• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۸۲۲۹۸
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۱
کرمانشاه » اجتماعی
گزارش مکتوب،

لزوم ایجاد مرکز تکثیر بچه ماهی در کرمانشاه

کرمانشاه از استان‌های صاحب نام کشور در تولید انواع آبزیان است، و احداث مراکز تولید و تکثیر بچه ماهی در استان می تواند به توسعه بیش از پیش صنعت آبزی پروری کمک کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، لزوم ایجاد مرکز تکثیر بچه ماهی در کرمانشاهآقای فرجی اهل روستای خوش آب و هوا و سرسبز دشه در شهرستان پاوه است، او در میان کوهستان‌های مرتفع و دامنه‌هایی که صخره‌ها آنجا را احاطه کرده اند با بهره گیری از ظرفیت‌های این منطقه همچون آب و هوای مناسب ۱۰ سال است که ماهی پرورش می‌دهد.
تولید ماهی برای آقای فرجی در مزرعه سه هکتاری اش کار راحتی نیست، او مجبور است در مراحل اولیه کار برای خرید بچه ماهی از دشه راهی مناطق دیگر کشور شود.
گاهی به اصفهان برود، گاهی به استان‌های شمالی و اگر هم خوش شانس باشد شاید بتواند بچه ماهی را از استان همجوار  یعنی کردستان تهیه کند.
حدود ۸ مزرعه دار  دیگر در این روستا وضعیتی مشابه آقای فرجی دارند.
او می‌گوید: کارگاه‌های تولید بچه ماهی در کرمانشاه وجود دارد، اما کیفیت بچه ماهی‌های تولیدی در این مکان‌ها خوب نیست، چرا که داشتن شرایط دمایی واستفاده از آب مناسب از نیاز‌های اولیه نگهداری بچه ماهی هاست.
به گفته این تولید کننده بطور میانگین برای تهیه ۲۰۰ هزار قطعه بچه ماهی در یک دوره سه ماهه باید ۶۰۰ میلیون تومان هزینه کرد.
او برای تهیه بچه ماهی باید مسافت‌های طولانی را طی می‌کند مشکلاتی که درحین تردد یعنی از مبدا تا مقصد اتفاق می‌افتد  موجب تلف شدن ماهی‌ها و کاهش مقدار آن حتی تا یک سوم مقدار خریداری شده می‌شود.
گاهی هم انتقال بیماری و فروش بچه ماهی‌های تقلبی با نام  برند‌های مورد تقاضا بر مشکلات پرورش دهندگان ماهی می‌افزاید.
آقای فرجی که این مشکلات را درک کرده، به دنبال راه اندازی یک مرکز تکثیر بچه ماهی است او  اقدامات اولیه را هم تا حدودی انجام داده و حتی با نحوه تکثیر بچه ماهی هم بطورکامل آشناست او می‌گوید: برای پرورش بچه ماهی‌ها ابتدا لارو‌ها را داخل آب می‌خوابانند، شرایط دما و آب باید مناسب باشد، بعد از دو ماه که بچه ماهی‌ها به وزن مطلوب برسند آماده عرضه به بازار می‌شوند.
این تولیدکننده امیدوار است با راه اندازی مجتمع تکثیر بچه ماهی که کار‌های مقدماتی آن انجام گرفته، بتواند ۱۰ میلیون قطعه بچه ماهی در سال تولید کند و با این اقدام علاوه بر تامین  نیاز  استان به ماهیان سردآبی شرایطی برای صدور بچه ماهی به استان های دیگر را هم فراهم کند.
از روستای دشه که فاصله بگیریم ۴۶۰ واحد شیلاتی در استان کرمانشاه هم اکنون فعالیت دارند که از این تعداد ۳۷۸ واحد در بخش سردابی، ۸۰ واحد در بخش گرمابی آبی و ۲ واحد هم تولید کننده ماهیان خاویاری اند.
پرورش دهندگان ماهی در مزارع گرمابی چهار گونه ماهی شامل فیتوفاگ، سرگنده، کپور معمولی و آمور در مزارع  تولید می‌کنند  و در مزارع سردابی هم قزل آلا پرورش داده می‌شود.لزوم ایجاد مرکز تکثیر بچه ماهی در کرمانشاه
میزان تولید آبزیان امسال در استان کرمانشاه ۲۵ هزار تن تخمین زده شده است.
افضلی مدیرکل شیلات استان کرمانشاه می‌گوید: کرمانشاه رتبه اول را در پرورش ماهیان گرمابی در بین استان‌های غیرساحلی و رتبه پنجم تولید ماهی سردابی را در بین استان‌های غیرساحلی دارد.
ماهیان تولیدی استان علاوه براینکه مشتریانی در داخل کشور دارد به سایر کشورها هم صادر می شود اما به دلیل نبود سکوی صادراتی این ماهی ها به سایر استان‌ها صادر و از آنجا راهی کشور‌های دیگر می‌شود.
همجواری استان کرمانشاه با کشور عراق فرصتی مناسب  است تا با ایجاد زیرساخت‌های مناسب زمینه  انجام صادرات آبزیان در خود مرز‌های استان فراهم شود.
مدیر کل شیلات استان می‌گوید: موضوع راه اندازی سکوی صادرات آبزیان  در مرز رسمی پرویزخان در کارگروه‌های تخصصی مصوب و مورد موافقت قرار گرفته است و زمین مورد نیازهم  برای احداث انتخاب شده است.
افضلی راه اندازی این سکو را در رونق اقتصادی و اشتغالزایی در بین سرمایه گذاران و بهره برداران شیلاتی  بسیار موثر می‌داند.
با احداث این زیرساخت‌ها و ظرفیت‌هایی که در استان کرمانشاه وجود دارد حالا نیاز به مراکز تکثیر بچه  ماهی هم شاید بیشتر از گذشته احساس شود.
به گفته مدیرکل شیلات برای تغذیه مجموع مزارع ماهی در استان سالانه حدود ۲۴ میلیون قطعه بچه ماهی مورد نیاز است
افضلی  می‌گوید: با سفر مدیر عامل صندوق کارآفرینی به پاوه برای تامین تسهیلات راه اندازی مرکز تکثیر پرورش بچه ماهی قول مساعد داده شد.
وی با بیان اینکه احداث مراکز  و کارگاه‌های تکثیر بچه ماهی نیاز به شرایط  دمایی و منابع آبی مناسب دارد می‌گوید:  تاکنون هم  منابع آبی با شرایط مناسب برای تکثیر بچه ماهی در استان شناسایی شده که  قابلیت بهره برداری از آب این مناطق  با همکاری ادارت مرتبط در حال پیگیری است.
مدیرکل شیلات استان  ابراز امیدواری کرد تا مرکز تکثیر پرورش بچه ماهی گرمابی در مجتمع قصرشیرین هم راه اندازی شود و دیگر کرمانشاه وارد کننده بچه ماهی در بخش گرمابی و سردآبی از سایر استانها نباشد.

