• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۳۵۷۲۱
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۲
مهاباد » اجتماعی

کشت پاییزه در ۳۸۰ هزار هکتار اراضی آذربایجان‌‌ غربی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت : پیش‌بینی می‌شود در سال‌ زراعی جدید ، 380 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم پاییزه اختصاص یابد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سيما مركز مهاباد ، اکبر کرامتی با بیان اینکه در سال زراعی 1400-1401 در حدود 90 هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم آبی و 290 هزار هکتار نیز زیر کشت گندم دیم پاییزه می رود، افزود : متوسط عملکرد گندم آبی در سال‌های اخیر 4.2 تن و گندم دیم 1.1 تن بوده است.

وی ادامه داد: در شرایط نرمال بارندگی‌ها ، پیش‌بینی می‌شود در سال 1401 حدود 670 هزار تن گندم پاییزه از اراضی آذربایجان‌ غربی برداشت شود که از این میزان 300 هزار تن به صورت خرید تضمینی و مابقی به صورت خود مصرفی کارخانجات صنایع تبدیلی و ... انجام گیرد.

کرامتی سیاست‌های کلی سازمان در جهت افزایش عملکرد ، بستر سازی برای اصلاح الگوی کشت و توسعه پایدار گندم برشمرد و گفت: این سیاست‌ها با توسعه روش‌هایی مانند رعایت تناوب زراعی ، کشت مستقیم با استفاده از بذور اصلاح شده و نیز رعایت زمان کشت به همراه مبارزه با آفات و بیماری ها محقق می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به کاهش بارندگی‌ها در سال‌های اخیر اضافه کرد: در این راستا کشت مستقیم ، حفظ بقایای گیاهی در مزرعه ، کشت فارونی و استفاده از لوله‌های تیپ در آبیاری مزارع آبی و دیم در اراضی در دستور کار قرار گرفته است.

وی قیمت مناسب خرید تضمینی ، ایجاد تنوع در بذور مصرفی کشاورزان به خصوص در مناطق با خاک شور در سطح استان، تخصیص و ابلاغ به موقع اعتبارات برای اجرای طرح‌های الگویی ، کمک‌های مالی دولت برای ترویج ماشین‌آلات نوین و اعتبارات لازم برای بالا بردن دانش فنی بهره‌برداران را از عوامل توسعه کشت و پایداری تولید و افزایش عملکرد گندم موثر دانست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی در خصوص کشت دانه‌های روغنی پاییزه نیز در استان، گفت : برنامه ابلاغی 9 هزار هکتار است که بذور تدارک شده تاکنون 21 تن انواع بذور هیبربد وارداتی داخلی و بذور گواهی شده بر اساس نیاز شهرستان‌ها است.

وی با بیان اینکه کودهای مورد نیاز بر اساس برنامه ابلاغی و درخواست مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها تامین و تدارک شده است، اضافه کرد: همچنین هماهنگی‌های لازم با سازمان آب منطقه‌ای در راستای تامین آب برای اراضی پایاب سدها صورت گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی در خصوص پیش‌بینی سطح کشت محصولات علوفه‌ای پاییزه در استان، گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود 50 هزار و 300 هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت جو دیم ، یونجه ، ماشک و خلر برود.

وی گفت : از این میزان 40 هزار هکتار زیر کشت پاییزه جو دیم ، 300 هکتار یونجه ، ماشک و خلر هر کدام 500 هکتار خواهد بود که پیش‌بینی می‌شود 48 هزار تن جو دیم ، ۲هزار و 700 تن یونجه، هزار تن ماشک و هزار تن خلر از این مزارع برداشت شود.

کرامتی پایین بودن قیمت خرید تضمینی، کمبود بذر جو گواهی شده به خصوص جو دیم و آشنایی اندک کشاورزان با محصولات جدید ماشک و خلر را از مشکلات پیش روی کشت علوفه پاییزه در استان دانست و گفت : با توسعه مراکز تولید بذرجو در استان از یک واحد به سه واحد ، تامین بذور گواهی شده وارداتی، توصیه کشت به موقع به خصوص کشت جو دیم به صورت خشکه کاری از سیاست‌های سازمان برای حل این مشکلات است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی در خصوص کشت نخود در استان ، گفت: پیش‌بینی کشت پاییزه نخود در سطح هزار هکتار در صورت تامین بذور مورد نیاز در سال جاری است که از سیاست‌های در دست اقدام در مورد کشت نخود ، استفاده از نزولات آسمانی پاییزه و زمستانه،امکان کشت مکانیزه محصول و بالا بردن راندمان تولید محصول نسبت به کشت بهاره و استفاده از ارقام زودرس است.

کرامتی برگزاری کارگاه‌های آموزشی کشت کلزا برای کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی نقده، هماهنگی با اداره مکانیزاسیون جهت آماده سازی انواع کارنده‌ها در جهت کشت مکانیزه کلزا با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و اطلاع‌رسانی به موقع قیمت خرید تضمینی کلزا برای تمام شهرستان‌ها را از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی استان در خصوص کشت پاییزه برشمرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
برپایی ۱۲۰ میز خدمت جهادی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
شکارچیان متخلف در دام قانون
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)