• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۷۰۶۹۳
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی

برگزاری دادگاه قاچاق سازمان یافته با ثبت سفارش خودرو

سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۹۹ متهم پرونده موسوم به ثبت سفارش خودرو با موضوع قاچاق سازمان یافته خودرو امروز دوشنبه ۱۷ آبان‌ به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

برگزاری دادگاه قاچاق سازمان یافته با ثبت سفارش خودروبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قاضی صلواتی ضمن اعلام رسمیت جلسه دادگاه از نماینده دادستان خواست تا ادامه کیفرخواست را قرائت کند.
یزدانی‌فر، نماینده دادستان با قرار گرفتن در جایگاه به قرائت ادامه کیفرخواست ۲۵۰ صفحه‌ای پرونده حاضر پرداخت و گفت: در پرونده مطروحه گرچه فرایند صدور مجوز ثبت سفارش با محدودیت مواجه شد، اما در همان زمان ثبت سفارش‌هایی صورت گرفته است.
نماینده دادستان با تشریح نحوه انجام ثبت سفارش‌ها بر اساس قانون گفت: واردات خودرو توسط دو گروه نمایندگان رسمی و سنتی در حال انجام بوده تا اینکه در ۹۵/۱۰/۱۲ معاون اول رئیس جمهور مصوبه‌ای را ابلاغ می‌کند که واردات خودرو منوط به داشتن نمایندگی است، اما علی رغم این مصوبه، عملا این مصوبه در ۹۵/۱۰/۲۳ اجرایی می‌شود و در این مدت بیش از ۳۴ هزار خودرو ثبت سفارش توسط گری مارکت‌ها می‌شود.
وی گفت: تعداد بسیاری از این افراد توانستند خودرو‌هایی که ثبت سفارش کرده بودند را از گمرک ترخیص کنند. سعید نوروزی یکی از افرادی است که ثبت سفارش‌ها را به شکل غیرقانونی انجام داده و فرشته تنگستانی نیز در بوشهر یکی از افرادیست که با نفوذ به سامانه توانست به صورت غیرقانونی ثبت سفارش را انجام دهد که بنا بر اعلام برادر وی از کشور خارج شده است.
یزدانی فر گفت: نامبردگان در سال‌های ۸۹ و ۹۰ با نفوذ به سامانه توانستند به صورت غیرقانونی ثبت سفارش کنند، اما دستگاه‌های اجرایی علی رغم اطلاع اقدامی انجام نداده و این روند تا سال ۹۶ ادامه داشته است.
نماینده دادستان در ادامه عنوان کرد: ۹۶/۴/۲۴ وزیر صمت دستور توقف ثبت سفارش خودرو را به نمایندگان رسمی ابلاغ کرد.
یزدانی فر در ادامه خاطرنشان کرد: اداره اطلاعات بندر لنگه در گزارشی در خصوص مدیران گمرک بندر لنگه آورده است که ترخیص ۲۲ دستگاه خودروی لکسوس به دستور سیامک حسین نژاد صورت گرفته است.
نماینده دادستان اظهار کرد: مشارالیه عنوان نمود که صاحب کالا با ارائه تعهدنامه کتبی خودرو‌ها را ترخیص کرده و به تعهدات خود عمل کرده است؛ اما متهم بدون اخذ اسناد لازم برای ترخیص اقدام به صدور مجوز کرده است.
وی تصریح کرد: از جمله ضوابط مقرر برای ثبت سفارش خودرو توسط اشخاص فاقد نمایندگی، ارائه گواهی تامین خدمات گارانتی با نمایندگی رسمی برند مربوطه است؛ لذا با توجه به اینکه نظارت بر این بخشنامه به گمرک واگذار شده این بخشنامه از مقررات گمرکی محسوب می‌شود.
یزدانی فر گفت: با توجه به اینکه احمد گلابیان‌فر بدون عقد قرارداد خدماتی پس از فروش با نمایندگی مربوطه خودرو را وارد قلمرو گمرکی کرده در نتیجه کلیه خودرو‌هایی که به این روش ترخیص شدند مشمول قاچاق می‌شوند.
نماینده دادستان در ادامه تاکید کرد: ترخیص کالا منوط به ارائه تمامی اسناد و مجوزات و طی همه تشریفات است.
وی خاطرنشان کرد: در این پرونده ارائه خدمات پس از فروش با نمایندگی رسمی برای شخص غیر نمایندگی صورت نگرفته؛ لذا ترخیص کالا‌های مذکور ممکن نبوده است.
یزدانی‌فر در ادامه بیان کرد: در این پرونده قرارداد خدمات پس از فروش یکی از مجوز‌هایی است که باید ضمیمه اظهارنامه شود.
نماینده دادستان در ادامه گفت: کنترل مجوزات لازم یکی از تشریفات گمرکی است که نظارت بر آن بر عهده گمرک است و یکی از تشریفات گمرکی که باید توسط گمرک صورت گیرد نظارت بر ارائه قرارداد خدمات پس از فروش است.
وی عنوان کرد: شرکت معتمد تجارت سهیل گناوه با مدیر عاملی حیدر محبی اقدام به ترخیص شش فقره خودرو عمدتا ناظر به چند دستگاه بی ام و و یک دستگاه تویوتا راو ۴ کرده است و در بازه زمانی خرداد و تیرماه ۹۶ این ترخیص بدون رعایت تشریفات قانونی صورت گرفته است. بهای کالا‌های فوق‌الذکر بیش از ۳۰ میلیارد ریال است.
نماینده دادستان گفت: شرکت معتمد تجارت سهیل گناوه طی اظهارنامه واردات قطعی و شماره ثبت سفارش مندرج در آن اقدام به واردات دو دستگاه لکسوس از گمرک منطقه آزاد حسن‌رود کرده است؛ این در حالی است که خودرو‌های مذکور قاچاق اعلام شده است. با توجه به عدم تایید ثبت سفارش‌های موصوف موضوع مشمول جرم قاچاق سازمان یافته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چشم بینا در صحنه
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
گمرک زنجان؛ پل ارتباطی ۶۷ واحد تولیدی با بازار‌های خارجی
برگزاری همایش ملی حسابداری هوشمند در بناب
قهرمانی پندار ترکزاد از کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
برگزاری آیین پایانی جشنواره موسیقی دستگاهی ایرانی در تبریز
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه؛ گسترش شعله‌ها در منطقه حفاظت‌شده شمس‌کلایه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ابهر
تساوی ملوان مقابل ذوب آهن در هیجان انگیز‌ترین بازی هفته
واژگونی خودروی سواری در بزرگراه کرج قزوین
نمایش قدرت بانوان کاراته ایران در مسکو؛ چهار فینال در روز نخست
بازدید امام جمعه نورآباد از روند ساخت مسجدحضرت زهرا(س)
ایران به دیدار رده‌بندی رفت
صعود نماینده تنیس ایران به فینال دونفره تورجهانی ایتالیا
ماندگاری هوای خنک در سمنان
آتش سوزی در باغ تفریحی چشمه بلقیس چرام
راه‌اندازی پایانه صادرات حبوبات و خشکبار آذرشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش‌های اتمی آمریکا
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها، مانعی وجود ندارد
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)