• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۶۳۵۱
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۲
علمی و فرهنگی » معارف
در بیانیه کنفرانس وحدت اسلامی تاکید شد:

توجه به مسئله فلسطین به عنوان مسئله محوری اسلام و جهان

شرکت کنندگان در سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در بیانیه‌ای پایانی بر توجه به مسئله فلسطین به عنوان مسئله محوری اسلام و جهان تاکید کردند.

توجه به مسئله فلسطین به عنوان مسئله محوری اسلام و جهانبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، متن کامل بیانیه سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی به این شرح است:
 
به نام خداوند بخشنده مهربان 
«إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ» (أنبیاء/۹۲) 
به لطف خدای متعال سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی تحت عنوان "اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و نزاع در جهان اسلام" با حضور گسترده علما و نخبگان کشور‌های اسلامی به صورت حضوری و مجازی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار گردید. 
این کنفرانس در شرایطی برگزار گردید که کشور‌های جهان به ویژه کشور‌های اسلامی بیش از پیش به صلح و عدالت نیازمند هستند. پیامبر اکرم (ص) الگوی صلح و برادری بود و مسلمانان را بر برادری، دوستی و پرهیز از نزاع تشویق می‌کرد. هدف از بعثت پیامبر اکرم (ص) احیای اخلاق متعالی اسلامی در جامعه و نیز تعلیم عدالت و صلح به جهانیان بود و بی شک مراجعه به سیره‌ی پیامبر اکرم (ص) می‌تواند در تحقق بخشیدن به عدالت و صلح و پرهیز از تفرقه در جهان اسلام راهگشا باشد. 
نظام سلطه در جهان معاصر، منافع خود را در نزاع و تفرقه مسلمانان دیده است و برای تعمیق فتنه در کشور‌های اسلامی تلاش‌های فراوانی کرده است از این رو مجمع جهانی تقریب بین مذاهب اسلامی برای رویایی با این توطئه‌ها، سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی را تحت عنوان «اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و نزاع در جهان اسلام» برگزار نمود. 
در سخنرانی‌ها، گفتگو‌ها و تبادل نظرات میهمانان این دوره از کنفرانس وحدت، محور‌های ذیل مورد بررسی قرار گرفت: 
۱. جنگ و صلح عادلانه ۲. برادری اسلامی و مبارزه با تروریسم ۳. آزادی فکری و دینی و پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با جریان تکفیر و افراطی گری.۴. همدلی اسلامی و پرهیز از نزاع و درگیری.۵. احترام متقابل میان مذاهب اسلامی و رعایت ادب اختلاف و دوری از نزاع و هتک حرمت و اهانت ۶. طرح امت واحده و اتحادیه‌ی کشور‌های اسلامی و نقد چارچوب‌های موجود. 
در این دوره، علاوه بر محور‌های فوق، مسئله‌ی فلسطین و مقاومت اسلامی نیز مورد تاکید قرار گرفته و به جهت تجلیل از دبیر کل اسبق مجمع جهانی تقریب بین مذاهب اسلامی آیت الله محمد علی تسخیری، طرح‌های فکری و علمی ایشان نیز مورد توجه ویژه شرکت کنندگان قرار گرفت. 
همچنین شرکت کنندگان در این دوره از کنفرانس ضمن دیدار با رئیس جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران آیت الله سید ابراهیم رئیسی از بیانات ایشان پیرامون نیاز مبرم جهان اسلام به اتحاد برای رویارویی با چالش‌های موجود بهره‌مند شدند. 
مهمترین مسئله‌ای که ذهن شرکت کنندگان در این دوره از کنفرانس را به خود مشغول کرده، چالش‌ها و افق‌های موجود در برابر جهان اسلام است. افق‌هایی که فردایی بهتر را به همه‌ی ما نوید می‌دهد. 
در اینجا به نکات مشترکی که علمای حاضر در این کنفرانس در سخنرانی‌ها و تبادل نظر‌های خود بر آن تاکید کردند اشاره خواهیم کرد: 
 
