روشن و با تعیین زمان به کارشناسان ابلاغ شوند و بر فرآیند کار نیز نظارت شود تا در موعد مقرر انجام شود.

وی این نکته را نیز متذکر شد که اگر نظر کارشناسی یک کارشناس اختلافات فاحش زیاد داشت، از او توضیح خواسته شود و اگر جواب دوپهلو داد ضمن اعلام مسئله به مراجع ذی‌ربط، از ارجاع کارشناسی‌ها به وی خودداری شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه وکلا محترم هستند و وکیل خوب معاضد قاضی است در عین حال متذکر شد گاهی اوقات برخی وکلا به دلیل رفتار‌های غیرمتعارف موجب اطاله دادرسی و اخلال در روند دادرسی می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه مقام قضاوت منصب الهی و متعلق به رسول‌الله (ص) و امیرالمومنین (ع) است به همه قضات و کارکنان قضایی توصیه کرد که مراقب وسوسه شیطان و شیطان صفتان باشند و با پرهیز از قرار گرفتن در موضع تهمت از دستگاه قضایی صیانت کنند.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «علی شعبانی» رئیس کل دادگستری قزوین در خصوص عملکرد این دادگستری اظهار کرد: از سال ۹۷ تا امروز با اقدام قاطع دستگاه قضایی قزوین، بیش از ۷ هزار و ۶۳۷ هکتار از اراضی ملی رفع تصرف شد.

وی با اشاره به فعالیت‌های ستاد اقتصاد مقاومتی استان قزوین و تدوین ۲۰۹ مصوبه در این ستاد عنوان کرد: تا امروز ۱۹۱ واحد تولیدی با پیگیری‌های دستگاه قضایی قزوین احیاء شدند.

رئیس کل دادگستری قزوین در ادامه با اعلام اینکه میزان ابلاغ الکترونیک قضایی در این استان به ۹۴ درصد رسیده است، گفت: در مدت اخیر ۳۹ زندانی مشمول مرخصی پایان حبس و ۱۹ زندانی مشمول تعلیق پایان حبس شدند؛ ضمن آنکه ۱۸ زندانی نیز طی هفته‌های گذشته از زندان‌های قزوین آزاد شدند.

شعبانی از کاهش ۴۷ درصدی پرونده‌های مسن در یک سال اخیر خبر داد و در خصوص آمار قلع و قمع بنا‌های غیرمجاز نیز گفت: در سال گذشته ۶۴۱ مورد قلع و قمع بنا‌های غیرمجاز صورت گرفت و این در حالی است که مجموع قلع و قمع بنا‌های غیرمجاز از سال ۹۴ تا ۹۸؛ قریب به ۳۵۰ مورد بود.

وی همچنین در خصوص اهتمام دستگاه قضایی قزوین برای دسترسی آسان مردم به عدالت، از معرفی یک خط تلفن برای ارتباط مستقیم مردم قزوین با رئیس کل دادگستری خبر داد و گفت: این خط تلفن هر روز به مدت یک ساعت بعد از نماز مغرب و عشاء پاسخگوی مردم خواهد بود.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اختتامیه نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی جنوب استان
تکواندو پاراآسیایی جوانان؛ صعود علیزاده به مرحله نهایی
رده بندی فوتسال جهان ۲۰۲۵؛ ایران در رده پنجم ماند
تولید انبوه واکسن آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در مؤسسه رازی
مدیریت جامعه زنان نباید در اختیار رسانه‌های دشمن باشد
برگزاری نخستین استاژ فنی کیک‌بوکسینگ و MMA در یزد
بهره‌ برداری ازفاز ۲ مجتمع میدوک شهربابک
خطبه‌های نماز جمعه شهرستان‌های هرمزگان ۲۱ آذر
یونیسف: بارش‌ها جان ۸۰۰ هزار نفر را در غزه تهدید می‌کند
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ صعود زهرا سلطانی به دیدار پایانی تکواندو
پژوهش، موتور پیشرفت کشور
مقابله با توطئه های دشمن با پیروی از ولایت فقیه
کسب نشان برنز دارتر فارسی در آوردگاه بزرگسالان کشور
مستند «داستانی از ریاض»
کالاس: فساد موگرینی شوکی بزرگ برای اروپا بود
تجدید مزایده اموال غیرمنقول «رضایت خودرو طراوت نوین» فردا در قزوین
سلامت، اولویت اول مهریز
واکنش زاکانی به شب خوابی کارتن خواب‌ها در اتوبوس ها
برگزاری همایش کوهپیمایی ویژه روز جهانی کوهستان در بیرجند
پاراآسیایی ۲۰۲۵، صعود شهروز حیدری به مرحله نیمه پایانی بوچیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)