• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۶۲۶۲۱
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۷
مازندران » اقتصادی

نجات ماهی آزاد، گران‌ترین ماهی دریای خزر

مدیرکل شیلات مازندران: تکثیر و رهاسازی بچه‌های ماهیان آزاد امسال در رودخانه‌های دو هزار و سه هزار تنکابن با هدف حفاظت و احیای این گونه در معرض خطر افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مدیر کل شیلات مازندران گفت: شیلات برای حفاظت از از ماهی آزاد، این گونه ارزشمند دریای خزر مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آزاد ماهیان دریای خزر را در کلاردشت راه اندازی کرده است.



اسحاقی افزود: ماهیان آزاد همه ساله برای تخم ریزی وارد رودخانه چشمه کیله تنکابن می‌شوند و کارشناسان شیلات در صورت مشاهده این ماهیان، آن را صید و برای تکثیر به کلاردشت منتقل می‌کنند.

او با بیان اینکه بیش از ۱۳ هزار قطعه ماهی آزاد مولد و پیش مولد اکنون در این مرکز نگهداری می‌شود، ادامه داد: ۲۷۰ هزار قطعه بچه ماهی آزاد تکثیر شده در مرکز بازسازی آزادماهیان کلاردشت پارسال در دو رودخانه دو هزار و سه هزار تنکابن رهاسازی شده بود.

اسحاقی گفت: در دو سال گذشته جهشی بزرگ در تکثیر و بازسازی آزادماهیان دریای خزر اتفاق افتاده است و امسال نیز تعداد بچه ماهیانی که تکثیر و رهاسازی می‌شوند بیشتر از پارسال خواهد بود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس گروه پایش بازار شیلات مازندران نیز  با بیان اینکه ماهی آزاد گونه‌ای کمیاب و برند خاص دریای خزر است، گفت: آمار دقیقی از صید ماهیان آزاد در دریای خزر وجود ندارد، اما در فصل صید که ۶ ماه طول می‌کشد کمتر از تعداد انگشتان دو دست در تور صیادان شمالی می‌افتند. 

عسگری با بیان اینکه ماهی آزاد شامل قیمت گذاری نمی‌شود وعرضه و تقاضا در بازار قیمت آن را مشخص می‌کند، ادامه داد: هر قطعه از این ماهی به دلیل کمیاب بودن قیمت بالا و چند میلیونی دارد و قیمت آن نیز با روش سنتی چوب زنی تعیین می‌شود.

او افزود: چوب زنی سبکی برای فروش ماهی و شبیه مزایده یا حراجی است که صیادان ماهی را به بالاترین پیشنهادی که حجره داران یا خریداران می‌دهند می‌فروشند.

یک عدد ماهی آزاد در بازار‌های شمال به روش سنتی چوب زنی ۳ تا ۷ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

 

وضعیت کنونی ماهی آزاد در دریای خزر


دریای خزر بزرگترین دریاچه جهان بیش از یک هزار و ۶۰۰ گونه و زیر گونه از انواع آبزیان از جمله ماهی آزاد را در خود جای داده است.

ماهی آزاد یا ماهی سالمون یا ماهی آزاد دریای شمال در ردهٔ آزادماهیان قرار دارد. ماهیان آزاد مولد برای تخم ریزی نیمه نخست مهر هر سال از دریای خزر به سمت آب‌های شیرین مهاجرت می‌کنند و لابه لای سنگ‌های بستر رودخانه تخم ریزی و با این کار چرخه زیستی خود را تکمیل می‌کنند.

میزان صید ماهی آزاد ۵۰ سال قبل بین ۴۱۰ تا ۶۲۰تن می‌رسید امروزه، اما میزان صید ثبت شده این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر حتی به یک تن هم نمی‌رسد چرا که به دلیل تخریب و آلودگی رودخانه‌ها و برداشت بیش از اندازه و غیرمجاز شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها عملا زایشگاه ماهیان آزاد نابود شده است و با ادامه این روند این گونه بسیار بی نظیر با رها کردن تخم‌های خود در جا‌های نامناسب، فرصت زادآوری و بقای نسل را از دست می‌دهد.

در مورد تفاوت ماهی سالمون و ماهی قزل آلا باید اشاره کرد که این دو ماهی از یک خانواده هستند، اما گوشت بدن ماهی سالمون صورتی یا نارنجی (گل‌بهی) است. ماهی سالمون منبع مناسبی برای ویتامین D و ویتامین E محسوب می‌شود و نسبت به ماهیان دیگر امگا ۳ و پروتئین بیشتری دارد.

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد
برد چادر ملوی اردکان با طعم شیرین صدر نشینی
برداشت انار از سطح باغات سروآباد
صدور احکام بزرگترین پرونده فساد فوتبال ترکیه
اطلاعیه تغییر مسیر موقت خط تندرو یک اتوبوسرانی
تشییع پدر شهیدان محمد علی و رجبعلی کاظمی
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در آذربایجان غربی با «رادیو کتاب»
روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
بهره مندی یک هزار گردشگر سلامت از خدمات بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد
احتمال تثبیت شاخص کل بورس بالای ۳ میلیون واحد
نساجی و شهرداری به دنبال برد در لیگ دسته یک فوتبال
قرعه‌کشی تامین اجتماعی شگرد جدید کلاهبردی سایبری
فریاد مرگ بر اسرائیل همزمان با حضور تیم مکابی تل آویو در انگلیس
امروز نیازمند انسجام میان دولت‌ها و ملت‌های اسلامی هستیم
تعزیر فروشگاه لوازم خانگی متخلف در ارومیه
توقیف شناور حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس
نخستین شکست تیم فوتبال برق شیراز در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
خدمت سلامت پیش از اقامه نماز جمعه + فیلم
مراکز خرید مهاباد میزبان مسافران وگردشگران
ضبط (نفت گاز ) قاچاق در پیرانشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)