• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۶۱۹۴۴
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

پویش «ناباروری و فرهنگ عمومی» در مرکز ناباروری ابن‌سینا

پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا پویش «ناباروری و فرهنگ عمومی» را برگزار می‌کند.

پویش «ناباروری و فرهنگ عمومی» در مرکز ناباروری ابن‌سینابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، این مرکز با هدف ارتقاء آگاهی عمومی درباره ناباروری، اصلاح باور‌های نادرست درباره ناباروری و فرهنگ‌سازی در زمینه مواجهه درست با زوج‌های نابارور، به مناسبت روز فرهنگ عمومی پویشی با عنوان «ناباروری و فرهنگ عمومی» را از ۸ تا ۱۴ آبان برگزار می‌کند. روز نخست تقویم این پویش که به مدت یک هفته برگزار می‌شود، با شعار «از زوج‌های نابارور حمایت کنیم» نام گذاری شده است. 
 
آقای دکتر علی صادقی‌تبار، مدیر مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در این خصوص گفت: طبق آمار‌های موجود، شیوع ناباروری در کشور حدود پانزده تا بیست درصد برآورد می‌شود. بنابراین، از هر پنج زوجی که در سنین باروری قرار دارند، یک زوج به نوعی با مشکل ناباروری مواجه می‌شود. این آمار نشان‌دهنده گستردگی شیوع ناباروری در کشور است و بنابراین، هم نظام سلامت و هم رسانه‌ها باید به این موضوع توجه بیشتری مبذول کنند. از سوی دیگر، با در نظر داشتن سیاست‌های جمعیتی کشور و تأکید مقام معظم رهبری بر ترویج فرزندآوری و جلوگیری از وقوع بحران سالمندی جمعیت در دهه‌های آتی، اهمیت توجه به زوج‌های نابارور دوچندان می‌شود، زیرا ما با سرمایه بالقوه جمعیتی مواجه هستیم که با حمایت‌های درمانی می‌تواند بالفعل شود.
 
مدیر مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا افزود:پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا همواره افزون بر جنبه پزشکی و درمانی ناباروری، به دیگر ابعاد آن نیز توجه داشته است. در واقع افزون بر تلاش برای ارائه پیشرفته‌ترین و باکیفیت‌ترین خدمات درمانی، مجموعه ابن‌سینا همواره به ابعاد مختلف روانشناختی، اجتماعی و فرهنگی ناباروری نیز پرداخته است. برگزاری سمینار‌های متعدد، انتشار کتب، تعامل پیوسته با رسانه‌ها و تولید محتوا‌های آموزشی از جمله فعالیت‌های این مجموعه در ارتقاء آگاهی عمومی و اصلاح باور‌های نادرست درباره ناباروری و همچنین، فرهنگ‌سازی برای حمایت از زوج‌های نابارور است.
 
وی درباره هدف از برگزاری پویش ناباروری و فرهنگ عمومی توضیح داد: در راستای توجه به ابعاد فرهنگی ناباروری، روز ۱۸ آبان را که در تقویم ملی ما روز فرهنگ عمومی یا فرهنگ عامه نامگذاری شده است، فرصت مناسبی یافتیم تا پویشی برای طرح ابعاد فرهنگی ناباروری، از جمله شیوه مواجهه جامعه با زوج‌های نابارور، تغییر باور‌های نادرست و غیرعلمی درباره ناباروری و افزایش آگاهی عمومی درباره متغیر‌های مؤثر بر سلامت باروری، برگزار کنیم. در این پویش که به مدت یک هفته برگزار می‌شود، با کمک متخصصان مجرب، تلاش می‌کنیم مطالب مفید و آموزنده، در قالب محتو‌های متنی و تصویری در اختیار مخاطبان قرار دهیم.
 
