• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۴۱۳۰۳
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۸
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

از تجاوز بی‌شرمانه تا خروج وقیحانه آمریکا از افغانستان

هفتم اُکتبر سالروز تجاوز و لشکرکشی آمریکا به افغانستان است.

به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل­ ­­خبرگزاری صدا و سیما از کابل، حادثه یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی، بهانه‌ای برای لشکرکشی آمریکا به افغانستان شد؛ آمریکا مدعی بود طرح حملات یازدهم سپتامبر توسط شبکه القاعده در افغانستان برنامه ریزی شده است و با همین توجیه، روز هفتم اکتبر سال دو هزار و یک میلادی به افغانستان حمله کرد و تجاوز بیست ساله آمریکا آغاز شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سرانجام این اشغالگری پس از نزدیک به دو دهه در روز سی و یکم آگوست سال ۲۰۰۱ میلادی به پایان رسید و آمریکا با خفت از افغانستان فرار کرد؛ البته آمریکا با امضای توافقنامه‌ای با طالبان در دهم اسفند ماه سال ۱۳۹۸ و پس از هجده ماه مذاکره با طالبان، زمینه فرار خفت بار خود را از افغانستان فراهم کرد و از سوی دیگر به گفته مقامات آمریکایی، امضای این توافقنامه زمینه ساز فروپاشی دولت افغانستان شد.

امروز بسیاری از کارشناسان معتقدند هدف از لشکرکشی آمریکا به افغانستان موضوع مبارزه با تروریسم نبود بلکه آمریکایی‌ها به دنبال ایجاد پایگاه نظامی در نزدیکی کشور‌های چین و روسیه بودند تا از این طریق ضمن حضور در منطقه استراتژیک افغانستان، کشور‌های چین، روسیه و ایران را نیز تحت کنترل خود داشته باشند.

البته غارت دارایی‌ها و منابع طبیعی افغانستان و قاچاق مواد مخدر را از دیگر اهداف حضور بیست ساله اشغالگران آمریکایی دراین کشور می‌توان برشمرد.

اما بیست سال اشغالگری آمریکا در افغانستان، پیامد‌های سنگین انسانی و اقتصادی هم برای مردم افغانستان و هم برای مردم آمریکا بر جا گذاشته است که جبران آن بسیار سنگین و حتی غیرممکن است.

پس از حمله آمریکا به افغانستان موجی از بمباران هوایی در افغانستان آغاز شد که در این حملات ده‌ها هزار نفر از مردم افغانستان جان خود را از دست دادند؛ مجالس عروسی، عزاداری و میهمانی‌ها، مدارس و مساجد مردم این کشور هدف بمباران نظامیان آمریکایی قرار گرفت که این حملات درد و رنج مردم بی پناه افغانستان را مضاعف کرد.

براساس گزارش رسانه‌های معتبر بین المللی در بیست سال جنگ آمریکا در افغانستان، بیش از دویست و چهل هزار نفر به صورت مستقیم در این جنگ کشته و صد‌ها هزار نفر دیگر زخمی شدند.

شمار تلفات غیرنظامیان افغان در جنگ بیست ساله آمریکا بیش از هفتاد هزار نفر اعلام شده است همچنین ده‌ها هزار غیرنظامی دیگر زخمی شدند. تعداد تلفات نظامیان افغان در‌ این مدت شصت و شش تا شصت و نه هزار نفر خوانده می‌شود؛ همچنین شمار تلفات طالبان و سایر گروه‌های مخالف مسلح در این مدت حدود هشتاد و پنج هزار نفر گزارش شده است.

اما در مدت بیست سال اشغالگری آمریکا در افغانستان، بیش از سه هزار و پانصد نظامی خارجی از جمله حدود دو هزار و پانصد نظامی آمریکایی در این کشور کشته و بیش از بیست هزار نظامی آمریکایی دیگر زخمی شدند.

یکی از شعار‌های عمده آمریکا برای حمله به افغانستان، مبارزه با تروریسم بود، اما در بیست سال گذشته نه تنها خطرات تروریسم و حملات تروریستی کاهش نیافت بلکه به گفته مقامات دولت سابق افغانستان تعداد گروه‌های تروریستی در این کشور به بیست گروه افزایش یافت.

یکی از گروه‌هایی که با حمایت‌های پیدا و پنهان آمریکا درافغانستان ظهور کرد، داعش بود؛ این گروه ده‌ها حمله خونین تروریستی در افغانستان به ویژه در شهر کابل انجام داد و بیشتر تجمعات شیعیان این کشور هدف حملات داعش قرار گرفت.

