پخش زنده
امروز: -
تخم مرغ غذایی نسبتا کامل است، چون حاوی قند، پروتئین، چربی، ویتامین، املاح و آب است. کمتر غذایی در طبیعت می توان یافت که تمامی این اجزا را در کنار هم داشته باشد. تمامی ۹ اسید آمینه ضروری برای ساخت پروتئین ها به همراه ۹ اسید آمینه دیگر در تخم مرغ وجود دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، به جز ویتامین C، اکثر ویتامین ها شامل A، D، E، K، B2، B3، B5، B6، B9، B12 و Choline در تخم مرغ یافت می شوند. از نظر املاح و مواد معدنی، تخم مرغ دارای کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، ید، روی، سلنیوم و مولیبدن می باشد. تخم مرغ های غنی شده (Omega-3 Eggs) نیز حاوی چربی های مفید اشباع نشده به خصوص امگا-۳ می باشند.
حدود ۷۵ درصد وزن یک تخم مرغ بدون پوسته را هم آب تشکیل می دهد. پس بیهوده نیست اگر تخم مرغ را یکی از کامل ترین و مفید ترین منابع غذایی بدانیم.
تخم مرغ دارای حداقل کلسترول مضر است. در واقع، مصرف تخم مرغ منجر به افزایش HDL (کلسترول خوب) میشود.
تخم مرغ حاوی ۹ اسید آمینهی ضروری است که به رشد ناخن و موی سالم در کودکان کمک میکند.کودکان همیشه ناخنهایشان را میجوند یا میشکنند. به همین خاطر مصرف تخم مرغ منجر به رشد مجدد سریع تری میشود.
تخم مرغ حاوی تعادل مناسبی از چربیهای اشباع و غیر اشباع است که آن را به یک میان وعدهی عالی برای بدن در حال رشد کودکان تبدیل کرده است.
سفیدهی تخم مرغ منبع پروتئین محسوب میشود. برای این که بتوانید ماهیچه بسازید به دوزهای مکرر پروتئین نیاز دارید. به همین منظور میتوانید سفیدهی تخم مرغ را مصرف کنید. علاوه بر این، گنجاندن سفیدهی تخم مرغ در رژیم غذایی کودکان ضروری است زیرا آنها برای ساختن عضلات نیرومند به مقدار زیادی پروتئین نیاز دارند.
برای حفظ استخوانهای قوی و سالم، به مقدار زیادی کلسیم نیاز است. با داشتن استخوانهای متراکم میتوانید از راشیتیسم و مشکلات جدی مرتبط با استخوان نظیر پوکی استخوان جلوگیری کنید. به همین دلیل است که باید سفیدهی تخم مرغ را مصرف کنید زیرا حاوی مقدار زیادی کلسیم است.
در یک تخم مرغ بزرگ ۵۰ گرمی آب پز شده، حدود ۱۸۷ میلی گرم کلسترول وجود دارد، که معادل ۶۲ درصد حد مجاز توصیه شده مصرف روزانه کلسترول برای افراد سالم بزرگسال یعنی ۳۰۰ میلی گرم در روز می باشد. میزان توصیه شده برای افرادی که کلسترول خون بالا دارند، ۲۰۰ میلی گرم در روز می باشد.
بر این اساس افراد مبتلا به دیابت، بیماری های قلبی و دارای کلسترول بالای خون نمی توانند مانند افراد عادی تخم مرغ مصرف نمایند. تخم مرغ همچنین یکی از شایع ترین علل آلرژی و حساسیت غذایی در کودکان خردسال می باشد، که البته این حساسیت بیشتر نسبت به سفیده تخم مرغ روی می دهد و ثانیا با افزایش سن کودکان در اکثر موارد از بین می رود.
سفیدهی تخم مرغ ممکن است منجر به نوعی آلرژی خصوصا در کودکان شود. علائم خفیف این آلرژی شامل بثورات یا راش پوستی، کهیر، ورم، آبریزش بینی و خارش و آبریزش چشم هستند. اگر چه به ندرت اما تخم مرغ میتواند باعث واکنش آلرژیک شدیدی شود که به آن شوک آنافیلاکسی میگویند. این حالت باعث بروز برخی از علائم میشود نظیر: افت فشار خون و ورم شدید گلو و صورت که در برخی موارد حتی میتواند کشنده باشد.
سفیدهی تخم مرغ خام همچنین ممکن است منجر به کاهش جذب ویتامین بیوتین محلول در آب شود که در انواع مختلفی از مواد غذایی یافت میشود. بیوتین نقش مهمی در تولید انرژی دارد. سفیدهی تخم مرغ خام حاوی پروتئین آویدین است که میتواند جذب بیوتین را متوقف کند.
در حالی که مصرف رژیم غذایی سرشار از پروتئین برای سلامتی بسیار مفید است، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. اگر از مشکلات کلیوی رنج میبرید، مصرف مقدار زیادی پروتئین میتواند خطرناک باشد. همچنین، افرادی که میزان فیلتراسیون گلومرولی پایینی دارند ممکن است به دلیل ارزش بیولوژیکی بالای پروتئین تخم مرغ، از آسیب حاد کلیه رنج ببرند.
اگر چه سفیدهی تخم مرغ حاوی پروتئین و بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی دیگر است، اما فیبر کافی ندارد. این کمبود فیبر میتواند منجر به یبوست شود.