• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۶۹۴۹۱
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۲
مرکزی » اجتماعی

یک‌هزار هکتار فضای گلخانه‌ای بستر تحقق جهش تولید در استان مرکزی 

گلخانه داران به عنوان حلقه ای از زنجیره کشاورزی و تامین کننده مواد غذایی استان هستند.

یک‌هزار هکتار فضای گلخانه‌ای بستر تحقق جهش تولید در استان مرکزی به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ گلخانه‌داران بخشی از زنجیره تولید محصولات کشاورزی و تامین کننده مواد غذایی هستند که با افزایش قیمت نهاده‌ها و مواد اولیه برای تحقق جهش تولید نیازمند حمایت دولتمردان و مسئولان هستند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات مازاد حاصل از آن‌ها به سایر مناطق ارسال می‌شود و در این میان، یک‌هزار و ۱۱۵ هکتار از این اراضی استان زیر کشت گلخانه‌ای شامل ۴۹۵ هکتار فضای گلخانه‌ای و ۶۲۰ هکتار در فضای باز است.
 
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: هدفگذاری امسال جهاد کشاورزی استان برای ایجاد ۲۵ هکتار فضای گلخانه‌ای بود که تاکنون ۲۱ هکتار این فضاهای تولید کشاورزی محقق شده‌ است.
 
«علی‌اصغر زارعی» افزود: این فضاهای گلخانه‌ای بیشتر در شهرستان محلات، ساوه و اراک است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، پرداخت تسهیلات به گلخانه‌داران را از جمله برنامه‌های حمایتی سازمان جهاد کشاورزی برای افزایش سطح زیر کشت گلخانه در استان مرکزی عنوان کرد و گفت: ۸۰ درصد منابع مورد نیاز برای ایجاد طرح‌های این حوزه در استان به‌صورت تسهیلات در اختیار متقاضایان قرار گرفته و بقیه توسط فعالان این بخش تامین می‌شود.
 
زارعی خاطرنشان کرد: قیمت بالای تجهیزات و قطعات سازه‌های گلخانه، نهاده‌ها و مواد اولیه تولید، سود بالای تسهیلات و نبود تشکل منسجم از جمله مهمترین مشکلات گلخانه‌داران استان مرکزی است.
 
وی با یادآوری زمین اجاره‌ای برخی واحدهای گلخانه‌ای استان مرکزی گفت: گلخانه‌هایی که قبل از سال ۸۹ و تصویب قانون بهره‌وری در شهرک‌های گلخانه‌ای استان ایجاد شد ،سند آن‌ها به نام متقاضیان صادرشده و واحدهایی که بعد از این قانون در استان استقرار می‌یابند امکان صدور سند برایشان نیست و این مهم برای تولیدکنندگان دغدغه‌ای جدی شده است که در صورت اصلاح این قانون می‌تواند آرامش و پشتوانه مطلوبی برای بهره‌برداران به‌حساب آید.
 
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: توسعه و بازسازی ۷۰ هکتار عرصه گلخانه‌ای امسال با هدف بهبود الگوی کشت و تولید محصولات کیفی در این استان آغاز شد و ۴۰ هکتار فضای گلخانه‌ای امسال به اراضی گلخانه‌ای استان مرکزی افزوده شد و اصلاح و بازسازی ۳۰ هکتار از عرصه‌های کشت گلخانه‌ای نیز در دستور کار است.
 
زارعی ادامه داد: پارسال نیز ۳۰ هکتار اراضی گلخانه‌ای در این استان ایجاد شد و ۳۸ هکتار از اراضی گلخانه‌ای این خطه نیز در این مدت اصلاح و بازسازی شد.
 
وی خاطرنشان کرد: ایجاد ۲۰ هکتار فضای گلخانه‌ای و بازسازی ۱۸ هکتار از این فضاها سال گذشته برای سازمان جهاد کشاورزی استان تعهد شده‌ بود که عملکرد این حوزه در استان بیشتر از تعهدات محقق شد.
 
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یادآور شد: ۱۵۰ میلیارد ریال منابع مالی پارسال به‌صورت تسهیلات برای ایجاد، اصلاح و بازسازی گلخانه‌های استان مرکزی پرداخت شد و اکنون نیز محدودیتی برای پرداخت تسهیلات برای ایجاد گلخانه در استان وجود ندارد.
 
زارعی ادامه داد: یک‌هزار و ۱۱۵ هکتار اراضی گلخانه‌ای در استان مرکزی وجود دارد که ۴۹۵ هکتار این اراضی در فضای گلخانه‌ای و ۶۲۰ هکتار در فضای باز ایجاد شده‌ و کشت گل و گیاه‌های زینتی و سبزی و صیفی در اراضی گلخانه‌ای این استان نیز برای پنج هزار و ۶۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده‌ است.
 
