• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۴۲۳۶۴
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۵
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

تجارت ۲۰ میلیون تنی کشور در شهریور ۱۴۰۰

سخنگوی گمرک گفت: در شهریور ماه امسال ۱۹ میلیون و ۸۴۱ هزار تن کالا بین ایران و کشور‌های جهان تبادل شد که نسبت به مرداد ماه ۱۳۵ درصد در وزن و ۹۸ درصد در ارزش رشد داشته است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک اظهار داشت: سرجمع تجارت غیر نفتی کشور در رویه‌های صادرات و واردات در ششمین ماه سال ۱۴۰۰ از لحاظ وزنی ۱۹ میلیون و ۸۴۱ هزار تن به ارزش ۱۰ میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار بوده است که سهم صادرات در این ماه (۳۱ روز)، ۱۴ میلیون و ۵۲۲ هزار تن به ارزش چهار میلیارد و ۱۴۵ میلیون دلار بوده است که نسبت به صادرات کشور در شهریور ماه سال ۹۹ از لحاظ وزنی ۷۵ درصد و از لحاظ ارزش نیز رشد ۵۶ درصدی داشته است.

وی افزود: صادرات کشور در شهریور ماه نسبت به مرداد ماه امسال با رشد ۱۰۳ درصدی در وزن و ۲۵ درصدی در ارزش همراه بوده است.

لطیفی در خصوص مقاصد کالا‌های ایرانی در شهریور ماه گفت: ترکیه با پنج میلیون و ۸۳۹ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۲۰۲ میلیون دلار با رشد هزار و ۵۱۲ درصدی در وزن و ۵۵۳ درصدی در ارزش نسبت به ماه گذشته و رشد یکهزار و ۴۲۰ درصدی در وزن و ۶۹۶ درصدی در ارزش نسبت به شهریور سال گذشته در رتبه نخست قرار گرفت. بعد از ترکیه، عراق با یک میلیون و ۸۶۳ هزار تن کالا به ارزش ۶۷۷ میلیون دلار با رشد ۳۰ درصدی در وزن و ۱۹ درصدی در ارزش نسبت به شهریور سال ۹۹ و رشد ۷۲ درصدی در وزن و ۸۶ درصدی در ارزش کالا‌های صادراتی ایران نسبت به مرداد ماه در رتبه دوم قرار دارد. چین که در ماه‌های گذشته در رتبه نخست مقاصد صادراتی ایران قرار داشت در شهریور ماه با دومیلیون و ۵۰۹ هزارتن به ارزش ۶۶۸ میلیون دلار در رتبه سوم قرار گرفت، صادرات کشورمان به چین در شهریور رشد ۱۱ درصدی در وزن و کاهش یک درصدی در ارزش را نسبت به شهریور سال ۱۴۰۰ داشته است، اما نسبت به مرداد ماه امسال ۳ درصد در وزن رشد و ۵۶ درصد در ارزش کاهش داشته است. امارات هم با ۸۰۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۳۱ میلیون دلار با کاهش ۳۳ درصدی در وزن و ۱۲ درصدی در ارزش نسبت به شهریور ۹۹ و رشد ۱۱۵ درصدی در وزن و ۱۶ درصدی در ارزش نسبت به ماه گذشته در رتبه چهارم قرار گرفت و نهایتا افغانستان با ۳۵۱ هزار تن خرید کالا از ایران به ارزش ۱۴۴ میلیون دلار در شهریور ماه امسال نسبت به شهریور سال قبل ۵۰ درصد در وزن و ۳۹ درصد در ارزش کاهش داشته است و نسبت به ماه قبل ۳ درصد در وزن کاهش و ۱۳ درصد در ارزش افزایش را شاهد بودیم.

سخنگوی گمرک در خصوص میزان واردات در ششمین ماه سال گفت: در ۳۱ روز شهریور ماه امسال پنج میلیون و ۳۱۹ هزارتن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار به صورت ترخیص قطعی وارد کشور شد که نسبت به واردات در شهریور ماه سال ۹۹ از لحاظ وزن ۹۲ درصد و از لحاظ ارزش ۱۰۷ درصد رشد داشته است. اما در مقایسه با مرداد ماه ۱۴۰۰ رشد ۳۰۶ درصدی در وزن و ۲۱۶ درصدی در ارزش را نشان می‌دهد؛ که این امر با اهتمام دولت مردمی سیزدهم و هماهنگی‌های صورت گرفته برای تامین نیاز‌های اساسی و ضروری کشور صورت چشم گیری در شهریور ماه داشته است.

