پخش زنده
امروز: -
دو سال پیش که مهارت امروز را در برنامه نویسی نداشت فکر نمیکرد روزی بتواند پیچیدهترین مسائل ریاضی را خودش طراحی و تحلیل کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دانیال طاهری یک نوجوان پانزده ساله است که میگوید: همیشه ریاضی یکی از چالشهای زندگی ام بود؛ از زمانی که برنامه نویسی را یادگرفتم فهمیدم ریاضی هم از یک نظم خاصی پیروی میکند.
او عاشق بازیهای موبایلی است، ولی دو سال است بیشتر وقتش را به طراحی این بازیها میگذراند؛ این طرف تر، مانی نوجوان دیگری که با رویای راحت پولدار شدن جذب برنامه نویسی شده است توضیح میدهد: در اینترنت چیزهایی میشنیدم مثل درآمدزایی بالا برای برنامه نویسها یا مثلا فیلم و سریالهایی که برای هکرها میساختن؛ خوب اینها همه برایم جذابیت داشت.
او حالا بعد از دو سال مسیر حرفهای کسب درآمد را پیدا کرده است. مانی ادامه میدهد: در آینده هر چیزی نیاز به برنامه نویسی دارد؛ مثلا فرض کنید اگر یک رستوران بزنید نیاز به سایت دارید؛ برای همین من ترجیح دادم برنامه نویسی را یاد بگیرم و با تجارت ترکیبش کنم که انشاا... نتیجه خوبی بدهد.
برنامه نویسی مهارت طراحی نرم افزارهای کاربردی رایانه و تلفن همراه است؛ برای نسلی که تبلت و تلفن همراه کاربردیترین ابزار زندگی اوست، یادگیری زبان این ابزار ضروریست.
مهارتی که اتفاقا برای بچههای این نسل چندان غریب نیست؛ این مهارت البته خیلی قبلتر از اینکه بخواهد سرمایهای برای آینده بچهها باشد، میتواند در تقویت مهارتهای فردی آنها به کارشان بیاید.
نگین کنی یک برنامه نویس سیزده ساله است که باور دارد: برنامه نویسی این نیست که ۴ تا کد بزنیم تمام شود برود؛ من از موقعی که برنامه نویسی را شروع کردم خودم با مشکلات زندگی ام راحتتر برخورد کردم. ممکن است خودت متوجه نشی، ولی همزمان با یادگیری برنامه نویسی، نظم و انضباط را یاد میدهد.
بچههای کنجکاو یا علاقمند به بازیهای موبایلی، مستعدترین گزینهها برای یادگیری برنامه نویسی اند. این را محمد غنیمی یکی از اساتید دورههای برنامه نویسی کودکان میگوید و ادامه میدهد: بچهای که خیلی پای بازی مینشیند یکی از راهکارهایش این است که به جای اینکه خیلی بازی کند بازی بسازد. این را هم نتیجه تحقیقات علمی در دنیا میگوید و هم تجربه والدینِ برنامه نویسهای کوچک. مادر بردیا ذوالقدر باور دارد: فوق العاده راه خوبیست برای اینکه ذهنشان پرسشگر باقی بماند و خلاقیت هایشان پرورش پیدا کند. عبدالله فیض الله زاده مدیر یکی از این موسسات برنامه نویسی هم توضیح میدهد: اگر بچهها مهارت حل کردن را یاد بگیرند بعدها در هر حوزه و رشتهای حتی در زندگی روزمره میتوانند از این مهارت استفاده کنند.
موسسات معتبری که این روزها برنامه نویسی را آموزش میدهند کم نیستند. این مهارت را میشود از راه دور و بدون شرکت در کلاسهای حضوری هم کسب کرد.
روشهای جدید آموزش برنامه نویسی بیشتر برگرفته از سرگرمیهای موردعلاقه بچه هاست؛ و این همان امتیازیست که یادگیری این مهارت را جذاب و سرمایه گذاری برای آینده شغلی بچهها را از امروز ممکن میکند. حرفهای شدن در بعضی مهارتها یک تیر و چند نشان است. مثل برنامه نویسی که ظاهرش یادگیری یک مهارت است و در واقع توانمند شدن برای آیندهای که در آن به مهارتهای مختلف نیاز است.