وی گفت: ۱۵۰ میلیون بوته گیاهان فصلی و نشایی، ۲۷۰ میلیون شاخه گل شاخه بریده، ۵۲ میلیون گلدان گل گلدانی و ۸۸ میلیون اصله درخت و درختچه زینتی سالانه در استان مرکزی تولید می‌شود و این استان در زمینه تولید گل‌های فصلی و نشایی مقام نخست، گل شاخه بریده مقام دوم، گل گلدانی و درخت و درختچه‌های زینتی مقام سوم را به خود اختصاص داده‌ است.
 
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: این استان  تنها صادر کننده بیدقرمز در کشور است و ۱۷ میلیون دلار انواع گل و گیاهان زینتی پارسال  از این خطه به خارج از کشور صادر شد و یکی از فعالان حوزه تولید گل و گیاهان زینتی استان رتبه نخست تولید این محصولات را از آن خود کرد.
 
زارعی معتقد است: بالا بودن هزینه تولید به‌دلیل کوچک بودن واحدهای تولیدی استان مرکزی، نوسانات ارزی و وجود مشکلات بانکی از جمله مهمترین مشکلات فعالان بخش گلخانه‌ای استان مرکزی است و وجود مشکلات بانکی موجب شده صادر کنندگان این محصولات نتوانند برای فروش محصولات خود نسبت به بازکردن اعتبارنامه (ال سی) اقدام کنند.
 
وی ادامه داد: تکمیل و تجهیز پایانه صادراتی گل و گیاه محلات، ایجاد نمایشگاه محلات برای معرفی محصولات گلخانه‌های گل و گیاهان زینتی تولیدی استان مرکزی، جذب سرمایه‌گذار خارجی برای ورود فناوری‌های جدید به کشور و ایجاد گلخانه‌های روزآمد از جمله راهکارهای افزایش صادرات این محصولات به خارج از کشور است.
 
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با یادآوری وجود هشت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی گلخانه‌ای در کشور گفت: پنج هزار هکتار این اراضی در فضای باز و سه هزار و ۵۰۰ هکتار در فضای بسته ایجاد شده‌ است.
 
وی ادامه داد:  ایران در زمینه تولید گل و گیاهان زینتی رتبه پانزدهم را در سطح جهان و پنجم را در آسیا به خود اختصاص داده و برخی گل‌ها از جمله گونه پامچال و برخی  ارقام پیازی تنها در این کشور تولید می‌شود.
 
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: سرانه مصرف گل و گیاه در کشورهای اروپایی ۲۰۰ شاخه و این رقم در کشور ۱۵ شاخه در سال است.
زارعی ارزش صادرات گل و گیاهان زینتی از کشور در سال گذشته را ۲۵ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: توان صادرات این محصولات در کشور ۸۰۰ میلیون دلار در سال است.
 
وی ادامه داد:  ایران رتبه ۱۰۷ صادرات گل و گیاهان زینتی را در جهان به خود اختصاص داده و روسیه، عراق، کشورهای اوراسیا، ارمنستان و تاجیکستان از جمله عمده کشورهای مقصد صادرات این محصولات از کشور است.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمات رسانی شبانه روز ستاد مدیریت بحران در کیش
واریز یارانه یسنا، همزمان با شب یلدا
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۷ آذر
محاسبات دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه فرو ریخت
کنترل بیولوژیک افت ذرت
پرواز اورژانس هوایی برای نجات نوزاد در طالقان
خدا جواب بازیکنان پرسپولیس را داد
مسابقات آزاد تپانچه بانوان؛ هانیه رستمیان قهرمان شد
تشدید بارندگی ها در پایان هفته سمنان
بیانیه کمیته انضباطی درباره توهین‌ها و فحاشی تماشاگران فوتبال
نعمت بی دریغ، ایران غرق در برکت برف و باران
عملیات بهسازی قبور معصوم زاده بجنورد متوقف شد
مصر و امضای یک قرارداد تازه عربی با رژیم صهیونی
اغاز فرایند انتخاب هیات های اجرایی
آغاز فعالیت کارگاه نقاشی «روایت یاران» در شهرکرد
روی خط انتخابات
اهمیت آرایش جنگ تبلیغاتی در میدان رسانه
زن مسلمان هندی پس از کنار زده شدن حجابش، شغل دولتی را رد کرد
چهار مصدوم در سانحه رانندگی سه‌راه بنده‌بن نکا
کیش، تحت تاثیر موج سوم سامانه بارشی جنوب کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
بدمینتون بین‌المللی قزاقستان؛ پیروزی نمایندگان ایران در دور مقدماتی
جام جهانی اسکیت رولبال؛ بانوان ایران بر سکوی سوم جهان ایستادند
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
آغاز امتحانات نهایی دوازدهمی‌ها از امروز
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مجازی شدن مدارس هشت شهرستان خوزستان در ۲۶ آذر  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)