• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۳۲۸۷
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

تمیزی رختخوابتان را فراموش نکنید

سلول‌های پوستی، روزانه از بدن جدا شده و روی ملحفه‌ها جای می‌گیرند و می‌توانند سبب رشد باکتری‌ها و مایت‌های خاص شوند.

تمیزی رختخوابتان را فراموش نکنیدبه گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، تصور کنید که بعد از یک روز کاری بسیار خسته‌کننده، با پشت سر گذاشتن جلسات مهم کاری و خستگی مفرط، در پایان شب تنها کاری که می‌خواهید انجام دهید، پریدن روی رختخواب و خوابیدن روی ملحفه‌های نرم و گرم است.
حتی اگر هرگز درحالی‌که لباس بیرون به تن دارید، روی رختخواب نخوابیدید، و یا در حالی که ساندویچ می‌خورید به بالش‌های نرم خود تکیه نداده‌اید و یا بعد از تمرین‌های سخت ورزشی در حالی که غرق عرق هستید، برای یک چرت شیرین روی تخت دراز نکشیده‌اید، باز هم ملحفه‌های شما زود به زود آلوده خواهند شد.

سلول‌های پوستی، روزانه از بدن جدا شده و روی ملحفه‌ها جای می‌گیرند و می‌توانند سبب رشد باکتری‌ها و مایت‌های خاص شوند. این جمع شدن روز به روز اجرام و موجودات ریز می‌تواند شانس ابتلا به عفونت را در شما بالا ببرد، به ویژه اگر سابقه بیماری پوست و یا جراحات و یا زخم‌های مزمن دارید. این حالت حتی می‌تواند بر تنفس شما نیز اثر بگذارد.

بنابراین، حالا که متوجه شدید چه قدر ممکن است مشکل‌زا باشد، در اینجا درباره همه آنچه باید در مورد تمیز نگه داشتن محل خوابتان بدانید، خواهیم گفت:

تمیزی رختخوابتان را فراموش نکنید


هرچند وقت یک‌بار باید ملحفه خود را بشویید؟

به گفته استاد بالینی میکروب‌شناسی و آسیب‌شناسی: حداقل باید هفته‌ای یک‌بار ملحفه‌های خود را تمیز کنید.

آکادمی پوست آمریکا (AAD) نیز توصیه می‌کند هفته‌ای یک‌بار ملحفه‌های خود را بشویید؛ اما به پیشنهاد این سازمان، بهتر است روبالشی‌های خود را هفته‌ای دو تا سه بار نیز تعویض کنید.

چرا باید ملحفه‌ها را زود به زود بشویید؟

شما درون ملحفه‌های خود می‌خزید، آن‌ها را با سلول‌های پوستی (۵۰ میلیون در روز!)، عرق، آرایش، لوسیون‌ها، مو‌ها و هر چیز دیگری، پر می‌کنید؛ از گرده و شوره حیوانات خانگی گرفته تا کپک قارچ و ذرات خاک.

همه این‌ها با دوز ناسالمی از باکتری‌ها همراه خواهند بود. عرق می‌تواند آلودگی‌ها و ای. کلای (نوعی باکتری) را با خود داشته باشد، که با به تعویق انداختن شستن ملحفه‌ها، به تکثیر ادامه می‌دهند.

سلول‌های مرده پوستی و عرق هردو غذایی برای مایت‌های همراه گرد و غبار هستند که آن‌ها را به تختخواب جذب کرده و موجب تکثیرشان می‌شود. اگرچه احتمالاً شما دوست ندارید این موجودات ریز خزنده را در آغوش بگیرید، اما این موجودات عموماً بی‌ضرر هستند. از طرف دیگر، فضولات آن‌ها می‌تواند موجب تشدید آلرژی و آسم شود. حتی اگر شما آلرژی ندارید، آن‌ها می‌توانند همچنان موجب بیدار شدن شما با چشمان قرمز و گرفتگی بینی شوند.

بسیاری از مردم متوجه نیستند که یک‌سوم زندگی خود را در معرض این آلرژن‌ها می‌گذرانند. این بدون در نظر گرفتن زمان‌هایی است که در تختخواب صرف تماشای فیلم می‌کنید.

در مورد پوستتان چطور؟ آیا ملحفه‌های تمیز مانع جوش زدن زیاد پوست می‌شود؟

شست‌وشوی ملحفه‌ها لزوماً آکنه پوستی شما را رفع نمی‌کند، اما می‌تواند بر تعدادی از بیماری‌های پوستی که ممکن است در اثر عدم رعایت بهداشت یا سابقه قبلی ایجاد شود، تأثیر بگذارد. برخی از این مشکلات شامل اگزما، بریدگی و زخم است. لکه‌های خشک، فلس مانند، خارش‌دار یا گوشت تحریک شده در معرض خطر ابتلا به عفونت است، به این معنا که ممکن است شما علاوه بر عفونت اولیه به یک عفونت ثانویه نیز مبتلا شوید که می‌تواند یک عفونت باکتریایی یا یک ویروس مانند هرپس باشد.

همچنین این عفونت‌های باکتریایی و قارچی می‌تواند منجر به بیماری‌های دیگری از جمله فولیکولیت، هنگامی که فولیکول‌های مو ملتهب می‌شوند، و هیدرآدنیت عفونی، هنگامی که جوش‌ها و برآمدگی‌ها بر روی پوست ایجاد می‌شود، که دوباره مستعد ابتلا به عفونت هستند، شوند.

