• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۹۱۵۵۷
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۳
مازندران » اجتماعی
اداره کل دامپزشکی مازندران

مشاهده دو مورد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مازندران

تا کنون گزارشی مبنی بر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحد‌های مرغداری صنعتی مازندران گزارش نشده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: در راستای برنامه ملی رصد و پایش تشدیدی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان (HPAI) و نیز گزارشی مبنی بر تلفات تعدادی اُردک محلی در یک واحد پرورش غیرمجاز حاشیه روستای پایین احمد کلا شهرستان بابلسر، گروه‌های واکنش سریع این اداره کل در محل حاضر و نسبت به بررسی تلفات و دریافت نمونه‌های استاندارد اقدام کرده که بر اساس نتایج دریافتی از آزمایشگاه، علت تلفات بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تشخیص داده شد.

دکتر محمدحسن گلپایگانی با اشاره به مشاهده مورد دیگری از تلفات پرندگان شامل یک بال قوی وحشی بر اثر این بیماری در تالاب وزارمحله شهرستان محمودآباد افزود: با این حال، تا کنون گزارشی مبنی بر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحد‌های مرغداری صنعتی مازندران گزارش نشده است.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه همه مرغ‌های بسته بندی شده بازار که در کشتارگاه‌های صنعتی طیور استحصال و با نظارت بهداشتی دامپزشکی در مراکز عرضه در حال توزیع است به هم استانی‌ها اطمینان خاطر داد: به دلیل نظارت بهداشتی دامپزشکی بر روند استحصال مرغ‌های بسته بندی، عاری از هرگونه بیماری بوده و شهروندان مرغ مصرفی خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه و علاوه بر توجه به برچسب محصول شامل تاریخ تولید، انقضا، کُد پروانه بهره برداری دامپزشکی و بِرَند کشتارگاه مربوطه، هنگام تمیز کردن مرغ حتما از دستکش استفاده کنند.

دکتر گلپایگانی تصریح کرد: بر اسا اعلام سازمان دامپزشکی کشور، به دلیل پرورش غیرمجاز و یا چرای آزاد اُردک در شالیزار‌ها و نیز وجود دامگاه‌های غیرمجاز برای شکار پرندگان مهاجر آبزی، احتمال انتقال ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از پرندگان مُهاجر به اردک‌ها وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با تاکید بر استفاده نکردن از گوشت پرندگان مهاجر زمستان گذران و نیز رعایت جدّی توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی گفت: روستائیان ساکن حاشیه آب بندان‌ها و اماکن زیستگاه موقّت پرندگان مهاجر، در صورت نگهداری انواع ماکیان در منازل نسبت به محصور و و ایجاد سقف برای مکان نگهداری آن‌ها اقدام و از رها کردن پرندگان در مزارع و معابر عمومی خودداری کنند.
دکتر گلپایگانی با اشاره به اینکه احتمال آلوده بودن پرندگان مهاجر به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بسیار بالاست افزود: گونه‌های غاز و اُردک به عنوان مخزن ویروس می‌توانند، ناقل این بیماری به سایر پرندگان بوده و با توجه به مشترک بودن این بیماری ویروسی (زئونوز) بین انسان و حیوان برای حفظ سلامتی، باید ضوابط و مقررات امنیت زیستی را جدی بگیریم.


بیشتر بخوانید: تلف شدن عجیب گوسفندان دامدار بهشهری


مدیرکل دامپزشکی مازندران تصریح کرد: با توجه به وجود تعداد قابل توجهی مزارع پرورش مرغ مادر گوشتی در استان و نقش تاثیرگذار آن‌ها در تولید گوشت مرغ کشور و نیز نگهداری طیور بومی در سرتاسر مازندران، همه پرورش دهندگان طیور صنعتی در تمام سطوح و نیز روستاییان علاوه بر ارتقای هوشیاری و موازین امنیت زیستی، هرگونه کاهش تولید، کاهش مصرف آب، کاهش مصرف دان و تلفات غیر متعارف را در سریعترین زمان به اداره دامپزشکی محل زندگی خود گزارش دهند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح طرح‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت دهه فجر
سایه استعمار
نشست هم اندیشی مدیرکل صداوسیما و دانشجویان
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از ۲۴ بهمن‌ماه
تنباکو‌های فاقد مجوز دود نشدند
سفر معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر به اندونزی
اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی در دشت های کهگیلویه
رزمایش خودرویی اورژانس اجتماعی در بوشهر
توقیف محموله فیوز برق قاچاق در قروه
بررسی وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۱۱/۲۰
برگزاری جشنواره ملی سدرا در اصفهان
وزش باد شدید در لرستان
حزب‌الله جنایات جدید رژیم صهیونیستی علیه لبنان را محکوم کرد
رونق اقتصادی بندرعباس با افتتاح مجتمع گردشگری روستای سرخون
جشن دختران انقلاب در شاهرود
صعود یک پله‌ای شهرداری گرگان در لیگ برتر بسکتبال
دعوت سازمان بسیج مستضعفین برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
دستگيري عاملان تخريب تمثال امام جمعه فقید جهرم
آذربایجان‌غربی؛ رتبه نخست تولید آبزیان در میان استان‌های غیر ساحلی
ثبت ملی لیالستان لاهیجان به‌عنوان «روستای ملی بامبوبافی ایران»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)