• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۱۳۷۳
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶
بین الملل » غرب آسیا
روزنامه الاخبار؛

ادامه اعدام شهروندان عربستان در رژیم سعودی

روزنامه الاخبار نوشت: اعدام شهروندان عربستانی و حتی اشخاص زیر سن قانونی را به صورت فردی و مخفیانه همچنان در رژیم سعودی ادامه دارد.

ادامه اعدام شهروندان عربستان در رژیم سعودیبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ روزنامه الاخبار نوشت: به رغم تلاش رژیم سعودی برای پاک کردن ننگ صدور احکام اعدام و ادعای اجرای اصلاحات در محافل بین المللی، این رژیم از اعدام‌های جمعی به اعدام‌های فردی روی آورده و حکم اعدام شهروندان سعودی و حتی اشخاص زیر سن قانونی را به صورت فردی و مخفیانه اجرا می‌کند.
روزنامه الاخبار لبنان در یادداشتی به قلم سناء احمد ابراهیم نوشت: تعداد اعدام‌های انجام شده در عربستان امسال به ۵۶ مورد رسیده است، در حالی که ۴۰ نفر از بازداشت شدگان، از جمله افراد زیر سن قانونی، هنوز با مجازات اعدام تهدید می‌شوند. با وجود وعده‌های قبلی مقامات برای اصلاح این سیاست، همچنان این نوع کشتار با خونسردی رخ می‌دهد و آنچه در عمل اتفاق افتاد این است که مسئولان سعودی از اعدام‌های جمعی اجتناب کردند تا از موج گسترده خشم جلوگیری کنند، سپس اعدام‌ها به صورت فردی و تک تک در سکوت، در دوره‌های متناوب و بدون برانگیختن خشم انجام می‌شود.
در پنجم این ماه، مقامات سعودی به طور ناگهانی، مسلم المحسن جوان عربستانی را، بدون اطلاع خانواده اش اعدام کردند. یک ماه قبل نیز عدنان الشرفاء، یک زندانی جوان دیگر در تاریخ ۶ سپتامبر اعدام شد؛ بنابراین تعداد اعدام شدگان از ابتدای سال جاری به ۵۶ نفر افزایش یافته است که ۷ نفر از آن‌ها با حکم اعدام تعزیری، یعنی به تشخیص قاضی و نه بر اساس مجازات مقرر در سیستم قضایی اعدام شدند، در حالی که بقیه احکام نیز شامل اجرای حد و قصاص بود که در محاکمه‌هایی که نمی‌توان به آن‌ها اعتماد کرد صادر شد.
این حوادث پس از آن اتفاق می‌افتد که مقامات رژیم آل سعود در ماه‌های گذشته تلاش کرده اند تصویر حقوق بشری خود را زیبا جلوه دهند.
در ژوئن ۲۰۲۱ رژیم عربستان سعودی، مصطفی آل درویش نوجوان سعودی را بر خلاف تعهد خود مبنی بر توقف اعدام نوجوانان که زیر سن قانونی و مجبور به اعتراف به اتهامات خود زیر شکنجه هستند، اعدام کرد. در آگوست همان سال، مقامات رژیم سعودی، جوانی به نام احمد بن سعید الجنبی را در حالی که به قتل متهم نشده بود بلکه تنها به دلیل شرکت در تظاهرات علیه رژیم، اعدام کردند. این در حالی است که وی تا قبل از اعدام، از جزئیات محاکمه خود هیچ اطلاعی نداشت. در ماه بعد، مهندس جوان به نام عدنان بن مصطفی الشرفاء با مجازات گردن زدن با شمشیر کشته شد و بلافاصله، حکم مشابهی علیه مسلم المحسن اجرا شد، علیرغم اینکه اتهام قتل علیه وی ثابت نشد و اتهام دیگری با آن جایگزین شد. اتهامی که به مسلم المحسن زده شده این است که او فقط سوار موتور سیکلتی بود که قاتل سوار آن شده بود.
طبق معمول، خانواده‌های همه اعدام شدگان از خداحافظی با پسران خود منع شدند، در حالی که آن‌ها اصلا از سرنوشت فرزندانشان نیز اطلاع نداشتند و با رسانه‌ای شدن خبر‌های اعدام، از قتل فرزندانشان به کمک رسانه‌ها آگاه شده اند. همچنین خانواده‌ها از تحویل پیکر‌های جوانان خود که حدود ۱۰۰ پیکر قربانی اعدام است محروم شدند و مقامات سعودی این پیکر‌ها را به گروگان گرفته اند.
منابع محلی در مصاحبه با خبرنگار روزنامه الاخبار گفتند: رژیم محمد بن سلمان از ترس اینکه شکنجه‌های افراد اعدام شده در اتاق‌های شکنجه و بازجویی، فاش شود از تحویل اجساد به خانواده‌های آن‌ها خودداری می‌کند.

