• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۸۶۴۴۶
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی

اطاله دادرسی درباره خودرو‌های توقیفی قاچاقچیان زیبنده نیست

معاون قضایی دادستان کل کشور گفت: اینکه پرونده‌های مربوط به خودرو‌های توقیفی موادمخدر دچار اطاله دادرسی می‌شود، زیبنده نیست و مطالبه گری رسانه‌ها و مردم را درست می‌دانیم.

اطاله دادرسی درباره خودرو‌های توقیفی قاچاقچیان زیبنده نیستبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سعید عمرانی که دادستان کل کشور را در بازدید از یکی از پارکینگ‌های خودرو‌های توقیفی مرتبط با پرونده‌های موادمخدر در شهریار همراهی می‌کرد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی از این خودرو‌ها بعد از حدود ۱۰ سال هنوز تعیین تکلیف نشده است، افزود: خودرو‌هایی که از آن‌ها موادمخدر کشف شود مصادره اش ساده است، اما بخشی از این خودرو‌ها در جریان دادرسی اثبات می‌شود که جزو عواید ناشی از فروش موادمخدر است.
وی گفت: قطعا باید مستندات و دلایل برای سیستم قضایی به دست بیاید که مثلا آیا خودروی لوکس فلان قاچاقچی از عواید ناشی از فروش موادمخدر به دست آمده است؟
معاون قضایی دادستان کل کشور افزود: مثلا برای اینکه بفهمیم فلان فردی که خودرو‌های ۱۰ میلیاردی سوار می‌شود و در خیابان‌های تهران و استان‌ها جولان می‌دهد از چه محل درآمدی و چه شغلی این خودرو‌ها را کسب کرده و آیا جزو عواید فروش موادمخدر بوده است، کار بررسی را در دستگاه قضایی طولانی می‌کند.
آقای عمرانی گفت: از مجموع بیش از ۱۴ هزار خودروی توقیفی متعلق به قاچاقچیان موادمخدر در پارکینگ‌های سراسر کشور حدود ۳۰۰ خودرو قبل از سال ۹۰ توقیف شده است که فکر می‌کنم احکامشان یا صادر شده است یا ابهاماتی وجود دارد که ما تلاش می‌کنیم با همکاری مسئولان ذیربط تعیین تکلیف شود.
وی افزود: باتوجه به اینکه این خودرو‌ها با گذشت زمان دچار کسر قیمت می‌شود همکاران قضایی ما می‌توانند اجازه فروش آن را صادر کنند و پول آن سپرده گذاری شود و بعد از صدور حکم یا به صاحبش برگردد یا اگر قرار شد به نفع دولت ضبط شود این پول به خزانه واریز شود.
معاون قضای دادستان کل کشور گفت: خیلی از مشکلات در بررسی این پرونده‌ها رفع شده است و این بازدید‌ها هم که با دستور رئیس قوه قضاییه و پیگیری دادستان کل کشور انجام می‌شود می‌تواند اشکالات را بیش از این رفع کند و از نظر ما دپوی این تعداد خودرو قابل قبول نیست و همانطور که دادستان کل کشور هم وعده داد تا پایان سال تعداد زیادی از این خودرو‌ها باید تعیین تکلیف شود.
آقای عمرانی افزود: در این ۸ ماه ۵ هزار خودرو در همین ارتباط توقیف شده است و ما باید به دنبال راهکار‌هایی برای کاهش این آمار‌ها باشیم و دادستان‌ها و دادگستری‌های سراسر کشور با اقدامات جهادی به دنبال تعیین تکلیف این خودرو‌ها هستند و اخیرا در بندرعباس ۵۹۰ خودرو به مزایده رفت و تعیین تکلیف شد.
وی اضافه کرد: در هر حال مطالبه رسانه‌ها و مردم بسیار بجاست و ما همه موظفیم وضع موجود را تغییر دهیم.
معاون قضایی دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه اقداماتی برای ضربه زدن به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان موادمخدر انجام می‌شود؟ گفت: این جزو درخواست‌های مقام معظم رهبری است و ایشان دو خواسته مهم درخصوص جمع آوری معتادان متجاهر و ضربه زدن به بنیان‌های مالی قاچاقچیان دارد.
آقای عمرانی به گردش مالی فراوان موادمخدر در جهان اشاره کرد و افزود: این گردش مالی بالای هزار میلیارد دلار است که یک تا دو درصد آن در ایران توزیع می‌شود و قاچاقچیان بین المللی فقط از کشور ما سوء استفاده می‌کنند.
وی گفت: تعداد پرونده‌های قابل توجه ما در سال ۱۰۰ تا ۲۰۰ پرونده باندی و بین المللی است و برخی‌ها اجیر می‌شوند و حمل کننده موادمخدر هستند و با پیشنهاد‌های خوبی که به آن‌ها داده می‌شود از آن‌ها سوء استفاده می‌کنند و ان‌ها هم گرفتار زندان‌های طولانی مدت می‌شوند.
معاون قضایی دادستان کل کشور افزود: ما مطمئنیم که درصدی از خودرو‌های لوکسی که مشاهده می‌کنیم محصول فروش موادمخدر است که امیدواریم با قانون جدیدی که آماده تقدیم به دولت است بتوانیم مشکلات اجرایی برای ضربه زدن به بنیان‌های مالی قاچاقچیان را برطرف کنیم.
آقای عمرانی گفت: ما هم اکنون قاچاقچیانی داریم که از آن‌ها ۵۹ آپارتمان یا ده‌ها ملک در شمال و جنوب کشف کردیم، ولی باید اثبات کنیم که این اموال ناشی از عواید این جرایم است و در قانون جدید به ما اجازه داده شده است دستمان باز شود و مثلا اگر از کسی بالای ۵۰ کیلوگرم تریاک یا بالای ۲ کیلوگرم موادمخدر صنعتی کشف کردیم اموالشان مشمول مصادره شود، اما اکنون باید اثبات کنیم که مثلا این خودروی ۱۰ میلیارد تومانی از عواید ناشی از فروش موادمخدر به دست آمده است و این هم کار همکاران ما را بسیار سخت می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)