• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۳۵۷۱۴
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۱
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ماموریت کاوشگر جدید ناسا

پرتاب کاوشگر به سیارک‌های تروجان مشتری تلاشی دیگر برای رمزگشایی از اسرار منظومه شمسی است.

ماموریت کاوشگر جدید ناسابه گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، مهندسان در ماه اوت آنتن‌های گیرنده قوی را روی کاوشگر نصب کردند که به آن امکان برقراری ارتباط با زمین را می‌دهد- 

ناسا قصد دارد کاوشگری به سیارک‌های تروجان مشتری بفرستد. این برنامه فضایی می‌تواند درباره منشا منظومه شمسی اطلاعات بیشتری ارائه دهد.

سازمان فضایی [ناسا] در بیانیه روز سه‌شنبه اعلام کرد که عملکرد «لوسی» -نخستین فضاپیمای ناسا برای ارسال به این سیارک‌ها- را آزمایش و مخزن سوخت آن را پر کرده است.

                                           قرار است این فضاپیما روز شانزدهم اکتبر به فضا پرتاب شود.

این سنگ‌های فضایی که بر اساس اسطوره‌های یونانی نامگذاری شده‌اند، به همراه مشتری و در دو گروه به دور خورشید می‌گردند؛ گروهی که در مسیر خود از این سیاره غول پیکر جلوترند و گروهی که از آن عقب می‌مانند. بررسی‌ها نشان داده‌اند که این گروه از سیارک‌ها بقایای بسیار کهن و ماده اولیه تشکیل‌دهنده سیارات بیرونی [منظومه شمسی]اند. دانشمندان ناسا امیدوارند که به کمک برنامه فضایی لوسی، نظریه‌های خود درباره شکل‌گیری منظومه شمسی در ۴.۵ میلیارد سال پیش را بهتر کنند و دریابند که [سیارات منظومه شمسی] چگونه به پیکربندی کنونی رسیده‌اند.

ماموریت کاوشگر جدید ناسا

لوسی با پرواز به‌سوی یک سیارک در کمربند اصلی منظومه شمسی و هفت سیارک تروجان، تعداد بی‌سابقه‌ای از این سیارک‌ها را بررسی خواهد کرد. این کاوشگر برای کمک گرفتن از [نیروی] گرانش، سه بار به سمت زمین بازخواهد گشت و این نخستین باری است که یک فضاپیما از منظومه شمسی بیرونی به نزدیکی زمین باز می‌گردد. ناسا می‌گوید هیچ کاوشگر فضایی دیگری در طول تاریخ به اهدافی چنین متفاوت با مدارهای مستقل پیرامون خورشید ارسال نشده است.

تام استتلر، دانشمند پروژه لوسی در مرکز فرماندهی ناسا در واشنگتن، می‌گوید: «ما به کمک لوسی در مدت ۱۲ سال، با یک فضاپیما به هشت سیارک که تاکنون مشاهده نشده‌اند، می‌رسیم.»

ناسا می‌گوید که مهندسانش در هشت هفته گذشته فضاپیما را در مرکز فضایی کندی این سازمان در فلوریدا برای پرواز آماده کرده‌اند؛ سیستم‌های مکانیکی، الکتریکی و حرارتی آن را آزمایش و ترتیب اجرای پرتاب آن از مراکز عملیاتی این برنامه فضایی را تمرین کرده‌اند.

ناسا اوایل این ماه با ۷۲۵ کیلوگرم هیدرازین مایع و اکسیژن مایع، کار پر کردن مخازن سوخت لوسی را به پایان رساند. این میزان سوخت که ۴۰ درصد جرم فضاپیما را تشکیل می‌دهد به این منظور استفاده می‌شود که لوسی را طبق برنامه به مقاصد سیارکی خود برساند و آرایه‌های صفحات خورشیدی بزرگ آن -هر کدام به عرض یک اتوبوس مدرسه- باتری‌ها را برای برق‌رسانی به دستگاه‌های تعبیه شده در فضاپیما شارژ کنند.

مهندسان همچنین در ماه اوت آنتن‌های گیرنده قوی را روی کاوشگر نصب کردند که به آن امکان برقراری ارتباط با زمین را می‌دهد. این فضاپیما به پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال منتقل خواهد شد و ماه آینده روی موشک یونایتد لانچ آلیانس اتلس۵ ۴۰۱(United Launch Alliance Atlas V 401) سوار خواهد شد. موشک اتلس۵ از مجتمع پرتاب فضایی ۴۱ به فضا پرتاب خواهد شد و لوسی را به خارج از اتمسفر زمین خواهد فرستاد تا سفر طولانی خود به سیارک‌های تروجان را آغاز کند.

نخستین برنامه‌ریزی برای پرتاب لوسی برای ساعت ۵:۳۴ صبح به وقت منطقه شرقی در ۱۶ اکتبر تعیین شده است؛ اما اگر آب‌وهوا یا سایر مسائل مانع از پرتاب آن روز شوند، ناسا برای پرتاب آن در روز بعد فرصت‌‌های اضافه‌ هم خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت خودرو در مازندران
انتخابات تناسبی، مشارکت گروه‌های سیاسی در انتخابات شوراها رونق می‌دهد
برای ایران
آغاز حراج زمستانی شمش طلا در مرکز مبادله ایران
رادیو زنجان با برنامه جمعه گوروشی میزبان استان‌های آذری زبان شمالغرب کشور
نه فلسطین حذف شد و نه محور مقاومت از بین رفت
نیروهای مسلح آماده مقابله با تهدید دشمن هستند
کارگاه شعر مکتب گمنامی در زنجان به روایت تصویر
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی به مناسبت درگذشت پیشکسوت فرش
ایستگاه پایانی بیست‌وهفتمین جشنواره قصه‌گویی آذربایجان شرقی
کسب رتبه نخست رادیو آبادان در بین مراکز صدای کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ دی ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۵ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
شناسایی ۳۵۸ ملک مازاد برای مولدسازی در آذربایجان شرقی
پرتاب سه ماهواره ایرانی، نماد بلوغ علمی ایران
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری
پایان رقابت دسته ۹۴ کیلوگرم لیگ برتر وزنه‌برداری در اهواز
قرآن و نهج‌البلاغه بهترین سلاح برای مقابله با هجمه دشمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی واقعاً احیاگر حوزه علمیه مشهد بود
رقابت‌های فینال و رده بندی پنج وزن نخست امشب برگزار می‌شود
امروز؛ اختتامیه جشنواره تئاتر شهر
پیش بینی بارش باران در نوار شمالی؛ آلودگی هوا در برخی شهر‌ها
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۴ دی
نقش‌آفرینی مجریان رسانه ملی در صیانت از زبان فارسی
ساپینتو: از پیروزی مقابل المحرق و صعود خیلی خوشحالم
آغاز عرضه بنزین سوپر وارداتی در تهران
فردا، آخرین مهلت پذیرش بدون آزمون دانشجو در دانشگاه تهران
تاکید بر ضرورت کار کارشناسی و دقت نظر در بررسی لایحه بودجه
مظفری‌زاده: پیگیری حق و حقوق باشگاه از طریق کمیته استیناف هستیم
نجات جان اتباع افغانستانی از مرگ حتمی توسط مرزبانان خراسان رضوی
محمد جمالو؛ رئیس سازمان ثبت احوال کشور شد
معرفی اعضای هیئت مدیره جدید خانه موسیقی
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)