حملات خونین انتحاری به جنبش روشنایی، مسجد امام زمان (ع) در غرب شهر کابل، مدرسه باقرالعلوم، مرکز فرهنگی تبیان و ده‌ها حمله دیگر در سایر شهر‌های افغانستان از جمله هرات و گردیز را داعش برعهده گرفت که براثر آن صد‌ها غیرنظامی افغان شهید یا زخمی شدند.

هزینه‌های سنگین جنگ آمریکا بر اقتصاد، امنیت و سایر عرصه‌های اجتماعی اکنون بر دوش مردم افغانستان سنگینی می‌کند؛ هم اکنون زیر ساخت‌های اقتصادی افغانستان ویران و مردم این کشور از کمترین خدمات شهروندی برخوردار هستند. کارخانه‌ها و چرخ‌های صنعتی در افغانستان راکد است و حدود نود درصد نیاز‌های مردم از خارج از این کشور وارد می‌شود.

براساس آمار‌های رسمی دولت سابق افغانستان، حدود پنجاه و پنج درصد مردم این کشور زیر خط فقر قرار دارند و از سوی دیگر نزدیک به چهل درصد افغان‌ها بیکار هستند.

برق که از ابتدایی‌ترین خدمات در هر کشور محسوب می‌شود، اکثریت افغان‌ها از آن محروم هستند. هم اکنون حدود شصت درصد مردم این کشور برق ندارند. افغانستان باوجود داشتن منابع گازی همچنان هیچ خانه‌ای در این کشور لوله کشی گاز ندارد و گاز مایع از خارج از افغانستان وارد می‌شود.

براساس گزارش سازمان‌های بین المللی، هم اکنون نیمی از جمعیت افغانستان به کمک‌های فوری غذایی نیاز دارند و سازمان ملل هشدار داده است در صورتی که مجامع بین المللی کمک نکنند، بیش از نود درصد مردم این کشور به زیرخط فقر می‌روند.

از لحاظ روحی و روانی نیز مردم افغانستان در بدترین شرایط خود قرار دارد به گونه‌ای که براساس گزارش‌های معتبر بین المللی، مردم افغانستان جزو غمگین‌ترین مردمان جهان در سال ۲۰۲۱ میلادی قرار گرفته‌‍اند.

آمریکا در حالی در سی و یکم آگوست سال جاری به طولانی‌ترین جنگ خارجی خود پایان داد که این جنگ بیش از دو تریلیون دلار هزینه بر مردم آمریکا تحمیل کرد و خانواده‌های آمریکایی علاوه بر پرداخت این هزینه سنگین شاهد صحنه‌های دردناک بازگشت تابوت فرزندان خود از افغانستان بودند.

آمریکا در حالی پس از بیست سال اشغالگری از افغانستان فرار کرد که در دو دهه اخیر به اصطلاح با طالبان مبارزه کرد، اما اینک، طالبان بر کل افغانستان حاکم شده است؛ امروز افغانستان به نقطه بیست سال قبل بازگشته است و در دو دهه اخیر فقط کشتار، ویرانی و آوارگی ناشی از تهاجم آمریکا برای مردم افغانستان به میراث گذاشته شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ثبت نام عمره مفرده آذرماه امسال در ۲ کاروان از گیلان
احتمال آبگرفتگی، رعد و برق و ریزش سنگ در جاده‌های کوهستانی
شهادت و زخمی شدن ۷ لبنانی در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی
کشف محوطه تاریخی متعلق به قرون میانه دوره اسلامی در گناباد
جشنواره نان ومحصولات لبنی در سیرجان
تقویم روز و اوقات شرعی یازدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
هشدار جدی دادستان سوادکوه شمالی به دهیاران و متخلفان ساخت‌وساز
ساخت آثار هنری با ضایعات مسی
تدوین و اجرای سند اعتلای بسیج در کشور
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و گرمسار
سقوط و مرگ کوهنورد در قله دماوند
حذف تیم فوتبال پالایش نفت بندرعباس از جام حذفی
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (یازدهم آبان ۱۴۰۴)
تصرف اراضی ملی از سوی سودجویان در اشنویه
طیب و حاج اسماعیل؛ از میدان خراسان تا میدان شهادت
بند عبدل آباد بجنورد، چشم انتظار باران
کاهش دما و بارندگی در نوار شمالی کشور
پایان سردرگمی میان سامانه‌ها؛ دولت در مسیر ایجاد زیست‌بوم دیجیتال
زنجان، قطب نوآوری هوش مصنوعی و استارتاپ‌های فناور
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
دیدار تیم‌های صنعت نفت آبادان و برق شیراز در مرحله سوم جام حذفی
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)