• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۴۶۵۸
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۰
اقتصادی » صنعت

تاکید وزیر صمت بر رونق تجارت بین‌المللی ایران

وزیر صمت گفت: توسعه تجارت بین المللی ایران در الویت دولت است، ولی نه تنها بخاطر ابعاد اقتصادی، بلکه ابعاد سیاسی، فرهنگی و امنیتی آن نیز مهم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سید رضا فاطمی امین در حاشیه مراسم روز ملی صادرات با اشاره به حضور رئیس جمهور در این جلسه گفت: آقای رئیسی باحضور در جلسه روز ملی صادرات نشان دادند که موضوع صادرات چقدر برای دولت مهم است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی با اعلام اینکه در این جلسه مشکلات و راهکار‌های توسعه صادرات ایران مطرح شد، گفت: رئیس جمهور باهدف تسهیل مسیر و رونق صادرات کشور، برای رفع موانع و مقررات‌زدایی دستوراتی صادر کرد.

فاطمی امین با بیان اینکه حضور رئیس جمهور در جلسه روز ملی صادرات به فعالان اقتصادی این پیام را منتقل کرد که دولت پشتیبان صادرات است، افزود: البته کار اصلی را فعالان اقتصادی انجام می‌دهند، ولی وظیفه ما است که مسیر را تسهیل و هموار کنیم تا درسال آینده که مجدد این جلسه برگزار می‌شود شاهد موفقیت‌های چشم گیری باشیم.

پیش‌بینی صادرات ۴۵ میلیارد دلاری در سال آینده

وزیر صمت در حاشیه نشست فعالان حوزه صادرات با رئیس جمهور با تاکید بر لزوم اهتمام ویژه صادرکنندگان به بازگشت ارز از پیش‌بینی صادرات ۴۵ میلیارد دلاری در سال آینده خبر داد.

آقای سید رضا فاطمی امین افزود: سال آینده ما صادرات را حداقل به ۴۵ میلیارد دلار خواهیم رساند که تقریباً با نیاز ارزی کشور تراز است.

فطمی‌امین گفت: امروز روز ملی صادرات است به همین خاطر رئیس جمهور با تعدادی از فعالان صادرکننده جلسه خوبی داشت که نکاتی در این جلسه مطرح شد و به موفقیت‌های صادرکنندگان اشاره شد.

وی بیان کرد: یکی از بحث‌ها مربوط به موضوع تسهیل تجاری بود که ما نیز در دو ماه گذشته ۲۶ مورد از موانع را شناسایی کردیم که از جمله آن بازگشت مالیات بر ارزش افزوده بود که حل شد.

وزیر صمت گفت: رئیس جمهور دستور دادند که قوانین بازنگری شود و در جا‌هایی که موانع صادرات وجود دارد حل و فصل شود.

فاطمی امین تاکید کرد: مشکل دیگر مربوط به حمل و نقل بود که دستور داده شد برای تسهیل تجارت خارجی در بخش حمل و نقل کار ویژه‌ای از سوی وزارت صمت با وزارت راه انجام شود.

وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور مبنی بر جلوگیری از خام فروشی گفت: ما صادرات قابل توجهی داریم و یک بخشی از آن در پتروشیمی و فلزات به نوعی خام فروشی است که با تاکید رئیس جمهور بر تکمیل زنجیره‌های پایین دستی که برای ما اشتغال و ارزش افزوده ایجاد می‌کند قرار شد از خام فروشی جلوگیری شود.

وزیر صمت افزود: تجارت بین‌المللی که صادرات بخشی از آن است برای کشور ما بسیار اهمیت دارد و این موضوع فقط ابعاد اقتصادی ندارد بلکه ابعاد فرهنگی، سیاسی و امنیتی دارد که ما باید ترتیب صادرات را اصلاح کنیم.

