محمدقاسم کیایی گزارش می دهد؛
گرامیداشت یاد دانشمند شهید، فخری زاده
هفتم آذر ۱۳۹۹ سالروز ترور دانشمند هستهای -دفاعی ایران، شهید فخری زاده است، دانشمندی که در سالهای گذشته بی نام فعالیت مي کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، تقابل علم و استکبار، روایتی کوتاه از شهادت یکی از تاثیر گذارترین دانشمندان صنعت هستهای و دفاعی ایران، شهید محسن فخری زاده است.
دکتر فریدون عباسی، دوست و همکار قدیمی شهید فخری زاده میگوید: یکی از برجستهترین دانشمندان در خصوص اندازه گیری تابشها و محاسبات هستهای بود و به تناسب دانشی که داشتند کمک شایانی به پیشبرد صنعت هستهای ایران کردند
شهید فخری زاده برای اولین بار در ایران با همکاری دکتر عباسی، پژوهشکده صوت یاب را راه اندازی کرد، و نقش تاثیر گذاری در ایجاد زیر ساخت پدافند هستهای کشور ایفا کرد .
دکتر صالحی رییس سابق سازمان انرژی اتمی میگوید:در ایجاد پدافند هستهای نقش موثری داشتند و ایجاد ش م ه بسیار زیر ساخت دقیقی نیاز دارد که جناب فخری زاده گامهای موثری در این زمینه برداشت.
اما خدمات علمی شهید فخری زاده در صنعت هستهای خلاصه نشد و در سالهای گذشته تلاش فراوانی برای ترجمه دانش خود در رشتههای مختلف با تاسیس مرکز پژوهشهای نوین وزارت دفاع کرد
اولین کیت تشخیص کرونا را در کشور در مجموعه ایشان ساخته شد، و بعد در حوزههای واکسن وارد شدند.
شهید فخری زاده با قدرت راهبری بالا یکی از ۵ ایرانی نامبرده شده در لیست ۵۰۰، فرد قدرتمند در جهان بود، دانشمندی که با علم خود مرز های را باور را جا به جا کرد و بارها در لیست ترور موساد قرار گرفت، و سرانجام در ۷ آذر ۹۹ در سالگرد شهادت دوست خود شهید شهریاری ترور شد.
شهید فخری زاده همچون شهدای دیگر هستهای، سر منشا یک مکتب شد، مکتب باور به توانستن و ایستادن، تقابلی دیرینه میان علم و استکبار که شهادت در آن آرزوست .