۱. در ابتدا میهمان کنفرانس از جمهوری اسلامی ایران و مجمع تقریب بین مذاهب اسلامی به ویژه دبیر کل محترم جناب حجة الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری به جهت برگزاری این کنفرانس و توجه به مسئله وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی و حتی تقریب میان ملت‌های جهان با انگیزه تحقق بخشیدن به اهداف کلان انسانی، تشکر به عمل آورده و از خداوند متعال خواستار شدند که جمهوری اسلامی ایران بتواند این راه پر فراز و نشیب را تا پیروزی نهایی امت اسلام ادامه دهد. 
۲. وضعیت کنونی جهان، نیازمند این است که تصمیم سازان سیاسی از همه گروه‌های فکری، علمی، رسانه‌ای و فنی برای خاموش کردن آتش جنگ‌های متجاوزانه بکوشند و فضا را برای ایجاد صلح در سراسر این کره خاکی فراهم آورند. دستیابی به این هدف نیازمند همکاری بین المللی مخلصانه و به دور از هرگونه فشار و تهدید و همچنین عدم دخالت نیرو‌هایی است که تمام تلاش خود را برای فتنه انگیزی و جنگ افروزی در جهان به کار گرفته اند. البته برقراری صلح در جهان به یک عنصر دیگر نیز نیازمند است و آن بیان نقش استعمار و نظام سلطه در جنگ‌های معاصر کشور‌های اسلامی و راه‌های مقابله با آن است. 
۳. بحران جنگ، نزاع و تروریسم در جهان به ویژه در کشور‌های اسلامی در کنار سوء مدیریت و بی کفایتی جوامع بین المللی برای مقابله با این بحران، ضرورت اقدام کشور‌های اسلامی برای حل و فصل این بحران را بیش از پیش روشن می‌نماید. تنها راه ریشه کن کردن تروریسم، خشکاندن منابعی است که آن را با پول و سلاح و اندیشه افراطی و واپسگرا تغذیه می‌کند و دستیابی به این مهم نیازمند آگاه سازی همه جانبه امت است. چرا که فرزندان این امت به کمک این آگاه سازی همه جانبه می‌توانند از ایجاد شکاف‌ها و فضا‌هایی که به دشمن اجازه می‌دهد تا دامنه تروریسم را گسترش دهد جلوگیری کنند. چرا که دشمن می‌خواهد با به کارگیری پدیده شوم تروریسم، اسلام، مسلمانان و شعار‌های مقدس آنان را مورد اهانت قرار دهد. 
۴. ترویج مفهوم اخوت اسلامی در میان مسلمانان کشور‌های اسلامی و غیر اسلامی امری ضروری است و باید نسل‌های بعد با تکیه بر این مفهوم، تربیت شوند. همچنین باید ضمن بیان رفتار و منش لازم جهت دستیابی به این مفهوم ارزشمند این نکته مورد تاکید قرار گیرد که تنها راه تحقق بخشیدن به این فریضه اسلامی و انسانی، زدودن کینه‌ها از دل هاست. چرا که برادری با کینه‌های فرقه‌ای و نژادپرستی و منیت قابل جمع نیست. خداوند در قرآن کریم به همین موضوع اشاره کرده و می‌فرمایند: «وَنَزَعنَا مَا فِی صُدُورِهِم مِّنْ غِلٍّ إِخْوَانًا» 
۵. شرکت کنندگان در این دوره از کنفرانس، ضمن درخواست افزایش گفتگوی علمی میان علما و کنش گران دینی و فرهنگی جهان اسلام، بر ضرورت بیان روش‌های نظام سلطه برای از بین بردن اخوت اسلامی و ترویج تروریسم تاکید کردند. آن‌ها همچنین بیان روش‌های رویایی با حربه‌های نظام سلطه و استفاده حداکثری از نفوذ رهبران دینی و اجتماعی کشور‌های اسلامی را امری ضروری قلمداد کردند. 
