• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۹۰۶۹۰
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۶
البرز » اجتماعی
همزمان با سراسر کشور؛

مانور آمادگی دانش آموزان البرزی در برابر زلزله

بیست و سومین مانور آمادگی در برابر زلزله با شعار «مدارس ایمن، جامعه تاب آور» و «آمادگی در برابر زلزله در شرایط پاندمی» امروز در مدارس استان البرز به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

مانور آمادگی دانش آموزان البرزی در برابر زلزلهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، امسال مانور متمرکز استانی زلزله در مدرسه دخترانه قلم چی آموزش و پرورش ناحیه سه کرج با حضور مسوولان البرز و اولیای دانش آموزان اجرا شد.
مانور سراسری زلزله و ایمنی مدارس همه ساله در هشتم آذر ماه به عنوان بزرگترین فعالیت آموزش همگانی در حیطه ایمنی مدارس در برابر زلزله، برنامه ریزی و اجرا می‌شود.
با به صدا درآمدن آژیر مانور زلزله و ایمنی، بلافاصله دانش آموزان ۴۰ مدرسه منتخب استان البرز اقدام به پناهگیری ، خروج اضطراری و اسکان موقت کردند.
سایر دانش آموزان مدارس استان البرز نیز پس از شنیدن صدای آژیر در بستر شبکه شاد، چگونگی پناه گیری در منازل، راه پله‌ها و مکان‌های دیگر را تمرین کردند.
جریان سازی و ترویج فرهنگ ایمنی در بین دانش آموزان با حضور تمامی دستگاه‌های امدادی و خدمات رسان از جمله اهداف برگزاری مانور زلزله است که امسال با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس البرز اجرا شد.
در این مانور دانش آموزان آموخته‌های خود با محوریت ایمنی در برابر زلزله را به نمایش گذاشتند.
در اجرای این مانور آموزش و پرورش، هلال احمر، اورژانس، بهزیستی، آتش نشانی، سازمان دانش آموزی، شورای برنامه ریزی استان، کمیته برنامه ریزی شهرستان ها، نوسازی مدارس، شرکت‌های برق، آب و گازو شهرداری‌ها با مشارکت دانش آموزان اقدام به خدمات رسانی به مصدومان در این حادثه طبیعی کردند.
پیش از برگزاری این مانور، دانش آموزان استان البرزبه مدت یک هفته به صورت حضوری و مجازی با راه‌های خودمراقبتی در زمان وقوع حوادث طبیعی و امداد و نجات آموزش آشنا شدند.
در این دوره‌ها به دانش آموزان از جمله اطفاء حریق، امداد و نجات، پناهگیری، خروج اضطراری و ایمن، کنترل و کاهش آسیب‌های فردی و اجتماعی در حوادث، کمک‌های اولیه، برپایی چادر‌های امدادی حمل مصدوم و نکات ایمنی و مقابله با آتش سوزی و آموزش مهارت‌های عمومی در مقابله با حوادث آموزش داده شد.

فرهنگ ایمنی و تاب آوری
مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز در این مانور گفت: مدارس در نهادینه کردن فرهنگ ایمنی و تاب آوری در جامعه نقش موثری دارند لذا هر سال برای دانش آموزان مانور زلزله برگزار می‌شود تا فرهنگ ایمنی نهادینه شود.
سالار قاسمی افزود: دانش آموزان در انتقال پیام‌های آموزشی به خانواده‌ها نقش مهم و موثری دارند.
قاسمی افزود: با ارائه آموزش‌های لازم و افزایش دانش مدیریت بحران در جامعه و مردم باید آمادگی مقابله با حوادث طبیعی از جمله زلزله را در بین دانش آموزان و خانوده‌ها بالا ببریم.
او گفت: در این مانور مهم دانش آموزان با رفتارآگاهانه، حفظ آرامش درهنگام بروز حوادث غیر مترقبه به ویژه زلزله آشنا می‌شوند.
قاسمی اضافه کرد: مربیان مانور زلزله برای آشنایی بیشتر دانش آموزان با حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی اقدام به تولیدات محتوا و مطالب آموزشی مربوطه در قالب فیلم و کلیپ در شبکه شاد و برگزاری دوره‌های آموزشی حضوری در ۴۰ مدرسه منتخب به منظور اجرای مانور در استان البرز کردند.
او افزود: باید تمامی افراد در مقابل حوادث آگاهی‌های لازم را داشته باشند و این فرهنگ نهادینه شود.
قاسمی ادامه داد: دراین مانور عوامل خطر آفرین شناسایی، مقاوم سازی و ایمن سازی می‌شوند و با همکاری مربیان و مدرسین دستگاه‌های امدادی، برنامه‌های مهارت آموزی و آموزشی برای ارتقای سطح آمادگی دانش آموزان اجرا می‌گردد.
مدیرکل آموزش و پرورش البرزمانور زلزله را فرصتی برای ارزیابی توانایی‌ها و شبیه سازی شرایط واقعی آن ذکر کرد.
او گفت: استان البرز در برگزاری مانور سال گذشته موفق به کسب رتبه اول کشوری شد که این موضوع مهم نشان از دادن آموزش‌های واقعی به دانش آموزان دارد و کار‌ها نمایشی نیست.

تشکیل شورای بحران محله
مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز در این مانور گفت: زلزله قابل پیش بینی نیست و برای کاهش آسیب‌ها و خسارت‌های ناشی ازآن باید آگاهی لازم را داشته باشیم تا به موقع عمل کنیم.
محمد فلاح نژاد افزود: مدرسه محل بحران در محله‌ها مطرح است که باید در همه مدارس استان شورای بحران محله تشکیل شود.
او با اشاره به اینکه از ۲ سال قبل مقدمات اجرای شورا‌ی بحران محله در مدارس دراستانداری البرز آغاز شده است، اضافه کرد: برای فعال سازی این شورا در مدارس نیاز به برگزاری نشست‌های هماهنگی با فرمانداری‌ها و دستگاه‌های امدادی و خدمات رسان در استان داریم.
او گفت: با تشکیل شورای بحران محله در مدارس زمینه آماده سازی تجهیزات مورد نیاز در زمان بحران همانند چادر، ذخیره مواد غذایی، البسه، پتو، آب معدنی، کیت‌های دارویی و بهداشتی با مشارکت ۱۲ دستکاه اجرایی انبار می‌شود.
فلاح نژاد افزود: مدیران مدارس موظف به آموزش به دانش آموزان، اولیا و خانواده‌های ساکن در نزدیک مدرسه می‌شوند که این مهم بستری برای نهادینه کردن فرهنگ ایمنی در جامعه را درپی دارد.
او ادامه داد: دانش آموزان استان البرز به مدت یک هفته در مدارس و فضای مجازی زیر پوشش آموزش‌های ویژه زلزله قرار گرفتند تا دانسته‌های خود را به دیگران از جمله اعضای خانواده و اطرافیان انتقال دهند.
او افزود: ۲۳ سال است که مانور زلزله در مدارس برگزار می‌شود تا آموزش‌های لازم به مردم داده شود، چون دستگاه‌های خدمات رسان و امدادی نیاز به یک سفیر دارند که دانش آموزان بهترین سفیر برای انتقال پیام‌های آموزشی به مردم است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا درس بزرگی به همه ما داد تا از آمادگی بیشتری برای مواقع بحرانی برخوردار شویم، اضافه کرد: سازه‌های غیراستاندارد در ۴۰ مدرسه البرز در کنار آموزش‌های حضوری که به آن‌ها داد شد مورد بازسازی قرار گرفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)