• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۴۹۷۸۶
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۱
کرمانشاه » اجتماعی

"جوانان سالمند" چه کسانی هستند؟

همه ساله ۲۴ مهرماه (۱۶ اکتبر) روز جهانی غذا در نظر گرفته شده که شعار امسال روزجهانی غذا تحت عنوان " غذای ایمن امروز برای فردایی سالم " است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی تعیین یک روز و شعار برای بحث ایمنی غذا را دلیلی برای اهمیت این موضوع دانست و گفت: همیشه اصطلاح ایمنی غذا در ذهن ما نباید به کمبود غذا منتهی شود بلکه باید سلامت غذا را مورد توجه قرار دهیم یعنی غذایی که بتواند تمامی نیاز‌های بدن ما را مخصوصا با توجه به وجود امروزه کرونا تامین کند که این موضوع به حجم غذا برنمی گردد بلکه مهم این است که غذای دریافتی انسان سالم باشد تا بتواند کارکرد‌های درست و سالمی داشته باشد.

دکتر مصطفی نچواک به دو اصطلاح سیری شکمی و سیری سلولی اشاره کرد و افزود: ممکن است فردی غذایی بخورد که فقط انرژی و کالری داشته باشد که فقط سیر می‌شود و به اصطلاح به آن سیری شکمی می‌گوییم، اما فردی که غذایی متعادل از انواع و اقسام مواد مغذی بخورد تمامی مواد مغذی بدن خود را به دست آورده است بنابراین زمانی که احساس سیری بکند به آن سیری سلولی می‌گوییم.

وی با بیان اینکه پرخوری نه تنها منجر به چاقی می‌شود بلکه منجر به ایجاد التهاب یعنی ضعف شدید و وحشتناک سیستم ایمنی بدن می‌شود، خاطرنشان کرد: هرقدر از مواد غذایی انرژی زا مثل نان، غلات و چربی و نشاسته کم کنیم و در عوض پروتئین، لبنیات و میوه و سبزیجات مصرف کنیم یک وضعیت محدودیت کالری برای بدن ایجاد می‌شود که باعث طول عمر توام با سلامتی فرد می‌گردد که در اصطلاح به این افراد وقتی که به سالمندی می‌رسند، "جوانان سالمند" می‌گویند.

این عضو عیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: اگر می‌خواهیم بدن سالمی داشته باشیم و بدن ما به درستی، صحت و سلامت تغذیه شود و نیز کارکرد خوبی داشته و سیستم ایمنی بدن در حد عالی و بهینه باشد باید به دنبال سیری سلولی باشیم.

دکتر نچواک با بیان اینکه سیری سلولی با برنامه ریزی برای مصرف پنج گروه ماده غذایی در طول شبانه روز به دست می‌آید گفت: یکی از این مواد لبنیات است که هرفرد بزرگسالی در هر شبانه روز باید ۲ واحد لبنیات که برابر است با یک کاسه ماست یا ۲ لیوان شیر دریافت کند که ترجیح ما لبنیات کم چرب است که اگر پروبیوتیک باشد بسیار عالی خواهد بود.

وی اظهار داشت:گروه دوم و سوم این مواد میوه و سبزیجات است که متاسفانه معمولاً به آن‌ها کم توجه می‌شود در صورتی که آن‌ها مملو از انواع ویتامین‌ها و املاحی هستند که مسئولیت قسمتی از سیری سلولی بدن را به عهده دارند درحالی که باید در طول شبانه روز ۳ وعده میوه مصرف شود که با توجه به حمله امروزه کرونا به جهان بهتر است علاوه بر دیگر انواع میوه‌ها مرکباتی مانند کیوی، پرتغال، نارنگی و لیمو در آن گنجانده شود.

دکتر نچواک با بیان اینکه سبزیجات باید جز لاینفک غذایی ما در طول شبانه روز باشد، گفت: بهتر است ۲ وعده سبزیجات درحد یک کاسه سالاد و بشقاب سبزی مصرف کنیم و سبزیجات با برگ سبز و زخیم بهترند و هرچه رنگی ترباشند ارزش غذایی آن‌ها بیشتر است، اما نباید فراموش کنیم که سس از نظر ما هیچ ارزش غذایی ندارد و به هیچ عنوان نباید با سالاد مصرف شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه به اهمیت مصرف گروه پروتئین‌ها به عنوان گروه بعدی برای کارکرد مناسب سیستم ایمنی بدن اشاره کرد و دریافت تخم مرغ، گوشت مرغ و حبوبات را بسیار مهم و ضروری دانست و گفت: مصرف نان، نشاسته و چربی‌ها نیز که آخرین گروه هستند باید درحد محدود و مناسبی باشد.

دکتر نچواک با بیان اینکه اگر هرفردی از پنج گروه ماده غذایی به طور صحیح و درست مصرف کند دیگر هیچ نیازی به مکمل دیگری ندارد گفت: درخصوص ویتامین "د" متاسفانه نه تنها ایران بلکه در کل جهان از نظر این ویتامین فقیر است و باید به دو صورت مکمل ۵۰ هزار واحدی (ماهیانه یک عدد) و ۱۰۰۰ واحدی (روزانه یک قرص) مصرف شود که در مورد خانم‌ها و کودکان پیش دبستانی مصرف آهن نیز بسیار مهم است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دریافت فیلم
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانوان بوکسور در رینگ کشوری
سرمایه گذاری ۲۰۰ همتی دولت در صنعت آب و برق گلستان
توسعه فضا‌های آموزشی در دزپارت استان خوزستان
دوره تخصصی «نهج‌البلاغه‌پژوهی» برگزار می‌شود
زلزله ۳.۵ ریشتری در حوالی چلگرد
پیشرفت چشمگیر کتابخانه مرکزی مازندران پس از ۱۸ سال
افتتاح فاز یک پروژه پرورش گوسفند داشتی پرتولید در شهرستان مهریز 
دانه‌های برف در همدان، باز هم زینت بخش زمین شد
نقش کلیدی تغذیه و فعالیت بدنی در پیشگیری از تحلیل عضلانی
پرداخت هزار و ۵۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال و کارآفرینی در خراسان جنوبی
دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیا؛ صدرنشینی میزبان در روز دوم
دهدشت پر بارشترین منطقه استان در بارشهای امروز
عشایر، موتور محرک تولید در استان قزوین 
خوزستان، نائب قهرمان مسابقات کشتی فرنگی نوجوانان کشور
افتتاح طرحهای تقویت پست برق خراسان رضوی با ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار
روزشمار انقلاب اسلامی در اردبیل
حل مسئله محور؛ رویکرد اصلی جایزه ملی «تا ثریا»
واگذاری۱۰ هزار سند بنیاد علوی در کشور
امدادرسانی به ۵۹۵ حادثه دیده برف وکولاک در استان
یک باند کلاهبرداری در شاهرود متلاشی شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)