• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۷۸
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۲ - ۰۷:۰۲
سیاسی » عمومی

رشد علمی ایران 11 و نیم برابر متوسط رشد علمی دنیا

معاون پژوهشی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری نرخ رشد علمی کشورمان را 11 و نیم برابر متوسط رشد علمی دیگر کشورها اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دوم سیما، دکتر محمد مهدی نژاد با اشاره به رتبه پانزدهم تولید علم ایران براساس پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس گفت: ما در چند ماهی که از سال 2013 گذشته است 17 هزار مقاله در این پایگاه نمایه کرده و توانسته ایم 5 رتبه بالاتر از ترکیه قرار بگیریم.
وی افزود: البته رتبه ما در پایگاه اطلاع رسانی آی اس آی بیستم است، اگر چه در این آمار مقالات نوشته شده به زبان فارسی به ویژه در زمینه علوم انسانی که از ارزش بالایی هم دارد‌ محاسبه نشده است و گرنه ما جز 10 کشور برتر دنیا از نظر مقالات هستیم.
مهدی نژاد تصریح کرد: ما با پایگاه نمایه سازی جهان اسلام (ISC) که مقر آن در شیراز است هم مذاکراتی داشتیم تا تولیدات علوم انسانی در آنجا منعکس و در این محاسبات وارد شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم میزان رشد علمی در کشورمان را 11 و نیم برابر متوسط دنیا ذکر کرد و گفت: یک علت اصلی این رشد، ارزش ذاتی علم در اسلام و همچنین تاکیدات مقام معظم رهبری در توسعه و رشد علمی بوده است.
وی افزود: علت دیگر، سرمایه گذاری دولت ها و تلاش برای افزایش پژوهش بوده است از جمله اهدای جایزه به نویسندگان مقاله و نیز توسعه دوره های کارشناسی ارشد و دکتری که فعالیت آنها منجر به تولید مقاله می شود هم موجب رشد تولید علمی از راه مقالات شده است.
مهدی نژاد تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی در کشور را 500 هزار تن ذکر کرد و گفت: با وجود این تعداد دانشجو، انتظار افزایش و بالاتر رفتن رتبه را داریم به گونه ای که در سال 1404 جزو 10 کشور اول دنیا خواهیم شد.
وی افزود: البته در شاخص فناوری نیاز به تلاش زیادی داریم، برای همین از سال 1381 پارک های علم و فناوری برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و به عنوان حلقه آخر نوآوری تاسیس شدند.
مهدی نژاد تصریح کرد: 31 پارک علم و فناوری با 3200 شرکت دانش بنیان مستقر در آنها داریم.
معاون پژوهشی وزارت علوم،‌تحقیقات و فناوری کاربردی شدن علم را نیازمند تعریف مسائل با نگاه کاربردی دانست و گفت: باید نیاز سنجی و نیاز شناسی، نه فقط برای اکنون بلکه برای آینده شود که این خود یک علم است.
وی افزود: نقشه جامع علمی کشور، کلیاتی را از این حوزه ها تهیه کرده ولی باید در این فضاهای بزرگ انتخاب هایی انجام گیرد که به شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری محول شده است از جمله این امر در قالب طرح های کلان ملی مانند واکسن های انسانی، طراحی هواپیمای 150 نفره یا خودروی ملی تعریف شده است.
مهدی نژاد 5 طرح از 41 طرح کلان کشور را در زمینه علوم انسانی ذکر کرد و گفت: ما گنج بزرگی داریم که استخراج نشده و همچنین با توجه به سابقه دیرینه حوزه ها، کارهای سترگی انجام شده ولی به صحنه نیامده است.
وی افزود: سالانه 3000 میلیارد تومان به دانشگاه ها می دهیم که تربیت نیروی انسانی انجام شود و باید از آن استفاده شود، این امر فضاسازی و راه اندازی نظام ملی نوآوری می خواهد، همچنین باید به تجاری سازی توجه بیشتری کرد.
در این گفتگو دکتر مصطفی قانعی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز رتبه کشورمان در پزشکی را 19 ذکر کرد و گفت: برای تبدیل علم به فناوری حوزه های تجهیزات و دارو که بیشترین ارز بری را دارند مورد توجه قرار گرفته است به گونه ای که ما با هزینه حدود یک پنجم،‌حدود 5 برابر در همان سالهای اول صرفه جویی ارزی کردیم.
وی افزود: در گام دوم اتاقهای تمیز تولید کننده داروهای با فناوری پیشرفته مورد نظر قرار گرفت و اکنون 6 اتاق تمیز در  حال آماده سازی در کنار دانشگاه هاست.
قانعی تصریح کرد: فکر می کنم بیش از 90 درصد نیاز به دارو و تجهیزات در یک برنامه 5 ساله تولید خواهد شد و در برنامه ای 15 ساله می شود صادراتی در حدود 5 میلیارد دلار داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرم افزار ایرانی سبک زندگی سالم برای کودکان آماده بهره‌برداری
برگزاری جشن نیمه شعبان در خراسان رضوی
برنامه ریزی برای افتتاح طرح‌های گاز رسانی در استان سمنان
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
مسدود شدن گردنه چری در چهارمحال و بختیاری
تهیه و توزیع کیک ۴۵۰ کیلویی در همدان
سینما از عوامل افزایش تاب‌آوری جامعه است
غرب وحشی دیجیتال
تردد در محور‌های مواصلاتی و مسیر‌های بین روستایی فریدن برقرار است
بهره‌برداری از ۲۳۸ پروژه عمرانی در شهرستان فاریاب به مناسبت دهه فجر
تمام راه‌های استان اردبیل باز است
استان اصفهان سراسر غرق در شادی وسرور
لطفا مفهوم تروریست را شرح دهید!
طنین جشن انقلاب در گنبد پیرمحمد ملکشاهی
سپاه پاسداران رکن امنیت و اقتدار کشور است
همتی: اولویت اصلی سیاست‌گذار پولی، مهار تورم است
چهره تازه‌ آشتیان با اجرای طرح‌های عمرانی
برگزاری نشست مشترک شورای اداری، معتمدین، فعالان اقتصادی وسرمایه‌گذاران شهرستان شاهین‌دژ
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۲۵۰ روستا در الیگودرز
شهر کریمه اهل بیت مسرور سالروز میلاد یوسف زهرا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور | افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)