آقای دکتر صادقی‌تبار تبار درباره نام گذاری روز نخست این پویش بیان کرد: ما این پویش را با شعار «از زوج‌های نابارور حمایت کنیم» آغاز کرده‌ایم. زیرا معتقدیم حمایت از زوج‌های نابارور، همچون حمایت از دیگر افراد درگیر با بیماری‌ها یا معضلات اجتماعی، یک مسؤولیت اجتماعی است. این حمایت باید در جنبه‌های مختلف محقق شود؛ حمایت درمانی، حمایت در هزینه‌های درمان، حمایت عاطفی و حمایت اجتماعی. بخشی از این حمایت‌ها بر عهده مسؤولان و سیاست‌گذاران است و بخشی بر عهده جامعه. ما تلاش می‌کنیم تا اهمیت این موضوع را چه نزد سیاست‌گذاران چه در عموم مردم برجسته کنیم. مجموعه ابن‌سینا نیز همواره در این مسیر حرکت کرده و رفاه و آرامش زوج‌های نابارور از اولویت‌های این مجموعه بوده است. 
 
وی درباره لزوم حمایت در هزینه‌های درمان ناباروری گفت: خوشبختانه کشور ما از نظر کیفیت خدمات تشخیص و درمان ناباروری هم‌طراز کشور‌های پیشرفته جهان است و ما در زمینه دانش و فناوری درمان ناباروری از قطب‌های منطقه‌ایم. اما متأسفانه خدمات اصلی درمان ناباروری زیر پوشش بیمه‌های پایه قرار ندارد و با توجه به وارداتی بودن تجهیزات و مواد مورد استفاده در روش‌های کمک‌باروری، هزینه درمان ناباروری برای بسیاری از زوج‌های نابارور سنگین و کمرشکن است. ما بیش از یک دهه است که با برگزاری سمینار‌هایی مانند «بیمه و ناباروری»، جلسات تخصصی با مسئولان و نشست‌های خبری تلاش کرده‌ایم تا اهمیت و ضرورت این موضوع را یادآور شویم. 
 
خوشبختانه به‌تازگی مصوب شده که بیمه‌های پایه خدمات درمان ناباروری را پوشش دهند، البته هنوز اجرایی نشده است و امیدواریم به‌زودی این وعده تحقق یابد. اما در کنار این اقدامات، لازم است که مراکز خیریه و سازمان‌های مردم‌نهاد نیز به این حوزه وارد شوند و از زوج‌های نابارور حمایت کنند.
 
آقای دکتر صادقی‌تبار ادامه داد: البته مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا نیز در این زمینه دستاورد‌های ارزنده‌ای داشته است. برای نمونه، در سال گذشته توانستیم با همکاری سازمان بیمه نیرو‌های مسلح خدمات درمان ناباروری، یعنی آی یو آی، آی وی اف و انتقال جنین را با پوشش بیمه نیرو‌های مسلح در مرکز ارائه دهیم و عزیزانی که زیر پوشش این بیمه قرار دارند، می‌توانند به‌طور رایگان از این خدمات در مرکز ابن‌سینا بهره‌مند شوند. همچنین، با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فرصت برخورداری از وام کمک‌هزینه درمان ناباروری را برای مراجعان محترم مرکز فراهم کردیم. افزون بر اینها، هر ساله به مناسبت‌های مختلف، از جمله هفته ملی جمعیت، برخی خدمات را به‌طور رایگان به زوج‌های عزیز نابارور ارائه می‌کنیم.
 
مدیر مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره حمایت‌های اجتماعی از زوج‌های نابارور گفت: همان‌طور که گفته شد، حمایت منحصر به حمایت مالی و بیمه‌ای نیست. زوج‌های نابارور با استرس‌ها و فشار‌های روانی زیادی مواجه می‌شوند. بخش عمده‌ای از این فشار‌ها ناشی از برچسب «نازایی» از سوی اطرافیان و جامعه است. متأسفانه، هنوز در فرهنگ ما ناباروری نوعی نقصان و ضعف قلمداد می‌شود و باعث می‌شود زوج‌های نابارور برای گریز از این برچسب، مشکل خود را پنهان نگه دارند و به‌جای برخورداری از حمایت عاطفی اطرافیان، مسئله ناباروری خود را کتمان کنند. بسیاری از مراجعانی که از شهر‌های دیگر به مرکز ما مراجعه می‌کنند، با وجود داشتن اقوام و دوستان نزدیک در تهران، ترجیح می‌دهند طی درمان به منزل آن‌ها نروند، زیرا دوست ندارند آن‌ها متوجه ناباروری‌شان بشوند. در حالی که اگر بیماری دیگری داشتند، مثلاً بیماری قلبی یا دیابت، به‌راحتی کمک، حمایت و همدلی اقوام و دوستان را می‌پذیرفتند. 
 