۶. میهمان این دوره از کنفرانس، ضمن توجه به مسئله فلسطین به عنوان مسئله محوری اسلام و جهان، تاکید کردند که برقراری صلح و امنیت و ثبات در منطقه و جهان تنها با نابود کردن کانون بحران‌های جهانی یعنی صهیونیسم جهانی و غده سرطانی آن (اسرائیل) ممکن خواهد بود. همچنین علمای حاضر در این دوره، تصریح کردند که بهترین راه حل برای آرمان فلسطین همان طرحی است که جمهوری اسلامی ایران ارائه داده است و آن برگزاری یک همه پرسی و سهیم دانستن تمام فلسطینی‌های ساکن در داخل و خارج این کشور در این همه پرسی است. چرا که این طرح، یک پیشنهاد دموکراتیک و عادلانه است که با عرف بین المللی و اصول انسانی کاملا سازگاری دارد. 
۷. علمای حاضر در این دوره از کنفرانس تاکید کردند که شتابزدگی تاسف برانگیز برخی از کشور‌ها برای عادی سازی روابط با صهیونیست‌ها، این رژیم غاصب را ترغیب می‌کند تا به گستاخی، ظلم و تجاوز خود ادامه دهد. آن‌ها همچنین از مقامات این کشور‌ها خواستار شدند تا در مواضع خود تجدید نظر نمایند، همچنین از مردم این کشور‌ها درخواست کردند که مواضع خود را در رابطه با این اقدام ذلت بار اعلام نمایند. 
 ۸. میهمانان این دوره از کنفراس ضمن ابراز ارادت به تمام گروه‌های مقاومت که در برابر اشغال گران صهیونیست پایداری کردند، از کشور‌های اسلامی درخواست کردند که کمک‌ها و حمایت‌های خود را از گروه‌های مقاومت دریغ نکنند، چرا که این گروه‌ها عامل عزت و کرامت ما هستند. همچنین حاضران در کنفرانس از تلاش‌های فلسطینیان اسیر در زندان‌های رژیم صهیونیستی تقدیر کرده و به خانواده‌هایی که جگرگوشه‌های خود را در راه خدا فدا کردند درود فرستاده و از خدای متعال برای تمام شهدا و خانواده هایشان غفران الهی و صبر و شکیبایی طلب نمودند. 
 ۹. با توجه به رونمایی از کتاب "موسوعة العلامة الشیخ التسخیری" در مراسم افتتاحیه، میهمانان کنفرانس بر ضرورت توجه به افکار تقریبی آیت الله تسخیری در عرصه تفسیر، فقه، حقوق و دیگر علوم اسلامی و انسانی تاکید کرده و ایشان را پرچم دار وحدت و تقریب در جهان اسلام توصیف کردند. 
۱۰. پیشنهاد مبتکرانه‌ای که دبیرکل مجمع جهانی تقریب بین مذاهب اسلامی با عنوان "اتحادیه کشور‌های اسلامی" و بیان الگوی آن مطرح نمودند، مورد استقبال گسترده شرکت کنندگان در این دوره از کنفرانس قرار گرفت به طوری که آن‌ها پیشنهاد ایجاد این اتحادیه را گامی شگرف در مسیر تحقق بخشیدن به امت واحده و تمدن نوین اسلامی قلمداد کرده و تاکید کردند که این اتحادیه می‌تواند همکاری و هم افزایی میان کشور‌های اسلامی را افزایش داده و مانع از هرگونه تفرقه و تعرض در جهان اسلام شود. همچنین علمای حاضر در کنفرانس درخواست کردند تا در آینده نزدیک یک برنامه‌ی اجرایی جدید برای تحقق بخشیدن به این الگو در نظر گرفته شود و رهبران، سیاستمداران و علمای جهان اسلام نیز وظیفه‌ی اجرای آن را بر عهده بگیرند. 
 
۱۶\ربیع الأول\ ۱۴۴۳- ۲۳\اکتبر\۲۰۲۱
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هنر نقالی و طنین شور شاهنامه‌خوانی در خرمدره، زنجان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
یادداشت رئیس مجلس در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
استعفا در شرایط حساس
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)