• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۸۹۹۵۹
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۴
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

واگذاری ۸۵۰ هزار هکتار از مراتع به مرتعداران؛ امسال

از ابتدای ۱۴۰۰ تاکنون، برای حدود ۱.۴ میلیون هکتار از مراتع کشور، طرح مرتعداری تهیه و مدیریت بیش از ۸۵۰ هزار هکتار از آن به بهره‌برداران و مرتع‌داران احاله شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، آقای ترحم بهزاد افزود: طرح‌های مرتعداری به عنوان یک دستورالعمل حفاظتی، اصلاحی و احیایی از اهمیت ویژه‌ای در تشکیلات منابع طبیعی برخوردار است بنابراین این راهکار به عنوان یکی از سیاست‌ها و برنامه‌های اساسی این سازمان دنبال می‌شود.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بررسی کارشناسان در حوزه منابع طبیعی نشان می‌دهد یکی از مهمترین عواملی که می‌تواند مرتعداران را به حفظ و بهره برداری صحیح مراتع ترغیب کند، داشتن حس مالکیت و یا تضمین معتبری برای استفاده دائمی از یک مرتع است که این تضمین در قالب احاله مدیریت طویل المدت اجرای طرح‌های مرتعداری میسر شده است.

به گفته بهزاد، طرح‌های مرتع داری یکی از ابزار‌های تهیه و اجرای طرح‌های اصلی مـدیریت و بهـره بـرداری از مراتع در ایران است که باید در تهیه آن‌ها به ویژگی‌های اکولوژیکی منطقه از یک سو و به مسائل اجتماعی بهره بـرداران از سوی دیگر اهمیت داده شود.

بهزاد یادآوری کرد: در هر طرح مرتعداری، اوضاع طبیعی منطقه از قبیل مکان، موقعیت، مساحت، شرایط آب و هوایی، وضعیت خاک، وضعیت توپوگرافی و پوشش گیاهی، منابع آبی، وضعیت تامین علوفه و موقعیت اجتماعی دامداران موجود در منطقه و سایر مسایل ضروری مطالعه و سپس بر اساس این عوامل، برنامه ریزی‌های لازم جهت حفظ، احیاء، اصلاح و بهره برداری از مرتع انجام می‌شود.

افزایش تولید علوفه و ایجاد تعادل دام

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، افزایش تولید علوفه، ایجاد تعادل دام و مرتع، ایجاد پوشش گیاهی مناسب و تغییر کیفی گیاهان مرتعی از گونه‌های نامرغوب به گیاهان دائمی و خوش خوراک، ایجاد انگیزه و اشتیاق و تعلق خاطر در دامداران به منظور مشارکت در اجرای طرح مرتعداری و ساماندهی مراتع با تشکیل مجموعه‌های مدیریتی نظیر تعاونی مرتعداری و شرکت‌های دامداری و کشاورزی و ... را از مزایای اجرای طرح‌های مرتعداری برشمرد.

به گفته ترحم بهزاد بیش از ۸۴ میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی کشور را مراتع تشکیل می‌دهد و بر اساس ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع، مصوب سال ۱۳۴۶ که بهره برداری از مراتع را در قالب طرح‌های مرتعداری مجاز دانسته بود، دفتر امور مراتع سازمان اقدام به تهیه طرح مرتعداری کرده است.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۴۷ تا پایان سال ۱۳۹۸ برای حدود ۳۵ میلیون هکتار از اراضی مرتعی طرح مرتعداری تهیه شده به اقدامات سازمان جنگل‌ها در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال ۹۹ که توسط مقام معظم رهبری به نام سال جهش تولید نامگذاری شده بود با اجرای طرح ابتکاری رییس سازمان جنگل‌ها به نام جهش سازمانی و پیگیری و نظارت دفتر امور مراتع و همکاری ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ها، طی یک حرکت جهادی برای حدود پنج میلیون و ۴۷۳ هزار هکتار از اراضی ملی طرح مرتعداری تهیه شده و حدود دو میلیون و ۴۳ هزار هکتار از آن احاله مدیریت شده است.

طبق برآورد‌ها تولید علوفه قابل برداشت مجاز از مراتع ۱۰.۷ میلیون تن بوده است که امسال به دلیل تشدید خشکسالی‌ها و کاهش بارندگی‌ها این میزان به ۶.۴۵ میلیون تن می‌رسد که نشان‌دهنده کاهش ۴.۲۵ میلیون تنی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توزیع ۳ هزار بسته گوشت گوسفندی بین نیازمندان اصفهانی
خدمت سبز به مردم
برگزاری یادواره شهدا در شهرها و روستاهای گلستان
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
بارش برف و باران از فردا در لرستان
مقاومت، کلید تحقق آرمان‌ها است
هشدار سطح نارنجی در پی ورود سامانه بارشی
استقبال مردم از تماشای فیلم‌های جشنواره فیلم فجر
کشف ۲ تن و ۴۰۰ کیلوگرم آرد قاچاق در شادگان
برپایی جشن بزرگ خیابانی نیمه شعبان و گرامیداشت دهه فجر در نیشابور 
ایران اسلامی مرعوب هیاهوی دشمن نخواهد شد.
دستگیری تعدادی از لیدرهای اغتشاشات اخیر در گرگان
سفیر ایران در پاکستان حمله تروریستی اسلام‌آباد را محکوم کرد
انقلاب اسلامی ایران زمینه ساز ظهور
افتتاح طرح های عمرانی و اقتصادی در گالیکش و مراوه تپه
ورود سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
جمع‌آوری ۸۹ میلیارد تومان زکات در استان
برگزاری همایش یاوران انقلاب با هدف تقویت روحیه انقلابی در سردشت
برخورد تیبا با اتوبوس در محور شاهرود–آزادشهر ۳ فوتی برجای گذاشت
آزادی۴۸ زندانی جرائم غیرعمد در اردبیل به مناسبت دهه فجر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
آزادی ۲۶ زندانی جرایم غیرعمد استان کرمان به مناسبت ایام دهه فجر
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)