آقای دکتر صادقی تبار خاطرنشان کرد: لازم است این فرهنگ در جامعه نهادینه شود که ناباروری یک بیماری و مشکل سلامت، همانند دیگر بیماری‌هاست و نباید با برچسب و قضاوت‌های آزاردهنده از سوی اطرافیان همراه باشد. زوج نابارور به همدلی و حمایت نیاز دارند، نه قضاوت، ترحم یا سرزنش. باید فضایی در جامعه فراهم شود که زوج نابارور بتوانند با آسودگی و بدون ترس از برچسب خوردن، درباره مشکل‌شان صحبت کنند و با آسودگی مسیر درمان را طی کنند. ما گاهی می‌بینیم که زوج‌های شاغل، نمی‌توانند برای درمان از محل کار خود مرخصی بگیرند، زیرا نمی‌توانند علت مرخصی خود را مطرح کنند و از مرخصی استعلاجی‌شان استفاده کنند. چون می‌ترسند در محیط کار همه متوجه شوند که این زوج نابارورند و در معرض حرف‌ها، رفتار‌ها و واکنش‌های آزاردهنده قرار بگیرند.
 
مدیر مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در پایان یادآور شد: همان‌گونه که اشاره کردم زوج‌های نابارور هم به حمایت مسئولان و سیاست‌گذاران نیاز دارند، هم به حمایت جامعه و اطرافیان. اما نقش اصلی در تحقق این حمایت‌ها را رسانه‌ها ایفا می‌کنند. رسانه‌ها آینه جامعه‌اند و رسالت اصلی‌شان بازتاب دادن کمبودها، خواست‌ها و مشکلات جامعه است. اگر رسانه‌ها، اعم از رسانه ملی، خبرگزاری‌ها و فعالان فضای مجازی، بتوانند مشکلات زوج‌های نابارور، چه مشکلات مربوط به هزینه‌ها و چه مشکلات فرهنگی و اجتماعی را بازتاب دهند، می‌توان امیدوار بود که به‌تدریج فضای عمومی جامعه نسبت به موضوع ناباروری و ابعاد آن حساس‌تر و آگاه‌تر شود و زوج‌های نابارور از حمایت‌های درمانی، اجتماعی و عاطفی لازم برخوردار شوند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خطبه‌های نمازجمعه شهرستان‌های استان
بررسی عوامل توسعه اقتصاد کشاورزی گلستان در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر
رئیس جمهور عشق‌آباد را به مقصد تهران ترک کرد
استقبال روس‌زبان‌ها از آثار فاخر ایرانی به زبان روسی
­تنیس روی میز پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ٣ پیروزی و ٤ شکست برای نمایندگان ایران
تکواندو بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ایمانی در ثانیه آخر طلایی شد
پیوند بنا‌های میراث جهانی کاخ گلستان با تاریخ هنر آینه‌کاری
برگزاری محفل اُنس با قرآن کریم در روستای انبارسر کیاشهر
برد پرگل وارو انرژی مریوان در خانه
تاکید امامان جمعه کردستان بر نقش آفرینی زنان در نظام جمهوری اسلامی
برگزاری محفل انس با قرآن در سراب
دیدار نایب رئیس اتحادیه جهانی کشتی با رئیس کمیته ملی المپیک
کاشت نهال به نام سایه مادر در علی آبادکتول
تقویت زیست‌بوم بازی‌سازی کشور با تمرکززدایی و استفاده از ظرفیت‌های استانی
­مریم عبدالله پور طلایی شد، زهرا رحیمی نقره گرفت
قصه پر غصه منزوی از سر کرانمندی تن در مقابل بی‌کرانگی روح بوده است
کشف داروهای غیرمجاز در نیشابور
غافلگیری استاندار ایلام روی آنتن زنده
برگزاری همایش آموزش توجیهی هیئت‌های نظارت بر انتخابات
الگوگیری از سیره حضرت فاطمه (س) ضامن سلامت خانواده و جامعه است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)