• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۴۹۸۵۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۱
اجتماعی » تعاون و اشتغال

توجه به حقوق افراد نابینا و رفع موانع مشارکت اجتماعی

وزیر تعاون در پیامی به مناسبت بیست و سوم مهر (پانزدهم اکتبر) روز جهانی عصای سفید، رفع موانع مشارکت اجتماعی روشندلان را وظیفه دینی و انسانی همه و لازمه توسعه یافتگی دانست.

توجه به حقوق افراد نابینا و رفع موانع مشارکت اجتماعیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، متن پیام آقای حجت الله عبدالملکی به این شرح است:
آگاهی، سرمایه‏‌ای امیدبخش در جامعه نابینایان کشور است که با گام‏‌هایی استوار، افق نگاه خویش را به دورنمایی روشن و فردایی بهتر دوخته‏ اند و همچنان موانع را هوشمندانه در می‏ نوردند تا ثابت کنند که «نابینایی، تنها در چشم ‏های فروبسته خلاصه نمی ‏شود بلکه دنیایی است پویا و روشن که امید به فردا و عشق به زندگی در آن می‏ جوشد.»
بیست و سوم مهر ماه، روز جهانی عصای سفید، روزی که پیامی آشنا را در اذهان جامعه منعکس می ‏سازد؛ توجه به حقوق افراد نابینا و کم ‏بینا و رفع موانع مشارکت اجتماعی آنان، وظیفه دینی و انسانی همه ما و لازمه توسعه یافتگی است.
پیام بیست و سوم مهر ماه را در حالی می ‏شنویم که جامعه ما از یک سو با پیامد‌های اقتصادی و اجتماعی ناشی از تحریم‌های ظالمانه دشمنان و از سوی دیگر با مشکلات ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ دست به گریبان است؛ شرایطی که تمامی اقشار مردم به ویژه افراد آسیب‏ پذیر را در مناسبات اجتماعی و فراهم ساختن امکانات معیشتی با مشکلات عدیده‏ای روبرو ساخته است.
بدیهی است در چنین شرایطی، افراد نابینا و کم ‏بینا با مشکلات بیشتری روبرو خواهند شد، علاوه بر این، احتمال تماس با آلاینده‏‌های محیطی، ارتباطات اجتماعی این افراد را محدودتر می ‏سازد و بر نگرانی‏‌های آنان می‌افزاید.
با این حال، جای بسی خرسندی است که بارقه ‏های امید و تلاش در جامعه اسلامی ما بیش از پیش تجلی یافته و عزم ملی برای رفع مشکلات گروه‏‌های مختلف به ویژه افراد دارای معلولیت به عنوان یک اولویت در دستور کار متولیان امر قرار دارد.
با تشکیل دولت سیزدهم، در سایه عنایات پروردگار، بخش عمده‏‌ای از برنامه بر حل مشکل اشتغال و توسعه امکانات رفاهی متمرکز شده و برنامه‏ ریزی‏های منسجم ‏تری برای گسترش فرصت‏‌های شغلی مورد انتظار نابینایان انجام خواهد شد.
پر واضح است که اصلی‏‌ترین سرمایه ما در پیمودن این مسیر، بهره ‏مندی از نظرات ارزنده نخبگان و فعالان امور روشندلان و اهتمام این افراد به تشکیل نشست ‏های مشترک در سطوح مختلف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رایزنی مؤثر با همکاران خدوم در این وزارتخانه و سازمان‏های زیرمجموعه آن است.
امروز، روشندلان جامعه ما با قرار گرفتن در قله‏‌های آگاهی و بلوغ اجتماعی، منشاء اثربخش‏ترین حرکت‏ها محسوب می ‏شوند که تشکیل شبکه ملی تشکل ‏های افراد دارای معلولیت بینایی و ایجاد ارتباط با مدیران اجرایی در سطوح مختلف، نمایندگان خانه ملت، اصحاب رسانه و اقشار مختلف مردم، مصداق عینی قابلیت‏‌های افراد نابینا و کم ‏بینا در عرصه مشارکت ‏های اجتماعی است.
با این حال وظیفه دولت در حمایت همه‏ جانبه از این افراد، بر مسئولان امر پوشیده نیست.
تلاش مضاعف برای افزایش منابع اعتباری اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان و همسو نمودن دستگاه‏ها با برنامه‏‌های کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون، اهتمام جدی دستگاه‏ها به متناسب ‏سازی شرایط و امکانات شغلی خود با قابلیت ‏ها و محدودیت‏‌های افراد نابینا و رفع موانع موجود در مسیر آموزش و اشتغال آنان، از مهمترین اقداماتی است که فرآیند توانمندسازی و تلفیق اجتماعی افراد دارای آسیب بینایی را تسریع خواهد نمود.
در فراسوی این تلاش‏ها، آنچه بیشترین نقش را در ارتقاء کیفیت زندگی نابینایان خواهد داشت، امید، خودباوری و تقویت نگاه مثبت ‏نگر نسبت به ابعاد مختلف زندگی است، همان مواردی که امروز شاهد تبلور آن در جامعه نابینایان کشور هستیم؛ جامعه ‏ای که راه را از بیراهه می‏ شناسد و همگام با عصای سفید و هماهنگ با نوای امید در مسیر ترقی و شکوفایی راه می‏ پیماید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واردات در مقابل صادرات نباید محدود شود
جشن یلدای مهربانی در قزوین با اهدای بسته‌های حمایتی
۶ هزار و ۵۰۰ بسته شادانه یلدایی آماده توزیع بین نیازمندان اصفهانی
تاکید بر تحول حوزه نظام آموزش و پرورش
انصراف از سقط عمدی حدود ۸۳ درصد از مادران ارمغان مشاوره نفس
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از روند اجرای طرح کنارگذر بوکان
مهلت ثبت نام کنکور فرهنگیان تا اول دی
برداشت طلای سفید از پنبه زارهای گرمسار
خلاقیت و نوآوری، پیشران اصلی تحول نظام تعلیم و تربیت است
تامین نیاز بازار برای مصرف شب یلدا
برپایی اردوی راهیان پیشرفت در البرز
خبر‌های خوش از قابلیت‌های سیستان و بلوچستان
صعود تراکتور به مرحله بعدی جام حذفی
گیتی پسند برد؛ پالایش نفت به تساوی رضایت داد
پیروزی نمایندگان کرمان درلیگ برتر فوتسال
نخبگان حوزوی و دانشگاهی؛ هدایتگران فکری وفرهنگی جامعه
اعطای تسهیلات کم بهره به طرح‌های درآمدزا دهیاری‌ها
انتقال مصدوم با لودر در سیریک
پیگیری مطالبات مردم از طریق دیدار‌های مردمی و سامانه سامد
بازگشایی راههای روستایی در بخش رخ تربت حیدریه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۲ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
جشن تکلیف سه هزار دانش آموز دختر در آبادان  (۱ نظر)
مجازی شدن مدارس هشت شهرستان خوزستان در ۲۶ آذر  (۱ نظر)