• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۲۴۵۶
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶
اجتماعی » جامعه و شهری

ایران در جایگاه نخست مبارزه با مواد مخدر

وزیر کشور با بیان اینکه آمریکا در موضوع توسعه قاچاق مواد مخدر متهم است، اما بازخواست هم نمی‌شود؛ گفت: ایران در جایگاه نخست مبارزه با مواد مخدر است.

ایران در جایگاه نخست مبارزه با مواد مخدربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای احمد وحیدی در برنامه نشست موادمخدر، افزود: مبارزه با موادمخدر برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تقدیم ۳ هزار و ۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز این اهمیت را چه در بعد جهانی و چه در سطح ملی نشان می‌دهد ضمن اینکه ستاد مبارزه با موادمخدر با حضور رئیس جمهور و ۱۲ سازمان تشکیل می‌شود که نشان دهنده اهمیت جمهوری اسلامی ایران به این موضوع است.
وی گفت: این موضوع آنقدر برای ایران مهم است که از چند دهه گذشته تمام موازین حقوقی و شرعی خودش را برای مقابله با این بلای خانمانسوز به کار گرفت.
آقای وحیدی افزود: البته اقتصاد موادمخدر نیز بر کسی پوشیده نیست و کسانی که از این اقتصاد منتفع می‌شوند به راحتی آن را کنار نخواهند گذاشت و در واقع جریان مافیایی یک اقتصاد پررونقی را از قبل آن کسب می‌کند بنابراین به راحتی از آن نمی‌گذرد.
وی ادامه داد: البته این جای سوال است بانک‌های جهانی که ادعای شفافیت می‌کنند مگر می‌شود درآمد حاصل از این اقتصاد پررونق در بانک‌ها نگهداری می‌شود، اما هیچ برخوردی با آن صورت نگیرد مگر اینکه کسانی که از این راه درآمد کسب می‌کنند درآمد حاصل از آن را به صورت دستی یا با گونی حمل کنند.
وزیر کشور افزود: طبیعی است که ما به این قضایا بدبین باشیم و این موضوع از انتقاد‌های جدی ماست پس این پول‌هایی که در داخل بانک‌های جهانی می‌چرخد و به راحتی دست به دست می‌شود چرا برخورد نمی‌شود؟
آقای وحیدی گفت: امریکایی‌ها ۲۰ سال در افغانستان بودند و با تمام قدرت نظامی و امنیتی حضور داشتند و آخرین کشفیات ما هزار و ۱۷۰ تن مواد مخدر است، اما امریکایی‌ها که تا
دو ماه پیش نیز در افغانستان حاکم بودند، چه طور زن و بچه را می‌کشتند، اما جلوی کشت موادمخدر را نگرفتند و همه این رشد تولید موادمخدر در افغانستان در دوران حضور امریکایی رخ داده به طوری که سی تا چهل برابر در مدت حضور آن‌ها در افغانستان رشد پیدا کرده است.
وی افزود: این‌ها متهم هستند، اما مورد بازخواست هم نمی‌شوند.

