• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۶۱۰۱۹
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۰:۲۲
بین الملل » آمریکا
خبرگزاری فرانسه:

افزایش انتشار گاز دی اکسید کربن در برزیل

افزایش شدید انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در برزیل مرتبط با فعالیت‌های کشاورزی و تغییر کاربری زمین است.

برغم همه گیری کووید-۱۹ انتشار گاز دی اکسید کربن در برزیل افزایش یافته استبه گزارش سرویس بین الملل­ ­­خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از ریو دو ژانیرو، جنگل زدایی در برزیل به افزایش انتشار گاز دی اکسید کربن در جهان شده است. این گزارش می افزاید بر اساس گزارشی که یک سازمان غیر دولتی روز پنجشنبه منتشر کرد، انتشار گاز دی اکسید کربن در برزیل در سال ۲۰۲۰ به میزان ۹ و نیم درصد افزایش یافته در حالی که در همان بازه زمانی، متوسط انتشار گاز دی اکسید کربن جهانی هفت درصد کاهش یافته است. سازمان غیر دولتی رصدخانه آب و هوا این افزایش انتشار گاز دی اکسید کربن در برزیل را به جنگل زدایی نسبت داده است. بر اساس گزارش نظام ارزیابی انتشار گاز‌های گلخانه‌ای رصدخانه آب و هوا, ”افزایش جنگل زدایی به ویژه در آمازون، برزیل را در خلاف جهت جریان بقیه سیاره زمین جای داده است“.


در سال ۲۰۲۰, دومین سال دوره ریاست جمهوری ژائیر بولسونارو، برزیل که متعهد شده است تا پایان سال ۲۰۵۰ به حذف کامل انتشار دی اکسید کربن دست یابد، دو میلیارد و ۱۶۰ میلیون تن گاز دی اکسید کربن در اتمسفر رها کرده است که این بالاترین حجم دی اکسید کربنی است که برزیل از سال ۲۰۰۶ به این طرف تولید کرده است. مانند بسیاری از کشور‌های دیگر جهان، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای مرتبط با بخش انرژی در نخستین اقتصاد آمریکای لاتین نیز کاهش (منفی چهار و شش دهم درصد) یافته است. انتشار گاز‌های گلخانه‌ای مرتبط با بخش انرژی در برزیل به ویژه به علت کاهش تولید صنعتی و ترافیک هوایی در آغاز همه گیری کووید-۱۹ به سطح ۲۰۱۱ رسیده است.

 

انتشار گاز‌های گلخانه‌ای مرتبط با ”تغییر کاربری زمین“ در برزیل به مثبت ۲۳/۷ دهم درصد رسیده است
افزایش انتشار گاز دی اکسید کربن در برزیلاما این کاهش با افزایش شدید انتشار گاز‌های گلخانه‌ای مرتبط با فعالیت‌های کشاورزی (مثبت دو و نیم درصد) و به ویژه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای مرتبط با ”تغییر کاربری زمین“ (مثبت ۲۳ و هفت دهم درصد) که جنگل زدایی را شامل می‌شود، جبران شده است. در زمان ریاست جمهوری ژائیر بولسونارو، بخش آمازون برزیل (که ۶۱ درصد جنگل‌های آمازون را تشکیل می‌دهد) حدود ۱۰ هزار کیلومتر مربع جنگل در سال از دست داده است که معادل مساحت کشور لبنان می‌شود، در حالی که در دهه گذشته این رقم شش هزار و پانصد کیلومتر مربع بود. بر اساس گزارش این سازمان غیر دولتی، افزایش جنگل زدایی عمدتا از کوتاهی دولت ناشی می‌شود که به محروم کردن ارگان‌های عمومی حفظ محیط زیست از امکانات متهم شده است.


ماریکو آسترینی، دبیر اجرایی سازمان رصدخانه آب و هوا در بیانیه‌ای خاطر نشان کرد: ”کسی که انهدام حفظ محیط زیست می‌کارد، گاز دی اکسید کربن درو می‌کند“. وی افزود: ”برزیل شاید به این موفقیت دست یافته است که تنها کشور در میان منتشر کنندگان بزرگ گاز دی اکسید کربنی باشد که در طول سال نخست همه گیری، محیط زیست را بیشتر آلوده کرده است. این ضربه دیگری به وجهه برزیل است که در نشست آب و هوایی به طور کامل اعتبار خود را از دست می‌دهد“. نشست آب و هوایی که از ۳۱ اکتبر تا ۱۲ نوامبر در گلاسگو در اسکاتلند برگزار می‌شود، رهبران بلند پایه از سراسر جهان را گردهم می‌آورد تا درباره تغییرات آب و هوایی بحث و گفتگو کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع پیکر مادر شهید بیرانوند در خرم آباد
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
ورود نسل تازه تجهیزات شهری به منطقه ۱۲
پویش "سلام محله" در محلات کم‌برخوردار
افتتاح پمپ‌بنزین شهرک گل‌ها
درخشش فوتسالیت استان سمنان در تیم ملی
گیلان در فضایی آمیخته با نام و یادِ شهدا
جشن تکلیف دانش آموزان کوهدشت لرستان
محکومیت اقدام گستاخانه اتحادیه اروپا
توطئه چندین ساله یک فرقه انحرافی و صهیونیستی علیه ملت ایران
کشف ۱۹ دستگاه ماینر قاچاق در بناب
نفرات و تیم‌های برتر مشخص شدند
سید فخر الدین رحیمی ،فخر دین و دیار لرستان
برگزاری میز خدمت ادارات شهرستان رودبار
دیدار وزیر جهاد کشاورزی با امام جمعه ایلام
چشمان باز مردان دیپلماسی و میدان
دیدار مسئولان با خانواده سردار شهید حسین املاکی در لنگرود
معرفی ۳۵۰۰ واحد تولیدی برای دریافت سرمایه در گردش
قبله‌ای به سمت عکا
‌نمی‌خواستم در فیلمم سیاه‌نمایی نمایی کنم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
آزادی ۲۶ زندانی جرایم غیرعمد استان کرمان به مناسبت ایام دهه فجر
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)