• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۵۶۳۴
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۷
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی

طرح مدل سازی تاب‌آوری مالی در بانک‌های تجاری در دانشگاه امیرکبیر

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به مدلسازی تاب‌آوری مالی در بانک‌های تجاری شدند که با یک دیدگاه جدید، ریسک مالی در بانک‌ها کاهش پیدا کند.

طرح مدل سازی تاب‌آوری مالی در بانک‌های تجاری در دانشگاه امیرکبیربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، آقای حجت رضائی صوفی دانش آموخته دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «مدلسازی تاب‌آوری مالی در بانک‌های تجاری» با بیان اینکه مسأله مدیریت ریسک مالی در بانک‌ها از مهم‌ترین چالش‌هایی است که بانک‌ها با آن روبرو هستند گفت: مؤسسات قانون‌گذار بانکی بین‌المللی با درک این نیاز و بیان مفهوم جدیدی به نام تاب‌آوری مالی الزاماتی را در این خصوص به بانک‌های مرکزی ابلاغ می‌کنند.
وی افزود: بحران‌هایی همچون بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ و همه گیری جهانی اخیر کرونا، بانک‌ها را بر این وا داشته که با یک دیدگاه جدید و نوین به این مسأله نگاه کنند.
وی خاطر نشان کرد: ارائه یک مدل دقیق و جامع که بتواند تاب‌آوری مالی را به شکل مناسب محاسبه کرده و برای ارتقای آن برنامه داشته باشد در این موضوع احساس نیاز می‌شد؛ از این رو طرحی را بر این اساس پیگیری کردیم.
آقای صوفی ادامه داد: از آنجا که رویکرد‌های حاضر در خصوص تاب آوری مالی فاقد یکپارچگی، دقت و پیاده‌سازی بوده است، در این طرح تلاش شد که با تحلیل تجربیات و وضعیت‌های بانک‌های تجاری در ایران و بررسی شوک‌های اثر گذار بر محیط کسب و کار کشور، وضعیت تاب‌آوری آن‌ها تحلیل شود.
وی اضافه کرد: در بخش اول یک رویکرد یکپارچه و کمی برای محاسبه تاب آوری مالی برای اولین بار ایجاد شد. در ادامه یک رویکرد دقیق برای ارتقای تاب‌آوری مبتنی بر شبیه‌سازی عامل محور توسعه داده شد. از این رو این رساله هم در خصوص ارتقای مرز‌های دانش در موضوع مورد مطالعه، و هم ارائه روش جدید مهم بوده است. همچنین نتایج این رساله می‌تواند هزینه‌های ناشی از مواجه شدن با بحران‌های مالی که بعضاً باعث ورشکستگی بانک‌ها شده است را نیز کاهش دهد.
آقای صوفی گفت: مخاطب اصلی این تحقیق مدیران بانکی کشور هستند که با اتخاذ سیاست‌های مناسب در هر سناریو بتوانند رویکردی را اتخاذ کنند تا حداقل آسیب را از شوک ببیند.
این محقق در خصوص چالش‌ها و آینده کار گفت: مشکل اصلی کار ما در دسترسی به داده‌های دقیق بود. برای مثال رویکرد‌های اعتبارسنجی و وام‌دهی بانک‌ها، روش‌های جذب سپرده و سیاست‌های کشور از چالش‌های اصلی این مطالعه بود. بسیار جذاب خواهد بود که مطالعات آینده با تمرکز دقیق روی بانک‌های مختلف و همکاری مسؤولانه مدیران بانکی کشور بتوانند از اطلاعات بسیار دقیق برای بهبود هر چه بیشتر نتایج استفاده کنند.
وی با اشاره به ویژگی‌های طرح گفت: ویژگی‌های اصلی این طرح ترکیب آکادمیک بودن و کاربردی بودن آن است. یعنی طرح با بکارگیری روش‌های دقیق علمی در بخش‌های مختلف، از داده‌های مناسب برای آنالیز روش و تحلیل تجربیات بانک‌های مختلف در شوک‌های مختلف استفاده می‌کند.
آقای صوفی با بیان اینکه این طرح نمونه داخلی ندارد، گفت: نمونه خارجی نیز با این ابعاد وجود ندارد. در مطالعات خارجی تنها رویکرد‌های کیفی، تک بعدی و بدون ساختار‌های کمی و دقیق ارائه شده است. در این پروژه یکپارچه‌سازی، کمی‌سازی روش، تمرکز روی چند بعد و محاسبه و ارتقای تاب‌آوری مالی و از همه مهم‌تر استفاده از داده‌های دقیق برای آنالیز روش توسعه داده شده مورد توجه قرار گرفت.
وی با اشاره به مزیت‌های رقابتی طرح گفت: این طرح نسبت به سایر رویکرد‌های موجود حائز مزایای زیادی است، آنالیز کمی و ارائه یک مقدار دقیق برای تاب‌آوری مالی بانک‌ها مهم‌ترین مزیت آن است. از سوی دیگر استفاده از داده‌های دقیق و شبیه‌سازی مدل برای شوک‌های مختلف و خصوصاً پاندومی کرونا از مهم‌ترین مزایای طرح است.
آقای صوفی با اشاره به کاربرد‌های پروژه گفت: بانک‌های مختلف کشور می‌توانند با استفاده از این طرح یک نگاه جدید یکپارچه به ریسک‌های اعتباری، نقدشوندگی، عملیاتی و مهم‌تر از همه ریسک سیستمی داشته باشند.
وی افزود: این بانک‌ها با استفاده از نتایج شبیه‌سازی این رساله که با استفاده از جزئیات داده‌های آن بانک‌ها دقیق‌تر نیز خواهد شد، می‌توانند توان مقابله خود را در مقابل شوک‌های خارجی افزایش دهند. بدیهی است که با افزایش تاب‌آوری مالی بانک‌های کشور، تاب‌آوری در سطح اقتصاد کشور نیز ارتقا یابد که این موضوع چیزی جز اقتصاد مقاومتی نخواهد بود.
گفتنی است؛ استاد راهنمای این طرح دکتر اکبر اصفهانی‌پور عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان سیاست‌پژوهی دولت برای مقاوم‌سازی بافت‌های تاریخی کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ اسفند ۱۴۰۴
رشد ۲۸ درصدی داوطلبان انتخابات شوراها
تمدید مهلت استفاده از مشوق کاهش پیش‌پرداخت قراردادهای سرمایه‌گذاری تا پایان اسفندماه
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ایجاد محدودیت برای درج قیمت در سایت‌های دیوار و شیپور برای مقابله با گرانی در بازار املاک زنجان
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی در لرستان
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در بیرانشهر لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)