• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۴۱۶۲۸
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۵
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

اسناد ثبت جهانی ۴ اثر تحویل ایران شد

در دیدار سفیر کشورمان در یونسکو با قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، اسناد ثبت جهانی چهار اثر ایران تحویل داده شد.

اسناد ثبت جهانی ۴ اثر تحویل ایران شدبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ در این نشست احمد پاکتچی سفیر ایران در یونسکو، الواح ثبت جهانی راه‌آهن سراسری ایران و منظر فرهنگی هورامان که در فهرست میراث جهانی ملموس ثبت شده‌اند و همچنین الواح ثبت جهانی هنر نگارگری و زیارت تادئوس مقدس را که از جمله پرونده‌های چند ملیتی میراث‌فرهنگی ایران محسوب می‌شوند و به‌صورت مشترک با کشور‌های همسایه تدوین و در فهرست میراث جهانی ناملموس ثبت شده‌اند را برای ثبت و نگهداری در اسناد میراث‌فرهنگی تحویل داد.

علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درباره نشست خود با سفیر ایران در یونسکو و تحویل این اسناد گفت: «از کشور عزیزمان ایران ۲۶ اثر غیر منقول در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. اهمیت ثبت جهانی میراث ملموس و ناملموس آن است که این آثار فارغ از نژاد، ملیت، مذهب و… به همه آحاد جامعه بشری اختصاص می‌یابد و همه دولت‌ها و ملت‌ها وظیفه مشترک در حفظ و نگهداری آن دارند.»
او ادامه داد: «حتی در زمان جنگ این آثار از تعرض باید مصون بمانند. بی‌شک افزایش آثار یک کشور در ثبت جهانی نقش مهمی در رشد صنعت گردشگری، افزایش توریسم، رونق کسب و کار و از همه مهم‌تر معرفی فرهنگ، تاریخ و تمدن یک کشور در عرصه جهانی دارد.»

دارابی اضافه کرد: «ایتالیا، چین، اسپانیا، فرانسه، آلمان، هندوستان، مکزیک، انگلستان، ایران و روسیه ۱۰ کشور برتر دنیا در تعداد آثار ثبت شده جهانی هستند. ایران با ۲۶ اثر غیر منقول ثبت شده جهانی در آسیا رتبه سوم و در دنیا رتبه نهم را داراست و در حوزه ثبت میراث ناملموس جهانی با ثبت ۱۶ اثر در دنیا در رتبه هفتم قرار دارد.»

او یادآور شد: «در دیداری که با احمد پاکتچی، سفیر ایران در یونسکو داشتم او الواح ثبت جهانی «راه‌آهن سراسری ایران» و «منظر فرهنگی هورامان / اورامانات» که در فهرست میراث جهانی ملموس ثبت شده‌اند و همچنین الواح ثبت جهانی، «هنر نگارگری (مینیاتور)» و «زیارت تادئوس مقدس» را که از جمله پرونده‌های چند ملیتی میراث‌فرهنگی ایران محسوب می‌شوند و به صورت مشترک با کشور‌های همسایه تدوین و در فهرست میراث جهانی ناملموس ثبت شده‌اند برای ثبت و نگهداری در اسناد میراث‌فرهنگی تحویل داد.»

او در ادامه گفت: «راه‌آهن سراسری ایران با طول ۱۴۰۰ کیلومتر طولانی‌ترین راه‌آهنی است که در فهرست میراث جهانی قرار گرفته و منظر فرهنگی هورامان/ اورامانات با پهنه‌ای بالغ بر ۴۰۰هزار هکتار از استان‌های کردستان و کرمانشاه از جمله آثار بسیار شاخص ثبت‌شده یونسکو محسوب می‌شود و این دو به لحاظ پیچیدگی‌های فنی و مطالعاتی حائز اهمیت بالایی هستند.»

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اظهار کرد: «از تلاش‌های تمام همکارانم در معاونت میراث‌فرهنگی تشکر و قدردانی می‌کنم.»

او به پرونده‌های ایران برای ثبت جهانی اشاره کرد و افزود: «معاونت میراث‌فرهنگی دو پرونده جدید را برای ثبت در فهرست میراث جهانی دارد. یکی ۵۶ کاروانسرا و دیگری الحاق منطقه دیزمار به پرونده ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی است که هم‌اکنون کارشناسان جهانی در حال بازدید از آن‌ها در ایران هستند.»

دارابی خاطرنشان کرد: «در عصر ارتباطات، ثبت آثار در عرصه جهانی نقش بزرگی در معرفی ایران به‌عنوان یک کشور با فرهنگ و تمدن کهن و از لوازم مهم برای دیپلماسی عمومی است.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) و وداع با شهدای گمنام در شهرکرد
۵۷ هزار تن نهاده دامی در آذربایجان‌غربی توزیع شد
آغاز آیین تشییع ۷ شهید گمنام در رشت همزمان با سالروز شهادت بانوی آب وآیینه
کودکان و نوجوانان و شعر‌های فاطمی
افتتاح مرکز آزمایشگاهی،سونوگرافی و رادیولوژی درمانگاه بسیجیان آزادشهر
بسیج همواره در میدان عمل و خدمت حضور دارد
صادق زاده به نشان برنز رسید
برپایی آئین عزاداری در شهر‌های مختلف استان
پیام تسلیت رئیس رسانه ملی در پی درگذشت هادی مرزبان
دادگاه‌های شبیه ساز تمرینی برای اجرای عدالت در آینده برای دانشجویان
نظام به برکت بسیج بسیاری از بحران‌ها را سپری کرده است
هوای تهران ناسالم برای همه
 کارگروه‌های تخصصی در شورای اطلاع‌رسانی کرمانشاه تشکیل می‌شود
شبنم یاری به مرحله رده بندی تکواندو راه یافت
۱۱ مصدوم و یک کشته در پی تصادف جاده‌ای استان
پیکر مطهر هفت شهید گمنام امروز در کرمانشاه تشییع می شوند
وجود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار ماینر غیرمجاز در شبکه برق
میزبانی صداوسیمای مازندران از پیکر مطهر شهید گمنام
محبت و ارادت و عشق به اهل بیت (س) در یک کتاب
هشت فرزنده ثمره ازدواج یک زوج جوان درچه ای
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
ایست به اتلاف انرژی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
آلودگی شدید هوا در تهران
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
پایان چشم انتظاری
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)