• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۴۸۷۰۷
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۰
اجتماعی » تعاون و اشتغال

نجاری که میلیون‌ها تومان با تعمیر زباله بیرون می‌کشد!

پایه میزی که قرار بود در سطل زباله انداخته شود حالا با یک ساعت تعمیر روی آن، قیمتش یک میلیون و پانصد هزار تومان شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، به منزل یکی از دوستان رفته بود که می‌بیند یک پایه میز را کنار در گذاشته اند. با تعجب می‌پرسد این چرا اینجاست؟ در جوابش می‌گویند که این پایه شکشته و دیگر قابل مصرف نیست. می‌گوید برایتان درست می‌کنم، آن‌ها در کمال ناباوری تصمیم می‌گیرند تا این پایه میز را به او بسپارند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

استاد بهرام قریب به ۴۰ سال است نجاری می‌کند و مهارت خاصی در تعمیرات دارد. او در کنار ساخت لوازم چوبی با علاقه دورریز‌هایی که به نظر صاحبانش بی مصرف شده اند؛ تعمیر می‌کند.
او در کارگاهش با هنرمندی هر وسیله بی مصرف چوبی را شبیه به روز اول قابل مصرف می‌کند. با مهارت بالایش در حرفه نجاری مشهور شده است و حالا شاگردان زیادی دارد. حین تعمیر پایه میز در حالیکه خاک اره ها، رنگ متفاوتی به مو‌های سپیدش داده بود می‌گوید: اگر دوستم می‌خواست این پایه میز را الان خریداری کند باید یک میلیون و پانصد هزار تومان پول می‌داد، اما حالا با ۱۵۰ هزار تومان این پایه میز تعمیر شد و او می‌تواند دوباره از آن در خانه اش استفاده کند.
استاد بهرام ۴ دهه از زندگی اش را در نجاری و تعمیر لوازم چوبی سپری کرده است. به اعتقاد او تعمیر لوازم آسیب دیده مصرف گرایی را کم می‌کند.
وی در حالیکه پایه میز دوستش را تعمیر می‌کرد؛ می‌گوید: ۸۰ درصد از لوازمی که به نظر بسیاری از مردم دور ریز و غیر قابل مصرفند، می‌شود با تعمیر شبیه به روز اول قابل استفاده شوند.
با لحن پدرانه و با تاکید ادامه می‌دهد: یادت باشد، دور ریختن آخرین راه است. جوان تر‌ها باید بیشتر به این موضوع توجه کنند.
وی می‌گوید: متاسفانه شکل نگاه آن‌ها باعث شده تا به سمت دنیای تعویض پیش برویم. این درست نیست. با تعمیر بسیاری از لوازم نه تنها جلوی مصرف گرایی گرفته بلکه در هزینه‌ها صرفه جویی می‌شود و مردم فرهنگ نگهداری از لوازم را یاد می‌گیرند.
استاد بهرام می‌افزاید: اگر من به منزل دوستم نمی‌رفتم و این پایه میز را نمی‌دیدم این پایه الان در میان زباله‌ها بود، اما حالا با یک ساعت کار، هم این پایه میز تعمیر و قابل استفاده شد و هم یک میلیون و پانصد هزار تومان زنده شده است.
او با گرمی خاصی ادامه می‌دهد: آن طرف کارگاه را ببینید. چند روز پیش قاب شوفاژی آوردند که شکسته شده بود و صاحبش می‌گفت دیگر قابل استفاده نیست. از من خواست تا اندازه همین برایش یک قاب جدید بسازم. ساخت قاب جدید حدود ۲ میلیون تومان برایش هزینه داشت. به او گفتم با ۴۰۰ هزار تومان همین را برایت تعمیر می‌کنم. باورش نمی‌شد که این شکستگی ترمیم می‌شود، اما می‌بینید که مثل روز اول زیبا و قابل استفاده شده است.
استاد بهرام می‌گوید: شبیه به این وسایل به اصطلاح دورریز، از چوبی و فلزی تا پلاستیکی زیاد است. می‌شود با حوصله بسیاری از آن‌ها را تعمیر و مثل روز اول نو کرد. تعمیرات، مهارتی برای زنده شدن دوباره دورریز‌ها و بیشتر شدن پس اندازهاست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازگشت پروازهای لوفت‌ هانزا به ایران
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)