• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۶۰۰۴۷
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۳
چهارمحال و بختیاری » اقتصادی

نماینده بروجن: تغییر الگوی کشت راهکار خروج از بحران آب

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس: تغییر الگوی کشت از مهمترین راهکار‌های برون‌رفت از شرایط بحران آب است.

نماینده بروجن: تغییر الگوی کشت راهکار خروج از بحران آببه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام امیرقلی جعفری در جمع کشاورزان و دامداران شهرستان بروجن، تغییر الگوی کشت را مهمترین راهکار‌های برون‌رفت از شرایط بحران آب دانست و گفت: برای اجرای این برنامه باید از یک سو دولت با خرید تضمینی محصولات کشاورزی، کشاورزان را کمک دهد و از سوی دیگر خود بهره‌برداران از روش‌های نوین آبیاری بهره‌گیری کنند.

وی افزود: در استای ترغیب کشاورزان به تغییر الگوی کشت و طرح خرید تضمینی محصولات کشاورزی از سوی دولت موضوع مهمی است که مجلس در تلاش برای تدوین چنین طرحی است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: تغییر الگوی کشت، دستوری نیست بلکه باید با تعامل صورت گیرد که در این راستا، دولت باید به کشاورزان آموزش دهد و مطابق با الگویی که به کشاورزان برای کشت ارائه می‌شود محصولات تولیدی آن‌ها را بخرد.

حجت‌الاسلام جعفری افزود: در حوزه کشاورزی از سال‌های گذشته تاکنون اقدامات اشتباهی انجام گرفته که با توجه به کاهش شدید منابع آب در کشور، می‌طلبد تا هرچه سریع‌تر رویه اشتباه گذشته اصلاح و روند درستی در پیش گرفته شود.
به گفته وی، در همین راستا سند آمایش سرزمینی الگوی کشت کشاورزی نیاز داریم تا در مناطق مختلف متناسب با اقلیم و منابع آبی همان مناطق کشاورزی انجام گیرد.

رئیس کمیته آب کمیسیون کشاورزی، آب و منایع طبیعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ۱۳۰ میلیارد مترمکعب مخازن آب شیرین در کشور وجود داشت که تمامی آن برداشت شده و با فرونشست زمین روبرو هستیم و آبخوان‌ها تخلیه شده است.

جعفری با تاکید بر توسعه کشت گلخانه‌ای در استان و کشور، گفت: در کشت گلخانه‌ای در مقایسه با سایر کشت‌ها می‌توان با مصرف ۱۰ درصد آب، ۸۰ درصد محصول برداشت کرد.

وی افزود: در شهرستان بروجن مقرر شده است تا پنج واحد بزرگ گلخانه در شهر‌های بلداجی، نقنه، فرادنبه و گندمان ایجاد شود که با دو مشکل تأمین گاز و تسهیلات روبروست که درصدد رفع آن هستیم.

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: در طول ۴۰ سال گذشته اقدامات بسیاری در بخش‌های مختلف کشور و استان انجام گرفته است، اما در حوزه منابع آب پایدار برای استان کاری انجام نداده‌ایم و امروز دشت‌های استان ممنوعه و ممنوعه بحرانی شده است و نیمی از جمعیت استان مشکل آب آشامیدنی دارد.

جعفری با بیان اینکه با بهره‌برداری از طرح انتقال آب بن به بروجن، بخشی از مشکل تأمین آب آشامیدنی استان برطرف می‌شود، تصریح کرد: این طرح هم اکنون ۸۰ درصد پیشرفت اجرایی دارد و امید است ۲۰ درصد باقیمانده هرچه سریع‌تر تکمیل شود تا بتوان آب آشامیدنی نیمی از جمعیت استان را تأمین کرد.

وی همچنین با اشاره به سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به استان در هفته آینده، ابراز امیدواری کرد در این سفر بتوان برای رفع مشکلات بخش آب و کشاورزی استان راهکار‌های مؤثری ارائه داد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«فواد ۱۲۸» سامانه ای برای شنیده شدن صدای مردم
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)