• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۸۵۱۰۴
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
گلستان » اقتصادی
برای حفاظت از جنگل ها

فرهنگ سازی ،توسعه جنگل و مبارزه با بیماری ها اولویت کشور

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیزداری کشور بر توسعه جنگل کاری و مبارزه با بیماری ها تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز گلستان ،معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیزداری کشور گفت:با توجه به تغییرات اقلیمی و گرم شدن دمای هوا در کشور در استان گلستان دمای کف جنگل باعث افزایش بیماری‌ها شده و در اردیبهشت امسال دمای کف جنگل های استان به ۴۷ درجه رسید که به همین علت بیماری ذغال بلوط که از سال ۱۳۸۷ شناسایی شده اکنون به مرحله طغیان خودش نزدیک شده است.
عباسعلی نوبخت افزود: معاونت حفاظت و ادارات کل استان‌های شمالی کشور تلاش می‌کنند برای مبارزه با این آفت با کمک مراکز علمی و دانشگاهی تحقیقاتی لازم را انجام داده و نتیجه آن را با مبارزه غیر شیمیای در عرصه‌های جنگلی اجرا کنند.
وی آفت بلایت شمشاد و شب پره شمشاد را مهمترین آفت جنگل‌های شمال کشور دانست و افزود: سازمان جنگل‌ها و مراتع با تهیه بذر از جنگل‌های شمشاد نهال تولید و در استان‌های مختلف کشت کرده تا در صورتی که درطبیعت شمشاد از بین رفت نهال‌های پایه مادری را به طبیعت منتقل کنیم.

وی درباره طرح‌های حفاظت از جنگل گفت: در قالب طرح‌های صیانت از جنگل، حفاظت از جنگل، توسعه جنگل، احیاء جنگل وغنی سازی جنگل فعالیت می‌کنیم و همکاران ما توسعه وغنی سازی را در جنگل‌های دراز نو شروع کرده اند.
نوبخت افزود: با حضور رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور این کار را در ایلام شروع کردیم و برای نجات زاگرس از ۱۰ آذر با مشارکت مردم بذر کاری در تمام استان‌ها را شروع می‌کنیم و امسال برای ۳۷ هزار هکتار طرح توسعه انجام می‌دهیم.

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیزداری کشور از اجرای ۲۲ هزار هکتار زراعت چوب در سال گذشته خبر داد که قرار است امسال به ۴۰ هزار هکتار برسد تا با تولید چوب دست درازی به جنگل‌ها را کاهش دهیم.
نوبخت درباره ارزش واقعی جنگل‌ها گفت: مردم باید بدانند که با استفاده از چوب جنگل چه خسارتی به خود و آیندگان می‌زنند زیرا تنها ۲۰ درصد جنگل به عنوان کالای تجاری است و ۸۰ درصد ارزش جنگل به کالای غیر تجاری آن است.
وی گفت:در حالی که ارزش هر لیتر آب آشامیدنی در بازار ۲ هزار تومان است هر هکتار جنگل‌های شمال کشور بطور متوسط سالانه ۱۵۰۰ متر مکعب آب باران را در خود ذخیره می‌کند و وسعت ۲ میلیون و ۴ هزار هکتاری جنگل‌های شمال کشور می‌تواند ۳ میلیاردو شش میلیون متر مکعب آب ذخیره و آب مورد نیاز نیمی از جمعیت ایران را در دامنه شمالی وجنوبی رشته کوه البرز تامین  کند این درحالی است که بزرگترین سد خاکی کشور، سد کارون ۳ تنها ۳ میلیارد متر مکعب آب را در طول چند سال ذخیره می‌کند که آب آن برای مصرف باید تصفیه شود.
وی با اشاره به تولید اکسیژن مورد نیاز ۲۰ میلیون و ۴ هزار نفر در جنگل‌های شمال کشور گفت: هر هکتار جنگل می‌تواند دو نیم تن اکسیژن مورد نیاز ۱۰ نفر را در سال تامین کند.
نوبخت از مردم خواست با تهیه نهال مورد نیاز از سازمان جنگل‌ها ومراتع هر جایی را که می‌توانند به فضای سبز تبدیل کنند تا همه از مزایای آن بهره‌مند شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قهرمانی فون آلمن در داونهیل و کیمورا در بیگ ار
چادر سفید برف بر سر طبیعت بویین میاندشت
فراخوان انتخاب نماینده ایران در المپیاد بین‌المللی دانشجویی فناوری نانو
افزایش بیش از هزار و ۷۰۰ مترمربع به فضا‌های کتابخانه‌ای کشور
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
بخشودگی کامل جرایم مالیاتی تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان در زنجان
کاهش ۳۸ درصدی بارش‌های همدان نسبت به بلندمدت
افتتاح وبیناری ۳۲۲ طرح شهرداری‌ها و دهیاری‌های ایلام
آغاز پلاک‌گذاری خودروهای وارداتی در منطقه آزاد اردبیل
افتتاح نخستین دوربرگردان غیرهمسطح کمربندی جنوب شیراز
پوشش پیش دبستانی در کشور به ۶۳ درصد ارتقا یافت
ثبت ملی ۶ اثر میراث ناملموس در مازندران
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
خرید با کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ از فردا
باران در فارس
هفته ۲۱ فوتبال بوندسلیگای آلمان؛ دورتموند فاصله را بایرن در صدر کم کرد
اجرای ۶۰ پروژه زیرساختی در شهرک های صنعتی زنجان
اسامی کاروان قرآنی حج ۱۴۰۵ اعلام شد
تصادف مرگبار موتورسیلکت با پیکان وانت در کاشمر
بازگشایی ۹۴ کیلومتر از راه‌های اصلی و فرعی ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)