• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۶۲۵۶۵
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۵
بین الملل » اروپا
پایتخت ایتالیا

شهر دعوای گلادیاتور‌ها محل بحث سران گروه ۲۰

شهر دعوا‌های خونین گلادیاتور‌ها در رم باستان حالا میزبان سران کشور‌های عضو گروه بیست شده است که دعوا‌های سیاسی خود را به پایتخت ایتالیا آورده اند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، اجلاس سران گروه بیست در ناحیه‌ای در جنوب شهر رم پایتخت ایتالیا در جریان است. این ناحیه در دهه هزار و نهصد و سی احداث شد. موسولینی نخست وزیر وقت ایتالیا این ناحیه را احداث کرد تا به زعم خودش، شکوه معماری فاشیستی ایتالیا را نشان دهد. البته الان دوست ندارند که از آن معماری یاد کنند و در کارت پستال‌های رم، نقشی از آن باشد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

شهر رم یکی از زیباترین شهر‌های جهان است و آثار تاریخی بسیاری دارد. در چنین شهری نشست سران گروه بیست برگزار می‌شود. شهر رم در طول تاریخ شاهد مسائل مطرح در حوزه سیاست، مذاکره و جر و بحث‌های سیاسی بوده است. دو هزار سال پیش این اتفاقات در محلات باستانی رم رخ می‌داد و حالا پس از دو هزار سال، این شهر میزبان اجلاس سران گروه بیست است. این گروه متشکل از بیست کشوری است که بزرگترین کشور‌های اقتصادی جهان هستند. ریاست گروه بیست ادواری است و هر سال تغییر می‌کند. این کشور‌ها درمجموع حدود هشتاد درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص می‌دهند. هفتاد و پنج درصد تجارت جهانی نیز از طریق کشور‌های عضو گروه بیست انجام می‌شود. شصت درصد جمعیت جهان نیز در این بیست کشور عضو گروه بیست زندگی می‌کنند.

شعار امسال اجلاس سران گروه بیست عبارتست از «مردم، کره زمین و شکوفایی». در حوزه مردم، تمرکز بر مبارزه با بیماری همه گیر کووید ۱۹ است و اینکه چگونه آمار واکسیناسیون را افزایش داد بویژه در کشور‌های فقیرتر جهان. حوزه دوم یعنی کره زمین به موضوع محیط زیست مربوط است. نشست سران گروه بیست در آستانه برگزاری کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد موسوم به کاپ ۲۶ در شهر گلاسکو برگزار می‌شود. انگلیس ریاست ادواری این نشست‌های سالانه سازمان ملل متحد را برعهده دارد. کشور‌های عضو گروه بیست در مجموع حدود هشتاد درصد از اثر گلخانه‌ای و ورود آلاینده‌های کربنی را به خود اختصاص داده اند.

موضوع سوم در شعار فوق یعنی شکوفایی عبارتست از اقتصاد جهانی و اینکه چگونه به کشور‌های جهان کمک کرد تا از دوران کووید ۱۹ عبور کنند و شرکت‌های چندملیتی، سهم منصفانه خود را از مالیات بپردازند. دو هزار سال پیش گلادیاتور‌ها در شهر رم با شیر‌ها می‌جنگیدند. البته سران کشور‌های عضو گروه بیست امیدوارند دعوا‌های آن‌ها کمی آرامتر باشد! برخی از کشور‌های در حال توسعه با خارج کردن ذغال سنگ از فهرست منابع تامین سوخت خود و محدود کردن گرم شدن کره زمین در حد یک و نیم درجه سانتیگراد مخالفند. برخی از متحدان غربی نیز در این جمع، درباره روند عقب نشینی آشفته آمریکا از افغانستان اختلاف‌هایی دارند. فرانسه و آمریکا نیز به علت موضوع قرارداد‌های ساخت زیردریایی‌های هسته‌ای برای استرالیا اختلاف دارند. باید توجه داشت که سران برخی از کشور‌های عضو گروه بیست خودشان در این نشست رم حضور ندارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)