وی در خصوص کشور‌های مبدا خرید کالا‌های وارداتی کشورمان گفت: امارات با یک میلیون و ۴۸۵ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۹۱۴ میلیون دلار نسبت به مردادماه رشد ۳۰۳ درصدی در وزن و ۱۶۹ درصدی در ارزش و نسبت به شهریور سال قبل ۲۵۴ درصد در وزن و ۱۴۲ درصد در ارزش رشد داشته است چین با ۴۱۸ هزارتن کالا به ارزش یک میلیارد و ۴۳۳ میلیون دلار نسبت به ماه قبل رشد ۲۲۹ درصدی در وزن و ۲۰۱ درصدی در ارزش را تجربه کرده است، ترکیه با ۵۴۰ هزار تن کالا به ارزش ۶۴۱ میلیون دلار رشد ۷۳ درصدی در وزن و ۷۶ درصدی در ارزش صادرات به ایران را نسبت به مردادماه را داشته، سوئیس با ۳۷۱ هزارتن کالا به ارزش ۳۲۸ میلیون دلار نسبت به مرداد ماه رشد ۱۷۵۰ درصدی در وزن و ۸۹۳ درصدی در ارزش را به خود اختصاص داده است و آلمان با ۴۴ هزار تن کالا به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار کاهش ۸۱ درصدی در وزن ورشد ۳۵ درصدی در ارزش کالا‌های معامله شده برای بازار ایران را نسبت به مرداد ماه داشته است.

لطیفی درخصوص کالا‌های عبوری از ایران در ششمین ماه سال گفت: در شهریور ماه امسال یک میلیون و ۱۲۹ هزارتن کالا‌ی خارجی از مسیر ایران عبورکرده است که نسبت به کالای عبوری ازکشورمان در مرداد ماه ۱۶ درصد رشد و نسبت به شهریور ۹۹ رشد ۶۳ درصدی داشته است و این میزان کالای عبوری از ایران ببشترین حد نصاب در ماه‌های اخیر است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قطعی گاز، روز شنبه در مناطقی از شاهین شهر
هفته ۷ بسکتبال سوپرلیگ غرب آسیا؛ آستانه قزاقستان صدرنشین شد
اجرای توسعه شبکه برق روستای سالمی شهرستان شادگان
راه‌اندازی سامانه یکپارچه تقسیط و بخشودگی مالیاتی، به زودی
️ امدادرسانی به ۵ مصدوم تصادف رخ‌به‌رخ پراید و پژو پارس در محور بروجن–لردگان
دعوت از دو تکواندوکار زنجانی به مرحله دوم انتخابی تیم ملی نوجوانان
آسمانی شدن پدر دو شهید در کازرون
مهدی جان ایران
موفقیت ۳۸۴ دانش آموز فارسی در حفظ جز سی قرآن کریم
ادامه بارش‌ها تا اوایل وقت امشب در خراسان جنوبی
بسکتبال ان بی‌ای؛ اوکلاهما در خانه سن آنتونیو غافلگیر شد
استاندار آذربایجان‌غربی: شاهین‌دژ از ظرفیت‌های کم نظیری برخوردار است.
انقلاب اسلامی با اندیشه مهدویت پیوند عمیق دارد
فراخوان شرکت در جایزه ملی روایت پیشرفت
کُرُه قائنات با ۲۰ میلی‌متر بارندگی رکورددار بارش‌ها در خراسان جنوبی
بهره برداری از ۳۶۱ طرح برقی در غرب مازندران
توسعه عمران و آبادانی در روستا‌های سردشت
افتتاح ۵ طرح صنایع معدنی در زرند و سیرجان
تعداد مشترکان برق هزار و ۱۱۲ درصد افزایش یافت
پایان هفته ۲۶ بسکتبال یورولیگ؛ شکست بولونیا از لیون ته جدولی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ترافیک پرحجم در محور هراز
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)