• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۸۴۳۷۰
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۹
مازندران » اجتماعی
سمنان تشنه با خزر سیراب می‌شود؟!

یک نامه و چندین آینده نگری از استان‌های حاشیه دریای خزر

 ١٢٧نماینده ادوار و فعلی استان‌های شمالی در نامه‌ای به رییس جمهور خواستار لغو اجرای طرح انتقال آب خزر به کویر مرکزی سمنان شدند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، ١٢٧نماینده ادوار و نمایندگان فعلی استانهای شمالی در مجلس شورای اسلامی به رییس جمهور در ارتباط با اظهارنظر غیرمرتبط رستم قاسمی، وزیر راه و شهر سازی درباره انتقال آب دریای خزر به استان سمنان نامه نوشتند.

متن نامه ١٢٧نماینده ادوار و فعلی استانهای شمالی به رئیس جمهور درباره انتقال آب دریای خزر به استان سمنان بدین شرح است.

محضر مبارک رئیس‌جمهور محترم حجت‌الاسلام والمسلمین آقای دکتر رئیسی (مدظله العالی)

با سلام و احترام.
در سفر اخیر حضرتعالی و تعدادی از وزرای محترم به استان سمنان، احدی از وزیران به موضوع چالش راس لزوم انتقال آب خزر به سمنان و اراده دولت بر اجرای این طرح اشاره نموده است.
مستحضرید که مراکز علمی و راهبردی کشور از جمله؛ مرکز پژوهش‌های مجلس، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری، منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران، برخی از محافل علمی، تخصصی و دانشگاهی، معاون وقت سازمان محیط زیست کشور و.. یا انتقال آب بین حوضه‌ای آب خزر به سمنان مخالفت ورزیده و آن را مغایر با ملاحظات محیط زیستی، متضاد با صرفه و صلاح اقتصادی و متبادین با مصالح اجتماعی-سیاسی و مخرب سرمایه طبیعی بین النسلی می‌دانند.

افکارعمومی سه استان شمالی، اصرار دولتمردان حاکم بر قوه مجریه در دولت نهم تا دوازدهم را معلول تعلقات منطقه‌ای بر دولت دانسته و وعده‌های روسای جمهور بومی استان سمنان را فاقد صیغه کارشناسی و عقبه علمی و حرفه‌ای می‌پندارند.

اصرار و ابرام برخی از افراد بر اجرای پروژه انتقال آب خزر به کویر مرکزی، علاوه بر تغایر با قوانین و مقررات موضوعه حاکم بر انتقال آب بین حوضه‌ای، به مثابه تخریب انبوهی از جنگل‌های هیرکانی، بروز فاجعه ریست محیطی، تحمیل هزینه‌های گزاف اقتصادی، تخدیش منابع طبیعی و مراتع، دست بازیدن به چرخه طبیعی حیات دریاچه خزر، تغییر اکوسیستم و شاخص‌های آب‌وهوایی منطقه، اختلال در طبیعت به واسطه شورابه و پساب ناشی از شیرین کردن آب، خشکاندن سرشاخه‌های آبی و چشمه‌های محیی آب خزر، نادیده انگاشتن حقوق عرفی و قانونی حقابه مردم سه استان شمالی کشور، عدم مولفه‌ها و ظرفیت‌های کشاورزی در سه استان زرخیز شمالی، بروز مخمصه و معضل در تامین آب کشاورزی و آب شرب مردم در سه استان شمال، اعمال اضرار و خسران به مردم سمنان و به سه استان ساحلی خزر تلقی می‌گردد.

بزرگ‌ترین پرسمان مردم شمال این است چرا به رغم تجربه تلخ انتقال آب بین حوز‌های در استان‌های خوزستان، اصفهان، آذربایجان و.. خسارت‌های جبران ناپذیر آن و علیرغم مخالفت همه نمایندگان ادوار مجلس، علمای متعهد، دانشگاهیان، نخبگان، خانواده‎های معظم شاهدو ایثارگران، انجمن‌های مردم نهاد و دسوتداران محیط زیست و منابع طبیعی و شخصیت‌های لازم‌الاحترام حقیقی و حقوقی در سه استان شمالی و ملی و حتی مخالفت گروهی از نخبگان و مردم شریف سمنان با انتقال آب خزر، برخی از مدیران و دولتمردان، غیرمسئولانه و گاه و بیگاه بر طبل انتقال آب کوبیده و به‌جای رعایت اصول تعاون بقا به تئوری تنازع بقا تمسک می‌جویند.

رئیس جمهور معزز جناب آقای دکتر رئیسی، با امعان نظر به مطالب صدرالاشاره و دیگر ادله متقن، مردم شریف شمال از جانبعالی انتظار دارند دستور فرموده تا دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط در راستای صیانت از محیط زیست و مواهب طبیعی و پاسداشت افکار عمومی و احترام به نطرات کارشناسی فرهیختگان، طرح انتقال آب خزر را تعطیل نموده و اقدام و عمل مقتضی نسبت به توقف آن را معمول دارند. مبرهن است که دولت محترم می‌تواند نسبت به تامین نیاز احتمالی آب در فلات مرکزی با مدیریت صحیح منابع آبی موجود در استان سمنان و انتخاب رهکار‌های مکطلوب‌تر و به‌صرفه‌تر، اهتمام لازم و منطقی را در حل مشکل آبی استان سمنان مبذول دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
ضرورت اصلاح لایه‌های عمیق‌تر فرهنگی و تقویت بنیاد‌های ارزشی
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اشتغال ۱۰۰ نفری در دل گلخانه های طارم
ورزشی‌های سی ام آبان ماه در استان سمنان
پایان رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش با قهرمانی تیم اهرزاد
امروز، اتمام مهلت ثبت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا
دیپلماسی فعالانه با گام های تاثیرگذار منطقه ای در گردشگری
بر پایی یازدهمین جشنواره چتر نویسی در خرم آباد
افزایش غلظت آلاینده‌ها برای گروه‌های حساس
بسیجی یک خُلق و شیوه زیستن
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
مجازی شدن برخی مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در اول و دوم آذر ماه
پایداری هوا تا اواسط هفته در لرستان
بازفت منطقه ملی چوقا بافی در کشور
تاکید معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت بسیج همه امکانات کشور برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌‌های هیرکانی
مراسم سالروز شهادت حضرت زهرا (س) ویژه بانوان در قم
پذیرایی سقاخانه شهر فیروزآباد سلسله از عزاداران فاطمی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن وزارت صمت
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور کار
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)