حامیان ترویسم و قاچاق مواد مخدر، ما را متهم می‌کنند

وزیر کشور با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر با جدیت ادامه دارد، گفت: حامیان ترویسم و قاچاق مواد مخدر ما را متهم می‌کنند.
آقای احمد وحیدی امروز در همایش روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با موادمخدر در فساد مبارزه با قاچاق موادمخدر افزود: ادعا‌های یک نفر که جمهوری اسلامی ایران را متهم می‌کند مانع از این نمی‌شود که با همه توان در بحث مبارزه وارد عمل نشویم، ما نفر اول مبارزه با تروریسم و موادمخدر هستیم و این روشن و شفاف است، اما نحوه برخورد برخی‌ها (کشورها) را می‌بینید به جای اینکه به ما کمک کنند نه تنها کمک نمی‌کنند بلکه به قاچاق موادمخدر و تروریست‌ها کمک می‌کنند.
وی گفت: به هر حال این اقدامات آن‌ها مانع از این نمی‌شود که جمهوری اسلامی ایران با تمام توان در میدان نباشد، چون مواد مخدر همه چیز را اعم از تولید و ارزش‌ها و ... از بین می‌برد و هزاران مشکل و آسیب اجتماعی بوجود می‌آورد.
آقای وحیدی افزود: بنابراین یکی از پدیده‌هایی که بایستی درباره نحوه مقابله با آن نو به نو بیندیشیم همین پدیده قاچاق موادمخدر است و تاکنون هم جمهوری اسلامی ایران با آن مقابله و مبارزه کرده و تمام توان و نیرو‌های خود را نیز برای این امر بسیج کرده است، اما این پدیده نیز یک پدیده چندوجهی است که هم ابعاد اقتصادی و هم اجتماعی دارد.
آقای وحیدی گفت: برای مقابله با کشت نیز باید دیپلماسی ما بسیار فعال باشد و نباید دولت‌ها اجازه دهند در داخل سرزمینشان کشت و تولید موادمخدر صورت گیرد و از ابتدا باید با آن مقابله کنند.
وی افزود: امیدواریم یکی از کار‌های مهم مسئولان افغانستان حتما مبارزه با این موضوع باشد و در مرحله دوم انتقال آن است که هم در بحث دیپلماسی و هم در بحث برخورد بسیار مهم است.
آقای وحیدی گفت: به قاچاقچی هیچ رحمی نباید کرد، چون قاچاقچیان موادمخدر از نازل‌ترین و پست‌ترین افراد هستند، چگونه یک انسان قبول می‌کند که برای منافع مادی خود با جان انسان‌ها بازی کند و عشقش این باشد که مردم اعم از پیر و جوان را معتاد کرده است؟ و شاید بدتر از تروریست ها، قاچاقچیان مواد مخدر باشند.
وحیدی افزود: در مبارزه با مواد مخدر باید از فناوری‌های روز نیز بهره برد همان طوری که قاچاقچیان نیز از آخرین فناوری‌های دنیا استفاده می‌کنند و عجیب است که این فناوری‌ها چگونه به دست آن‌ها می‌رسد.
وی در ادامه به بحث متلاشی کردن بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان اشاره کرد و افزود: باید تمام عملکرد آن‌ها اعم از اقتصادی و ... زیر ذره بین باشد.
وزیر کشور در ادامه به بحث پیشگیری اشاره کرد و گفت: نخستین بحث ما در این مقوله پیشگیری است که باید از خانواده محوری و محله محوری شروع کنیم و در واقع مبارزه با موادمخدر را به داخل خانه‌ها ببریم و خانواده‌ها نیز برای مبارزه با این درگیر شوند و خودشان از آن جلوگیری کنند.
آقای وحیدی افزود: بحث درمان نیز مهم است، اما جمع کردن معتادان متجاهر یک امر فوری و فوتی است و باید طی یک برنامه زمان بندی کوتاه آن‌ها را جمع آوری کنیم.
وی ادامه داد: نباید چهره شهر با وجود این افراد و این چهره‌ها مشمئز کننده باشد ولو اینکه تعداد آن‌ها اندک است.
آقای وحیدی گفت: همچنین ستاد مبارزه با موادمخدر ملاک مبارزه با قاچاق موادمخدر است و اگر دوستان معتقدند که یک تا سه ماه در بحث ساماندهی معتادان کم است باید قبول کرد، چون این ستاد برای همین کار شکل گرفته است و به صورت فراقوه‌ای نیز فعالیت می‌کند.
وی افزود: جمع آوری معتادان متجاهر باید اجرایی شود و آن‌ها را بعد از پاکسازی به دامن خانواده‌ها و زندگی برگردانیم و این اقدامات همه باید در ستاد شکل بگیرد.
وزیر کشور گفت: برای این امر باید از علوم و دستگاه‌های مختلف بهره برد و علم و فناوری به کمک این کار بیاید و اصلاح صورت گیرد.
آقای وحیدی افزود: در مرحله درمان نیز باید گام‌های مهم و اساسی برداریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توزیع ۲۰ تن آذوقه دامی بین دامداران رامسر
هوای استان کرمانشاه تا دوشنبه بارانی است
معاون علمی رئیس‌جمهور به البرز آمد
برخورد با ۱۲ هزار و ۸۳۰ تجاوز به حریم راه‌های مازندران 
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
باران دیشب با دست پر، به ایلام آمد
رقابت‌های لیگ والیبال جوانان آذربایجان شرقی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
دستگیری سارق با شگرد بیهوش‌کردن رانندگان در خرم‌آباد
دبیر کارگروه ملی پیشگیری و کنترل سرطان: بیماران مبتلا به سرطان نیاز گسترده‌ای به فرآورده‌های خونی دارند
سرانه فضای آموزشی شهرستان دالاهو، دو برابر میانگین کشوری است
اعلام ۱۵ فیلم برتر آرای مردمی جشنواره فجر
برگزاری افتتاحیه المپیک زمستانی؛ رژه کاروان ایران در سه منطقه مختلف
هشدار هواشناسی بوشهر درباره بارش شدید باران و وزش باد
ایران مقتدر منتظر فرمان ولی امر خویش است
امروز؛ آغاز انتخاب واحد نیمسال دوم دانشگاه آزاد
زنان قهرمانان وضعیت امروز ما هستند
ایران ما با بمب و موشک از بین نمی‌رود
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ بهمن
راهبرد ایران بازدارندگی فعال همه جانبه در چارچوب دیپلماسی مسلح است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)