• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۹۰۱۸۵
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

چرا بعضی‌ها کرونا نمی‌گیرند؟

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چگونه تغییرات ژنتیکی مرتبط با موارد شدید COVID-۱۹ بر سلول‌های ایمنی ما تأثیر می‌گذارد.

به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، این مطالعه که توسط دانشمندان موسسه ایمونولوژی لاجولا انجام شد، یکی از اولین نگاه‌های عمیق به ارتباط بین شدت COVID-۱۹ و بیان_ژن در بسیاری از انواع سلول‌های ایمنی است. این کار می‌تواند به توسعه درمان‌های جدید COVID-۱۹ برای تقویت عملکرد سلول‌های ایمنی کمک کند. بیان ژن فرایندی است که در آن اطلاعات درون ژن استفاده می‌شود تا یک محصول کاربردی از آن بدست آید.
 
چرا بعضی‌ها کرونا نمی‌گیرند؟
 
در میان یافته‌های خود، محققان گزارش می‌دهند که یک ژن در یک نوع سلول به نام مونوسیت‌های غیرکلاسیک، که بخشی از تیم سلول‌های ایمنی ذاتی «اولین پاسخ‌دهنده» بدن هستند، می‌تواند یک هدف بالقوه برای درمان‌های COVID-۱۹ باشد.
 
پروفسور پاندورانگان، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: «مطالعه ما قدرت ژنتیک انسانی را برای کشف مسیر‌های جدید مرتبط با بیماری برجسته می‌کند. سلول‌های ایمنی متفاوتی وجود دارند و همه آن‌ها عملکرد‌های کوچکی در تصویر جهانی دارند. ما باید به هر نوع سلول ایمنی به طور جداگانه نگاه کنیم تا بفهمیم سیستم ایمنی چگونه می‌تواند به کووید واکنش نشان دهد.»
 
چرا بعضی‌ها کرونا نمی‌گیرند؟
 
 
محققان چندین ارتباط مهم از انواع ژنتیکی با ژن‌ها را شناسایی کردند. در میان آن‌ها یک نوع خطر وجود داشت که ۱۲ نوع از ۱۳ نوع سلول مورد مطالعه را تحت تأثیر قرار داد. این نوع شدید خطر COVID-۱۹ در کروموزوم ۲۱ با کاهش بیان گیرنده‌ای در سلول‌ها به نام IFNAR ۲ همراه بود.
 
این گیرنده بخشی از یک مسیر سیگنالینگ است که به سیستم ایمنی بدن در مورد عفونت هشدار می‌دهد. این ارتباط جدید ممکن است به توضیح اینکه چرا برخی از افراد قادر به ایجاد یک پاسخ ایمنی قوی در برابر ویروس SARS-CoV-۲ نیستند کمک کند.
 
 
در همین حال، یک نوع خطر در کروموزوم ۱۲ قوی‌ترین اثر را در مونوسیت‌های غیرکلاسیک نشان داد، نوعی سلول ایمنی ذاتی که در بدن گشت‌زنی می‌کند و مولکول‌های سیگنالی را ارسال می‌کند تا سایر سلول‌های ایمنی را در مورد تهدید‌ها آگاه کند. این نوع خطر باعث شد که مونوسیت‌های غیر کلاسیک بیان ژنی به نام OAS ۱ را کاهش دهند.
 
فقدان بیان OAS ۱ می‌تواند با کاهش بیان خانواده‌ای از پروتئین‌ها که به طور معمول RNA ویروسی را تجزیه می‌کنند و پاسخ‌های ضد ویروسی سیستم ایمنی را فعال می‌کند تا دفاع بدن را کاهش دهد. مونوسیت‌های غیرکلاسیک نوع سلولی نادری هستند که مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند. آن‌ها تنها حدود دو درصد از سلول‌های ایمنی را تشکیل می‌دهند.
 
دانشمندان امیدوارند که ارزیابی‌های پیش بالینی بیشتری را برای تعیین نقش این ژن‌ها در پاتوژنز COVID-۱۹ انجام دهد. اینکه بتوانیم این نوع مکانیسم‌های ژنتیکی را شناسایی کنیم، گام بزرگی به جلو است. ما می‌توانیم از اطلاعات موجود استفاده کنیم، آن‌ها را با داده‌هایمان در مورد سلول‌های ایمنی ترکیب کنیم و اهداف بالقوه‌ای برای درمان پیدا کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­نوجوانان ایرانی به احمدآباد رسیدند
درگذشت ناگهانی خبرنگار پیشکسوت تبریزی
اعلام جزئیات تشییع و خاکسپاری شهدای گمنام درآذربایجان غربی
یخبندان مناطق کوهستانی اصفهان را دربر می‌گیرد
اجرای ۳۰ ویژه برنامه گرامیداشت هفته بسیج ۱۴۰۴ در کیش
روایت‌هایی از ایثار امدادگران جمعیت هلال احمر در جنگ ۱۲ روزه
بررسی مشکلات فعالان اقتصادی با حضور وزیر اقتصاد
آغاز طرح با قرآن بزرگ شو در کانون‌های مساجد استان اصفهان
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
بیانیه دفتر اطلاع رسانی اسرا درباره روز جهانی کودک
پایش و نمونه‌برداری از تصفیه‌خانه فاضلاب شهری سردشت
گام بلند نمایندگان دولت و مجلس برای گسترش چتر بیمه‌ای رانندگان
تظاهرات ژاپنی ها علیه توسعه پایگاه های آمریکایی
خبر‌هایی از مشارکت گرمساری ها در بازسازی عتبات عالیات
درستکار: رحمان اقتدارش را نشان داد
حذف نساجی مازندران از جام حذفی در ضربات پنالتی
بهره برداری از دومین مسیرگشایی بزرگ تبریز تا پایان امسال
بهره برداری از ده طرح شهری در باقرشهر با حضور استاندار تهران 
احیای یک واحد تولید کنسانتره دامی در تکاب
سفر رئیس جمهور به قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
خوزستان، بی باران تا هفته آینده، جاده ها اما مملو از مه
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
حمایت قاطع چین از حاکمیت ونزوئلا
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)