در ژوئن ۲۰۲۱ رژیم عربستان سعودی، مصطفی آل درویش نوجوان سعودی را بر خلاف تعهد خود مبنی بر توقف اعدام نوجوانان که زیر سن قانونی و مجبور به اعتراف به اتهامات خود زیر شکنجه هستند، اعدام کرد. در آگوست همان سال، مقامات رژیم سعودی، جوانی به نام احمد بن سعید الجنبی را در حالی که به قتل متهم نشده بود بلکه تنها به دلیل شرکت در تظاهرات علیه رژیم، اعدام کردند. این در حالی است که وی تا قبل از اعدام، از جزئیات محاکمه خود هیچ اطلاعی نداشت. 


این منابع همچنین هشدار دادند که باقی ماندن اجساد شهدا پس از اعدام آن‌ها در دست رژیم سعودی می‌تواند به سرقت اعضای بدن آن‌ها منجر شود و این مسئله بعید نیست.
این حوادث پس از آن اتفاق می‌افتد که مقامات آل سعود در ماه‌های گذشته سعی کرده اند تصویر حقوق بشری خود را زیبا جلوه دهند و لکه ننگ قتل را از دامان خود پاک کنند. در ژانویه ۲۰۲۱ کمیته به اصطلاح حقوق بشر دولت سعودی با صدور بیانیه ای، کاهش احکام اعدام در سال ۲۰۲۰ را ناشی از ایجاد اصلاحات در سیستم اجرای عدالت کیفری و توقف مجازات اعدام برای جرایم مربوط به قاچاق مواد مخدر دانست، اما به نظر می‌رسد همه این وعده‌ها وابسته به تصمیمات محمد بن سلمان بوده است، زیرا اعدام‌های انجام شده در سال جاری که هنوز به پایان نرسیده است، دو برابر سال گذشته، است که نشان دهنده دشواری رهایی از این سیاست، یا حداقل دشواری اصلاح آن است.
اما آنچه قابل توجه است اجتناب از اعدام‌های جمعی است، همانطور که در ژانویه ۲۰۱۶ و آوریل ۲۰۱۹ اتفاق افتاد و به جای آن اعدام‌ها به صورت فردی و در زمان‌های مختلف اجرا شد.
منابع محلی علت این اقدامات را این واقعیت می‌دانند که مقامات سعودی از واکنش‌های گسترده به اعدام جمعی از جمله برگزاری مراسم ختم و سوگواری برای شهدا می‌ترسند. این منابع می‌گویند بن سلمان که به دنبال برداشتن هرگونه مانعی در برابر رسیدن به تاج و تخت پادشاهی است فکر می‌کند که اعدام‌های فردی می‌تواند راحت‌تر از اعدام‌های جمعی انجام شود و در نتیجه انتقاد‌هایی که علیه وی مطرح خواهد شد، کاهش می‌یابد.
در همین زمینه سازمان اروپایی- سعودی حقوق بشر اخیرا هشدار داده است که عربستان سعودی با تغییر روش از اجرای اعدام‌های جمعی و روی آوردن به اعدام‌های فردی، سعی می‌کند انتقاد‌های تندی را که طی سال‌های گذشته علیه آن مطرح شده است، از طریق تغییر نحوه اعمال مجازات، از بین ببرد. این سازمان درباره ادامه اجرای احکام اعدام و افزایش آن هشدار داد، زیرا حکم اعدام هنوز ۴۰ زندانی، از جمله افراد زیر سن قانونی را تهدید می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از دو طرح نیروگاه خورشیدی در قم
پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه تأمین آب شرب رابر از سد شهیدان امیرتیموری
به مناسبت دهه مبارک فجر مسابقات ورزشی در رشته‌های مختلف برای کارکنان صدا و سیما برگزار شد.
هدفگذاری بخش درمان استان؛ بی‌نیازی بیماران از مراجعه به سایر استان‌ها است
بازرسی از داروخانه‌های دولتی و خصوصی توسط معاونت غذا و دارو در زنجان
رویکرد مردم‌ محوری عامل توفیقات دولت در آذربایجان شرقی
رونمایی از ماشین‌آلات دهیاری‌های و افتتاح پروژه‌های برق‌رسانی
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
کشف بیش از دو هزار لیتر سوخت قاچاق در پلدختر
استان زنجان جزو سه استان پیشرو کشور
تشریح نتایج طرح ارتقاء امنیت اجتماعی شهرستان کرمان
زخمی تازه از جلاد‌های آشنا
افزایش مشارکت مردمی در توسعه اماکن متبرکه در سراسر کشور
خرید ۴ میلیارد ریال پسته با وجوه حاصل از فریب و کلاهبرداری
تداوم افتتاح طرح‌های عمرانی در گیلان در هشتمین روز دهه فجر
بسته خبر‌ی دهه فجر ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ در چهارمحال و بختیاری
لیگ برتر تنیس روی میز؛ شکست سپاهان مقابل مناطق نفت‌خیز جنوب
فعالیت سامانه بارشی از امشب در گلستان
برگزاری دومین دوره مسابقه ملی کتابخوانی مجازی در زنجان
توسعه خوشه خرمای خوزستان با اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
ادامه فعالیت سامانه بارشی در فارس تا فردا
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
افزایش ۴۰ درصدی بارش‌ها در کرمانشاه نسبت به میانگین بلندمدت
نام ۲ کشاورز زنجانی در فهرست کشاورزان نمونه زراعت کشور
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)