• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۳۵۱۰
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵
اردبیل » اجتماعی

۲۸ مهر روز جهانی مبارزه با پوکی استخوان

سازمان بهداشت جهانی پوکی استخوان را چهارمین بیماری خاموش دنیا اعلام کرد.

۲۸ مهر روز جهانی مبارزه با پوکی استخوان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل پوکی استخوان یک بیماری خاموش است که با بالا رفتن سن احتمال بروز آن افزایش می‌یابد و از این جهت باید برای مقابله با آن و شکستن استخوان‌ها به موارد کلیدی در این‌خصوص توجه جدی داشته باشیم.
محمد جعفرزاده معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل ضمن گرامیداشت روز جهانی پوکی استخوان اظهار کرد: پوکی استخوان یک بیماری خاموش بوده و احتمال درگیری در افراد مسن بیشتر است.
۲۸ مهر روز جهانی مبارزه با پوکی استخوانوی افزود: پوکی استخوان یک بیماری مزمن استخوانی است که در آن توده استخوانی کاهش پیدا می‌کند. شکستگی از مهم‌ترین و جدی‌ترین عواقب پوکی استخوان بوده و عمدتا در مچ دست، لگن و مهره‌ها رخ می‌دهد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل تصریح کرد: در ایران، نتیجه یک مطالعه متاآنالیز از مطالعات منتشر شده تا پایان سال ۲۰۱۷، شیوع استئوپروز را در زنان یائسه معادل ۳۲ درصد و شیوع استئوپنی را ۵۱ درصد نشان داده است. این بدان معناست که بیش از ۸۰ درصد جمعیت زنان یائسه در کشور، از تراکم استخوان مناسبی برخوردار نیستند.
جعفرزاده بیان کرد: شکستگی قبلی، سن بالا، سابقه فامیلی، یائسگی زودرس، مصرف سیگار و الکل، مصرف طولانی مدت دارو‌های کورتیکواستروئید، لاغری مفرط و بیماری‌های گوارشی از جمله مواردی هستند که می‌توانند فرد را برای شکستگی ناشی از پوکی استخوان مستعد کنند.
وی ادامه داد: با توجه به شعار روز جهانی پوکی استخوان با عنوان «مهار پوکی استخوان با تشخیص به موقع»، توصیه می‌شود، افراد بالای ۵۰ سال حتما جهت اطمینان از سلامت استخوان خود به پزشک مراجعه کنند و در صورت ابتلا به پوکی استخوان، جهت کنترل بیماری، درمان مناسب را دریافت نمایند.
۲۸ مهر روز جهانی مبارزه با پوکی استخوانمعاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: مصرف کافی کلسیم، پروتئین و ویتامین D و فعالیت فیزیکی منظم و تقویت قدرت عضلات برای کاهش ابتلا به پوکی استخوان و کنترل پوکی استخوان توصیه می‌شود.
گفتنی است؛ برای سلامت استخوان‌¬ها و حفظ قدرت استخوان و عضلات باید تغذیه مناسب را که شامل مقادیر لازم ویتامین¬، کلسیم و پروتئین¬ است، رعایت کنیم. ویتامین D از اهمیت ویژه‌ای برای سلامت استخوان برخوردار است.
مصرف مکمل ویتامین D در همه بزرگسالان ۶۰ سال به بالا برای کاهش اثرات سقوط و شکستگی توصیه شده چرا که این ویتامین از یک رژیم غذایی سالم به دست نمی‌آید و همچنین قرار گرفتن در معرض مستقیم آفتاب روزانه در بیشتر بزرگسالان محدود است.
همین‌طور تقویت عضلات و استخوان¬‌ها برای کاهش خطر پوکی استخوان، سقوط و شکستگی ضروری است؛ ۴ ساعت پیاده روی در هفته با سرعت زیاد، احتمال شکستگی‌ها در ناحیه ران را کاهش می‌دهد.
چهار نکته طلایی برای بهبود سلامت استخوان و عضله و کاهش خطر پوکی استخوان شامل ترکیبی از فعالیت، داشتن یک رژیم غذایی غنی از کلسیم، پروتئین و مصرف مکمل ویتامین D است.
حداقل کل دریافت کلسیم در حدود ۸۰۰ میلی گرم در روز کافی است که با مصرف لبنیات و آجیل قابل تامین است (به عنوان مثال: ۱ لیوان شیر یا برش پنیر سفت = ۳۰۰ میلی گرم کلسیم؛ ۲۸ گرم بادام = ۷۵ میلی گرم کلسیم)
دو منبع پروتئین گیاهی و حیوانی نیز باعث تقویت استخوان‌ها و عضلات برای پیشگیری از پوکی استخوان می شوند.
اهمیت پوکی استخوان به حدی است که سازمان بهداشت جهانی WHO روز ۲۰ اکتبر (۲۸ مهرماه) را به عنوان روز جهانی پوکی استخوان یا همان استئوپروز نامگذاری کرده است.

۲۸ مهر روز جهانی مبارزه با پوکی استخوان

بیشتر بخوانیم:
کدام بیماری‌های مفصلی در خانم‌ها بیشتر است؟
خواص پودر سنجد با شیر
اگر دچار بیماری پوکی استخوان هستید و یا می‌خواهید از ابتلا به این بیماری شایع جلوگیری کنید می‌توانید با استفاده از مواد طبیعی و گیاهی به آسانی بیماری خود را درمان کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فاصله بخش کشاورزی با احکام برنامه هفتم
۲۲ آذر ، ماندگار برای مردم قاینات
بزرگداشت مقام مادر و روز زن در سلسله لرستان
بهره برداری از بخش نخست باغ موزه دفاع مقدس و مقاومت خوزستان تا پایان امسال
طراوت طبیعت پاییزی در خراسان جنوبی
همایش ورزش تکواندو در بیجار
افتتاح سه اتاق بهداشت در مدارس قم
بازدید دادستان تهران از زندان‌های استان و آزادی ۱۱۳ محکوم واجد شرایط
دستگیری ۲۵ محکوم فراری در لنجان
انهدام باند بزرگ توزیع گوشت‌های آلوده در اصفهان
در پی ۳ نرخی شدن بنزین؛ جایگاه‌های عرضه سوخت در گیلان عادی است
کرایه تاکسی در مشهد گران نمی‌شود 
هیچ مانعی نباید در مقابل برگزاری رویداد‌های حوزه هویتی و اصالتی قرار گیرد
تخریبگر محیط زیست در بند قانون
پایان برداشت زعفران در شاهرود
راه‌اندازی سه دانشکده جدید در دانشگاه رازی کرمانشاه
گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه لرستان
اسنوکر شوت آوت در انگلیس؛ حذف وفایی از دور دوم، سرخوش صعود کرد
از تمدید المپیاد‌های علمی تا درخشش مستند «گاهی عشق کافیست» در جشنواره
رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، مهم‌ترین عامل قطع زنجیره گسترش بیماری حاد تنفسی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
دایر بودن مدارس آذربایجان غربی
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
برپایی نمایشگاه یلدای ایرانی در کرمانشاه
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراوزنه برداری دختران؛ حسینی طلایی شد، ایمانی نقره‌ای  (۱ نظر)