• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۹۱۹۳۹
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
مدیرکل دارو و مواد سازمان غذا و دارو :

افزایش قیمت دارو عقب تر از تورم است

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درخصوص مطالب عنوان شده درباره گران شدن برخی اقلام دارویی، پاسخ گفت.

افزایش قیمت دارو عقب تر از تورم استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت بهداشت، سید حیدر محمدی درباره برخی اظهارات در خصوص گران شدن دارو‌ها افزود: قطعا ما آزاد سازی ارز را انجام ندادیم؛ البته از اردیبهشت سال گذشته بخشی از اقلام دارویی لاجرم نیمایی شده بود مثلا برخی از دارو‌های OTC و دارو‌هایی که ارزبری آن‌ها پایین بوده و باعث افزایش قیمت نمی‌شدند و مواردی که به عنوان ماده جانبی استفاده می‌شد و ماده موثره نبود و تولید داخل آن‌ها موجود بود از جمله مواردی بود که ارزشان نیمایی شده بود؛ و سهیمه ارزی کل دارو و تجهیزات پزشکی به یک باره از ۳ میلیارد و هشتصد میلیون دلار در سال ۹۷ و ۳ میلیارد و سیصد میلیون دلار در سال ۹۸، در سال ۹۹ ناگهان دو و نیم میلیارد دلار شد و این کاهش سهمیه ارزی باید مدیریت می‌شد، ما نمی‌توانستیم با دو و نیم میلیارد ارز، مابه التفاوت ۸۰۰ یا ۹۰۰ میلیون دلاری را که کم شده بود به نحو دیگری جبران کنیم.
وی افزود: به هر طریق دولت تصمیم گرفته بود که سهمیه ارز ترجیحی کم شود. در سال ۱۴۰۰ خیلی کمتر هم شد و یک و نیم میلیارد مصوبه ارزی ما در شش ماهه اول بود که بعدا ۵۰۰ میلیون دلار اضافه شد. با این شرایط، امکان اینکه بتوانیم همه دارو‌های مورد نیازمان را وارد کنیم، نبود. به هرحال چاره‌ای نبود برای اینکه کمبودی ایجاد نشود، بخشی از اقلام دارویی که ارزبری کمتری داشته و اهمیت کمتری دارند و یا مشابه تولید داخل دارند، وارد کنیم.
وی گفت: البته برخی از اقلام دارویی ارزشان روپیه بود و بانک مرکزی ارز ترجیحی نداشت که در اختیار ما قرار دهد و چنانچه ارز نیمایی نمی‌شد، به هیچ وجه دارو تامین نمی‌شد و کمبود و نبود آنها، مسلما مردم را آزار می‌داد که البته این اقلام، موارد مختصری بودند و بخش اعظم دارو‌ها و تجهیزات ما همچنان دولتی است و در انتظار دریافت ارز هستیم. این موضوع خطرناک است که کسانی که عنوان کرده اند ارز را باید روی ارز ترجیحی نگه داشت، آیا نمی‌دانند ارز دولتی محدود است؟ و یا نیت دیگری دارند؟
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو افزود: درباره افزایش قیمت دارو در برخی مطالب تا ۶۰۰ درصد عنوان شده بود که این موضوع را کاملا رد می‌کنم، زیرا چنین موضوعی را نداشتیم و معقول و منطقی هم نیست و چنانچه مصادیقی در این زمینه وجود دارد که ندارد، اعلام کنند. وی گفت: کمیسیون قیمت چنین چیزی را تایید نکرده است و قطعا میزان افزایش قیمت دارو همواره پایین‌تر از میزان تورم بوده و هست و این موضوع را می‌توان با اعداد و ارقام ثابت کرد. نکته عجیب اینست که فرایند کاهش سهمیه ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی از سال۹۷ و در دولت قبل با شیب تند شروع شده بود و ما تازه از ۱۰۰ روز شروع بکار دولت جدید عبور کردیم، چرا در ۳ سال گذشته این دلواپسان ساکت و خاموش بودند؟

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکست تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
جام جهانی شطرنج، صعود مقصودلو به دور چهارم
شاهمیری: داوران زن ایران از نظر دانش و تکنولوژی از مردان جلوتر هستند
تماشای پاییز هزار رنگ در لرستان
کشف ۳۸ دستگاه ماینر در شادگان
دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» کلید خورد
شناسایی ظرفیت‌ها و چالش‌های پیش‌رو در راستای توسعه روستا‌ها
باختی دیگر برای داماش گیلان اینبار در برابر مس شهربابک
ترکیه سومین قربانی تیم ملی در ریاض/ تداوم صدرنشینی شاگردان اکبری
ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی لرستان برای مبارزه با مواد مخدر
فراخوان ٢۶ بازیکن فوتبال کشورمان برای حضور در رقابت های العین امارات
ادامه کار ساخت سد ماندگان وزیر نیرو را به مجلس کشاند
شعبان‌خمسه: تیم قزاقستان قدرتمند بود
انتصاب قائم مقام صداوسیمای مرکز خلیج فارس
تاکید استاندار خوزستان بر لزوم آسیب‌شناسی موانع تولید در استان
نیمکت‌های امید؛ از وام دانشجویی تا درخشش دانش‌آموزان قزوینی در نوبل ایرانی
ماده ۱۸ و ۱۳ قانون آموزش و پرورش نیاز به اصلاح دارد
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
مهرصادقی رئیس کنفدراسیون اسکی روی آب آسیا شد
سرمای شبانه همچنان تداوم دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)