• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۶۶۹۶۹
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۴
بین الملل » آفریقا
برای اعمال فشار بر نظامیان؛

همراهي عربستان و امارات با آمریکایی‌ها در سودان

آمریکا روز چهارشنبه در یک فراخوان مشترک برای «بازگرداندن فوری» دولت غیرنظامی سرنگون شده توسط ارتش در خارطوم، حمایت صریح عربستان سعودی و امارات عربی متحده، دو کشوری که احتمالاً بر ارتش سودان تأثیر دارند، را به دست آورد.

به گزارش سرویس بین الملل­ ­­خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، این سه کشور و همچنین انگلیس در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: «ما خواهان احیای فوری و کامل دولت انتقالی به رهبری غیرنظامیان هستیم». این کشور‌ها در این بیانیه تصریح کردند نگرانی که آن‌ها درباره اوضاع و شرایط سودان دارند نگرانی کل جامعه بین المللی و سازمان ملل متحد هم است. آن‌ها افزودند: ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که برای دستیابی به این هدف حساس همکاری و اتحاد نشان دهند.
این کشور‌ها در بخش دیگر از گزارش خود با تاکید بر اینکه در سودان جدید جایی برای خشونت وجود ندارد خاطر نشان کردند که به این منظور، ما آزادی همه کسانی را که در ارتباط با رویداد‌های اخیر بازداشت شده اند و همچنین لغو وضعیت فوق‌العاده را خواستار هستیم.
در ۲۵ اکتبر، ژنرال عبدالفتاح البرهان پس از کودتا در سودان عبدالله حمدوک، نخست وزیر این کشور -تکنوکراتی که پس از انقلاب منجر به سرنگونی رژیم دیکتاتوری عمر البشیر در سال ۲۰۱۹ به قدرت رسیده بود و قرار بود دوره گذار سیاسی در سودان را انجام دهد بازداشت کرد. ژنرال عبدالفتاح البرهان با این کودتا نهاد‌های انتقالی را که در آن نظامیان و غیرنظامیان اختیارات مشترک داشتند منحل کرد.
هفته گذشته، یک مقام ارشد آمریکایی گفت که واشنگتن با امارات عربی متحده، عربستان سعودی و همچنین مصر برای اعمال فشار بیشتر بر ژنرال‌های سودانی در تماس است. این مقام ارشد آمریکایی خاطر نشان کرد که اماراتی‌ها در بازگشت نخست وزیر به خانه اش نقش داشته اند، ولی در عین حال تاکید کرد که این بازگشت کافی نیست، زیرا او هنوز در حبس خانگی است.
ند پرایس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی آمریکا نیز روز چهارشنبه برای اولین بار پس از کودتای نظامی فاش کرد که واشنگتن در تماس مستقیم با کودتاچیان نظامی بوده تا از آن‌ها بخواهد به عقب برگردند.
وی گفت که دیپلمات‌های آمریکایی بدون هیچ گونه ابهامی به ارتش سودان گفته اند آنچه جامعه بین المللی می‌خواهد، بازگرداندن سریع دولت به غیرنظامیان است.
به گفته وی، با این بیانیه چهار کشوری، آمریکا نشان می‌دهد که تنها نیست بلکه برعکس با متحدان خود از جمله در منطقه همگام و هم مسیر است.
آنتونی بلینکن رئیس دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی آمریکا نیز در روز‌های اخیر در اروپا با همتایان سعودی و اماراتی خود به ویژه برای کار روی این متن صحبت کرده بود. مصر که توسط برخی ناظران به ایفای نقش در حمایت از ارتش کودتاچی متهم شده است این بیانیه مشترک روز چهارشنبه را امضا نکرد.
در پاسخ به سوالی درباره این غیبت، ند پرایس پاسخ داد که لازم است از مصری‌ها بپرسیم که موضع آن‌ها چیست و در عین حال اطمینان حاصل شود که تماس‌ها با قاهره نیز در مورد سودان ادامه دارد.
آمریکا بلافاصله پس از کودتای نظامی در سودان کمک ۷۰۰ میلیون دلاری به خارطوم را به حالت تعلیق درآورد. واشنگتن، در عین حال از ژنرال عبدالفتاح البرهان می‌خواهد تقسیم قدرت موقت با غیرنظامیان را از سر بگیرد.
روز شنبه، ده‌ها هزار نفر در پایتخت سودان به خیابان‌ها آمدند تا علیه کودتا در کشوری که همین حالا در رکود اقتصادی فرو رفته و ده‌ها سال درگیر جنگ داخلی بوده است، اعتراض کنند.
علیرغم درگیری‌های جدیدی که در آن سه کشته در میان تظاهرکنندگان برجای گذاشت، جفری فلتمن، فرستاده آمریکا در امور شاخ آفریقا، روز سه‌شنبه به خودداری خاصی از سوی حداقل برخی از نیرو‌های امنیتی در اعمال خشونت اذعان کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
افتتاح و بهره‌برداری از طرح‌های مختلف در استان ایلام
جشن تکلیف فرشتگان ۹ ساله در شهر گوگان
معرفی برترین‌های قرار دوازدهم در چهارمحال و بختیاری
هوای اصفهان پنج درجه سردتر می‌شود.
اعلام میزان بارشهای اخیر در کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه وبویراحمد سراسر جشن و شادی در شب و روز سالروز میلاد منجی عالم بشریت
جشن و شادی مردم کهگیلویه و بویراحمد در سالروز میلاد صاحب الزمان(عج)
رونمایی از کتاب کوثرانه
برپایی جشن نیمه شعبان در روستای کتا بخش پاتاوه
استان یزد تحت تأثیر موج ناپایدار جوی؛ بارندگی، وزش باد شدید و کاهش دید افقی
بهره برداری و کلنگ زنی ۶۲ طرح در شهرستان دنا
الحاق ۱۴۸ هزار هکتار زمین به شهر‌ها و روستا‌های کشور از سال ۱۴۰۰ تاکنون
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه و بویراحمد
پوشش ۹۹.۹درصدی آب شرب شهری در کردستان
اعلام اعتبار کالابرگ دهک‌های یک تا سه در استان
آغاز خرید اقلام کالابرگ مرحله دوم دهک‌های اول تا سوم از امروز
شهرداری‌ها باید با آمادگی کامل به استقبال نوروز ۱۴۰۵ بروند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)