فاطمی‌امین بابیان اینکه امسال حدود ۴۰ میلیارد دلار صادرات خواهیم داشت گفت: هرچند ترکیب این میزان صادرات نفتی نیست، اما بخشی مربوط به کالا‌های نیم ساخته است که انشاالله ما در سال آینده هم مبلغ صادرات را افزایش خواهیم داد و هم به سمت صادرات کالا‌های دانش بنیان خواهیم رفت.

وی افزود: رئیس جمهور بر بازگشت ارز حاصل از صادرات تاکید داشت چرا که ما هنوز وضعیت ارزی مان به گونه‌ای است که باید از صادرات کنندگان بخواهیم تهاتر ارزی داشته باشند و ارز حاصل از صادرات را بازگردانند، اما رئیس جمهور تاکید کرد که در این قضیه تسهیل صورت گیرد و اگر صادر کننده‌ای واقعاً مشکل داشته این طور نباشد که مجرم شناخته شود و ما این موضوع را با بانک مرکزی پیگیری خواهیم کرد و تاکید ما این است که صادرات کنندگان محترم به بازگشت ارز اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

وزیر صمت در ادامه تاکید کرد: به نظر می‌رسد تا اوسط سال آینده می‌توانیم وضعیت بسیار مناسبی را در ارز داشته باشیم و می‌توانیم با رشد صادرات کمی از مقررات را کاهش دهیم.

فاطمی امین در توضیح پیش بینی وضعیت صادراتی در ماه‌های آینده گفت: ما یک هدف صادراتی را مطرح کردیم که در ۶ ماه دوم امسال ۵ میلیارد دلار بیش از مدت مشابه سال قبل صادرات انجام شود که خوشبختانه این کار در حال انجام است.

وی بیان کرد: سال آینده ما صادرات را حداقل به ۴۵ میلیارد دلار خواهیم رساند که تقریباً با نیاز ارزی کشور تراز است و اگر ما بتوانیم سال آینده ۵ میلیارد دلار دیگر به صادراتمان اضافه کنیم می‌توانیم بگوییم در یک وضعیت متعادل ارزی قرار می‌گیریم البته با این تاکید که به سمت صادرات کالا‌های دانش بنیان و کالا‌های ساخته شده برویم و کمتر مواد پایه پتروشیمی و فولاد خام را صادر کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهر و موم چهار واحد صنفی متخلف در کاشان
دیدار مردمی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی
صداهای انفجار در جنوب ری ناشی از برگزاری رزمایش «الی بیت‌المقدس ۱۶» است
بازگشت «عشق کتاب» به رادیو سلامت
قطع آب ادارات پر مصرف در تهران
تمدیدمهلت ارسال مقالات همایش ملی استثنایی در هزاره سوم
مهلت یک‌ماهه برای ساماندهی جمعه‌بازار یاسوج
اختصاص ۲۸۰ تُن قیر رایگان به شهرداری‌های مهاباد، گوگ‌تپه و خلیفان
وضعیت ورودی گردشگری به کشور به شرایط عادی رسیده است
رخت سفید زمستان بر تن تکاب نشست
دست پربرکت آسمان بر مزارع کشاورزان خراسان شمالی
بارش برف و وضعیت تعطیلی مدارس زنجان
درمان نوین در «دکتر سلام» و پخش «نون خ ۵» با کیفیت ۴ K
فرایند صادرات و واردات کالا بین ایران و پاکستان
ساخت و سازهای غیرمجاز معضلی جدی در کهگیلویه و بویراحمد
تخصیص ۷۸ میلیارد تومان برای تقویت شهرداری‌های اردبیل
«نیلو و تی‌تی» به پویا رسید؛ «طوفان بی‌پایان» در راه آنتن شبکه سه
پروبیوتیک‌ها در مسیر کنترل قند خون پیش‌دیابتی‌ها
گرامیداشت روز کازرون با نمایشگاه صنایع دستی
ضابطین دادگستری حلقه مهم ارتباط میان مردم و دستگاه قضایی هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)