• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۷۹۴۱
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۰
بین الملل » غرب آسیا
بی بی سی:

خطر گرسنگی در کمین مردم افغانستان

مسدود شدن دارایی‌های افغانستان، سازمان‌های غیردولتی مردم نهاد را در کمک رسانی به مردم با مشکلات عدیده روبرو کرده است.

با نزدیک شدن به زمستان میلیونها افغان با خطر گرسنگی و نبود امکانات درمانی روبرو هستندبه گزارش سرویس بین الملل­ ­­خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، خطر گرسنگی و نبود امکانات درمانی میلیون ها افغان را تهدید می کند. این گزارش می افزاید با نزدیک شدن فصل زمستان میلیون‌ها افغان با خطر گرسنگی و نبود امکانات درمانی روبرو هستند. سازمان ملل می‌گوید در حالی که فصل زمستان در پیش است، میلیون‌ها نفر با گرسنگی در افغانستان روبرو هستند. برنامه جهانی غذای سازمان ملل اعلام کرده است بیش از نیمی از جمعیت افغانستان یعنی چیزی در حدود ۲۲ میلیون نفر روزانه از گرسنگی رنج می‌برند. این تعداد به میزان ۴۰ درصد از ماه آوریل افزایش یافته است. افغانستان پیش از آنکه طالبان در ماه اوت کنترل این کشور را در دست بگیرد در بحران به سر می‌برد، اما کارشناسان می‌گویند که جای درگیری‌های نظامی در این کشور را بدتر شدن وضعیت اقتصادی گرفته است.

 

بلوکه شدن دارایی‌های افغانستان سبب شده است سازمان‌های غیردولتی مردم نهاد، در کمک رسانی به مردم دچار مشکلات عدیده‌ای شوند. وحید مجروح وزیر پیشین بهداشت افغانستان می گوید: متاسفانه وضعیت بد است و وضعیت افغانستان رو به وخامت گذاشته است. افغانستان پیش از این هم از بحران‌های مختلف رنج می‌برد. خط فقر در حال افزایش است و بخش زیادی از جمعیت افغانستان با این موضوع روبرو هستند. زمانی که موضوع بهداشت عمومی هم مطرح می‌شود وضعیت به مراتب بدتر است. ما شاهد بدتر شدن زندگی اجتماعی مردم هم هستیم. باید بگویم که پیشتر ۷۵ درصد هزینه‌های بخش بهداشت افغانستان از خارج کشور تامین می‌شد که این منابع مالی دیگر وجود ندارد. هم اکنون مراکز درمانی، دیگر توانایی لازم برای خدمات رسانی به افغان‌ها را ندارند.

۷۰ درصد کودکان در افغانستان از سوء تغذیه رنج می‌برند
خطر گرسنگی در کمین میلیونها افغانوی افزود: از نظر بهداشت عمومی وضعیت در افغانستان از گذشته بد بوده است. ما شاهد سوء تغذیه در کودکان هستیم و ۷۰ درصد کودکان از سوء تغذیه رنج می‌برند. این یکی از بالاترین ارقام‌ جهانی است. یک میلیون کودک در خطر مرگ قرار دارند. این موضوع امنیت و ایمنی خانواده‌ها را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. ۴۲ درصد از مادران به خاطر کمبود موادغذایی با خطر ابتلا به ذات الریه روبرو هستند. وزیر پیشین بهداشت افغانستان ادامه داد: متاسفانه فرارسیدن فصل سرما مایه نگرانی شدید است. سوء تغذیه سه میلیون کودک را تحت تاثیر خود قرار داده است و یک میلیون در وضعیت بد و در خطر مرگ به سر می‌برند. مادران بخش دیگر این جامعه هستند که تحت تاثیر وضعیت بد قرار دارند. زمانی که شما وارد جامعه می‌شوید به خوبی می‌توانید نشانه‌های فقر را در صورت‌ همه مردم افغانستان که در خیابان‌های شهرهایی، چون هرات و کابل در حال عبور و مرور هستند به خوبی مشاهده کنید. وضعیت کنونی متاسفانه بر روی وضعیت روانی جامعه تاثیر بدی گذاشته است.

 

ما شاهد نبود تجهیزات در بخش درمانی هستیم. متاسفانه اگر فردی بیمار شود به خاطر وضعیت اقتصادی خانواده، اوضاع وی بدتر می‌شود. وی در پاسخ به این سوال که طالبان برای متوقف کردن وضعیت موجود، از زمانی که به قدرت رسیده چه کاری انجام داده است، گفت: هنوز اظهار نظر درباره بخش سیاسی این موضوع کار دشواری است. وزارت بهداشت افغانستان باید ارائه خدمات درمانی به مردم در ماه‌های پیش رو و به طور ویژه در زمستان را تضمین کند. همه گیری کرونا یک تهدید دیگر به شمار می‌رود. از طرف دیگر شواهد از بدتر شدن وضعیت مادران و کودکان حکایت دارد. متاسفانه ۹۰ درصد از بیمارستان‌ها در شهر‌های بزرگ افغانستان مانند کابل و هرات وضعیت بدی دارند و آنها نمی‌توانند به مادران و کودکان، خدمات لازم را به طور مناسب ارائه کنند. با نزدیک شدن به فصل زمستان ابتلا به ذات الریه به شدت کودکان را تهدید می‌کند. وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده‌ها تاثیری منفی بر روی سلامتی خانواده‌ها داشته است و قدرت خریدشان را به شدت کاهش داده است.


کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشت دیم حبوبات
دستگیری عامل تخریب درختان جنگلی در سلسله
کشف بیش از ۴۰۰ آب‌نبات دودزا در تنگستان
تکمیل باغ موزه دفاع مقدس اهواز در دستورکار ویژه شورای اسلامی شهر+فیلم
اختصاص ۵۶ میلیارد تومان برای آبرسانی به مرز چیلات
تصویب واگذاری جایگاه‌های سوخت و ستاره خلیج فارس در هیئت واگذاری
جریمه سنگین برای قاچاق دام در سقز
تزریق ۴ میلیارد تومان به بوریابافان زرقان
دستگیری تعدادی دیگر از تخریب گران اموال عمومی در اردبیل
اختصاص ۴ میلیارد تومان به بوریابافان شهرستان زرقان
اعتراف مقام پیشین پاکستانی به خطای راهبردی پاکستان در قبال طالبان
افزایش ۸۰ درصدی قیمت تضمینی پیله‌تر ابریشم
تولید دانش‌بنیان بذور هیبرید برای تکمیل زنجیره تولیدات گلخانه‌ای در یزد
ضرورت مدیریت مصرف آب در آستانه سال نو وایام خانه‌تکانی
کمک به نیازمندان در ماه رمضان رنگ و بوی خاصی دارد
افزایش حدود ۴ درصدی جان‌باختگان تصادفات
حمله تروریستی به پلیس پاکستان ۷ کشته و زخمی برجای گذاشت
تاکید بر خودمراقبتی مردان در هرمزگان
افشای مخالفت ارتش آمریکا با طرح ترامپ برای جنگ با ایران
برگزاری چهارمین جلسه شورای تحول اداری وزارت ارتباطات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
بزرگترین پل فلزی زیرقوسی در شمال کشور به ایستگاه پایانی رسید
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا استان فارس
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
واگذاری قطعات زمین در کرمان
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
واکنش ایرانیان به درخواست دشمن
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)