این بدان معنا نیست که اگر یک هفته از شستشو صرف‌نظر کنید، ابتلا به یکی از این مشکلات پوستی را تضمین کرده‌اید. چنین اتفاقی نخواهد افتاد. همه بار‌ها و بار‌ها از شست‌وشو غافل می‌شوند. اما شستن ملحفه‌ها به طور منظم باید جزئی از اقدامات بهداشتی روتین‌تان باشد که شامل استحمام منظم، شستشوی منظم لباس و حفظ نظافت محیط است. بعید به نظر می‌رسد که این روش‌ها به طور کامل از بروز مشکلات خاص پوستی جلوگیری یا آن‌ها را درمان کنند، با این وجود، روش‌های خوبی برای کاهش خطر ابتلا به عفونت یا آلودگی هستند.

آیا شرایط خاصی وجود دارد که باید ملحفه‌های خود را بیشتر از یک‌بار در هفته بشویید؟

مطمئناً! اگر شب زیاد عرق می‌کنید، باید بیش از دیگران، ملحفه‌های خود را تعویض کنید. همین مورد برای افرادی که در خواب آبریزش دهان دارند، از مواد آرایشی یا مرطوب کننده‌های سنگین در هنگام خواب استفاده می‌کنند، صدق می‌کند. همچنین بهتر است کسانی که به اختلالات شبانه که موجب خاراندن پوست می‌شود، دچار هستند، ملحفه‌های خود را به دفعات بیشتری در هفته، تعویض کنند.

اگر متوجه ملحفه‌های کاملاً آلوده به مواردی مانند خون، ذرات بزرگ پوست، شوره حیوانات خانگی، زردی ناشی از عرق یا لکه‌های دیگر شدید، باید سریعاً ملحفه‌های خود را بشویید. در غیر این صورت، به نظر می‌رسد شستن ملحفه‌ها یک‌بار در هفته کافی باشد.

خوشبختانه نیازی به بیرون رفتن و خرید مواد شوینده مخصوص برای تمیز کردن ملحفه‌ها نیست. اگر شوینده‌ای دارید که برای لباس‌هایتان مناسب است، برای ملحفه‌ها نیز مفید خواهد بود. همچنین می‌توانید از مواد شوینده ضد آلرژی و دارای رایحه خوش استفاده کنید.

مشکل اصلی که برخی از درماتولوژیست‌ها با آن روبه‌رو می‌شوند، این نیست که بیماران ملحفه‌های خود را به اندازه کافی منظم نمی‌شویند که منجر به عفونت‌های جدی می‌شود، بلکه این است که آن‌ها برای شستن ملحفه و لباس خود از مواد شوینده‌ای که باعث خارش و تحریک پوست می‌شوند، استفاده می‌کنند.

خوب! چه باید کرد اگر واقعاً وقت نداشته باشید که هفته‌ای یک‌بار ملحفه‌های خود را بشویید؟

اگر به دلیل زمان و دلیل اقتصادی قادر به شستن مرتب ملحفه‌های های خود نیستید، ملحفه خود را برگردانید. البته این چیزی نیست که توسط تحقیقات ثابت شده باشد، اما اگر واقعاً تحت فشار هستید، این بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید تا تمیزترین قسمت ملحفه با پوست شما تماس پیدا کند. سپس، پیشنهاد می‌شود که آن‌ها را حداقل با استفاده از مواد شوینده ضد آلرژی یک هفته بعد از برگرداندن، بشویید.

اما حتی اگر هفته‌ای یک‌بار ملحفه خود را بشویید، ممکن است تختخواب شما بسیار آلوده باشد!

با گذشت زمان، نیروی جاذبه زمین به ذرات و باکتری‌ها کمک می‌کند تا به داخل تشک و بالش شما نفوذ کنند.

ممکن است فکر کنید تنها راه‌حل، تخلیه تشک و بالش است، اما راهی برای جلوگیری از تجمع باکتری وجود دارد که استفاده از روکش‌های تشک و بالش نفوذناپذیر است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جلوه‌ای تماشایی از حضور حماسی مردم پارس آباد
برگزاری ­نمایشگاه محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌های فن آور و نوپا(استارت آپ) در حوزه ورزش
«لرستان مقتدر؛ حضور ملت پیروز در چهل‌وهفتمین سالروز انقلاب»
قدردانی نماینده ولی فقیه و استاندار همدان از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیام قدردانی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
کاهش ۱۷ درصدی سود خالص توتال
برگشت ساعات بهره‌برداری مترو مشهد مانند روال قبل
جشن پیروزی انقلاب در شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری
پیام قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان واستاندار آذربایجان‌غربی از حضور حماسی مردم
جشن اقتدار قم؛ حضور مردم بخش‌های استان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
حضور پرشور روستائیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
اسلامی: فناوری هسته‌ای باید در زندگی مردم ملموس باشد
تجلی حضور مردم شهرستان‌های فارس در راهپیمایی ۲۲ بهمن
تاکید ایران بر تقویت گفتگوهای منطقه‌ای است
کمینه و بیشینه دمای بیست و دوم بهمن ماه در سمنان
اهدای خون ۲۶۱ نفر دراستان اصفهان
بصیرت عمیق مردم تکاب حماسه حضور دیگری را رقم زد
مروری بر خبر‌های ورزشی ۲۲ بهمن ماه استان قزوین
نجات مصدوم در منطقه کوهستانی دیناران اردل
حضور سران قوا در راهپیمایی ۲۲ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)