گزارشگر: سحرپیرویسی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
لزوم ورود جدی استان به حوزه اقتصاد دیجیتال
نمایش وفاداری نسل‌ها به انقلاب اسلامی
مصاف شهرداری ارومیه با مس رفسنجان
قهرمانی فیلون و کلایبو در در بیاتلونِ سرعت و ۱۰ کیلومتر نوردیک
درخشش ورزشکاران چهارمحال و بختیاری درمسابقات پاراالمپیاد
آغاز پویش ملی کودکان سایبری در لرستان
یادواره شهید ابراهیم هادی و شهدای امنیت اقدامات تروریستی آمریکایی-صهیونی در رشت
نویسنده «نیمه‌شب»: چراغ باید در خانه بسوزد
قیمت دلار و یورو مرکز مبادله ایران؛ امروز شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۴
دو ستاره جویباری در تیم ملی کشتی آزاد
برگزاری مجمع عمومی هیئت ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان خراسان رضوی در مشهد
تداوم درخشش نماینده خراسان رضوی در لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
فروش بلوک «آلومینا» با شرایط اقساط پنج‌ساله
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در روستای صومعه ترکمانچای
معارفه رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح گیلان
آغاز عرضه خودرو‌های وارداتی با افتتاح حساب وکالتی
مسیر‌های ترانزیتی، راه صلح و تضمین امنیت منطقه است
معادن پیشران توسعه در کردستان
اعلام جزئیات نمایشگاه بهاره ۱۴۰۵
واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۸ تا ۱۰
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی بارش های پراکنده در مناطقی از غرب کشور
تأکید معاون رئیس‌جمهور بر لزوم اصلاح دیوان سالاری برای پیشتازی اصفهان در هوش مصنوعی
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
پیام تبریک وزیر امور خارجه روسیه به آقای عراقچی
تردد در چالوس و آزادراه تهران - شمال تا اطلاع بعدی ممنوع شد
۴ مرحله کالابرگ رفع سوء تغذیه به صورت یکجا تمدید اعتبار شد
وزش باد در همدان ادامه دارد
قدردانی عراقچی از پیام تبریک پادشاه بحرین
به‌نژاد تا اطلاع ثانوی محروم شد
ایران نایب‌رئیس کمیسیون توسعه اجتماعی سازمان‌ملل‌متحد شد
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست
ریزش یک تریلیون دلاری بازار سهام آمریکا
پیام رهبر انقلاب اسلامی به کنگره ملّی «شهدای غریب اسارت»
برگزاری دادگاه رسیدگی به اقدامات آمریکا در تأسیس ساواک در خراسان رضوی
تأکید مدیرکل محیط زیست زنجان بر پایش شبانه و نظارت میدانی مستمر بر صنایع
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۵۴ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)