• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۹۵۰۷۷
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۱
اجتماعی » محیط زیست
مریم جعفری گزارش می‌دهد؛

مصوبه‌های روی کاغذ مانده

۲۵۸ روز از سال ۱۴۰۰ گذشت و یک پنجم آن را مردم در هوای آلوده نفس کشیدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، برای رفع آلودگی هوا در کلانشهری همچون پایتخت، ۲۳ دستگاه مسئولیت اجرای قانون هوای پاک را دارند که ما در یک ماه اخیر تمامی مصوبات و اجرایی شدن آن را به تصویر کشیدیم از نصب کاتالیز و گرانی آن و رویکرد شهروندان به حذف این قطعه.
آقای حاج هادی کارشناس محیط زیست گفت: این قطعه گرانبها به دلیل موادی که در آن وجود دارد باعث تصفیه هوا می‌شود و در کاهش آلودگی هوا بسیار تأثیرگذار است، اما برخی شهروندان با حذف این قطعه و اجاره آن در زمان معاینه فنی به راحتی در شهر تردد و آلودگی هوا ایجاد می‌کنند.
مراکز معاینه فنی هم یکی دیگر از مواردی بود که ما به آن پرداختیم البته اجرایی شدن قانون در این مراکز نیز لنگ می‌زند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

خبرنگار ما با دوربین مخفی به مراکز معاینه فنی مراجعه کرد و با اعلام اینکه یک ماشین سنگین دارد و سن فرسودگی این خودرو بسیار بالاست به راحتی پیشنهاد دادن رشوه به او شد که معاینه فنی خود را دریافت کند.
در این باره سرهنگ شریفی رئیس مرکز اطلاع رسانی راهور تهران بزرگ گفت: برخی مراکز معاینه فنی غیرمجاز وجود دارند که به آسانی به خودرو‌های آلاینده برگ معاینه فنی می‌دهند.
اما طرح کهاب که قرار بود کاهش آلودگی هوا در جایگاه‌های بنزین را داشته باشد هم متأسفانه کج دار و مریز اجرایی می‌شود تا جایی که آقای عطری کارشناس محیط زیست در یک بازدید میدانی از پمپ بنزین‌های تهران به آلایندگی این جایگاه‌ها اشاره کرد و گفت: متأسفانه با اجرایی نشدن طرح کهاب به طور کامل در این جایگاه‌ها این مکان‌ها آلاینده بود و سهم ۲۰ درصدی در آلودگی هوای تهران دارد.
سراغ موتورسیکلت‌ها همان کوچک جسته‌هایی که ریه‌های شهر را نشانه می‌گیرند هم رفتیم که راکبان موتورسوار به دلیل گران بودن قطعات موتور و آگاه نبودن از مراکز معاینه فنی با تعجب می‌گفتند مرکز معاینه فنی موتورسیکلت وجود ندارد و این در صورتی است که در مراکز معاینه فنی خودرو در شهر تهران معاینه فنی موتورسیکلت نیز دارند.
طرح موتور‌های برقی هم بر روی کاغد باقی مانده است و استاندار تهران هم از مشکلات اجرایی شدن این طرح گفت و افزود: به تمامی کارخانه‌های موتورسازی ابلاغ شده است تا ۱۰ درصد از تولید موتورسیکلت هایشان را به خط تولید موتور‌های برقی اختصاص دهند، اما از آنجایی که این موتور‌ها نیازمند جایگاه شارژ است در حال حاضر این مشکل وجود دارد که در آینده مرتفع می‌شود.
درجا کار کردن اتوبوس و سهم آن‌ها در آلودگی هوا که بیش از ۱۲ درصد است ما را به پایانه‌های اتوبوس‌ها کشاند که رانندگان اتوبوس به دلیل فرسودگی اتوبوس هایشان می‌گفتند اگر اتوبوس را خاموش کنیم برای روشن شدن آن با مشکل مواجه می‌شویم لذا باید درجا کار کند تا بتوانیم مسافران را جابجا کنیم.
در پایان شب هم در مبادی ورودی شهر هستیم و ورود کامیون‌ها و اگزوز‌های دودآلود آن‌ها را به تصویر کشیدیم که این طرح هم اجرایی نمی‌شود.
وقتی با رانندگان کامیون‌ها صحبت کردیم، گفتند که عمر کامیون‌های ما بالاست و برخی از کامیون‌ها عمرشان از ۵۷ سال عبور کرده است، اما به راحتی در شهر تردد دارد و این در صورتی است که طبق مصوبات کمیته اضطرار و آلودگی هوای پایتخت در شرایطی که هوا آلوده است و در وضعیت اضطرار قرار دارد تردد کامیون‌ها در هر زمان از شبانه روز ممنوع است، اما این کامیون‌ها به راحتی در شهر تردد می‌کند.
اما چگونه با افزایش تعداد خودرو‌ها و اجرا نشدن راهکار‌های کاهش آلودگی هوای تهران بتوان شاهد بهبود کیفیت هوا در شهر‌ها بود و اگر به همین وضع پیش برویم و مصوبات بر روی کاغذ باقی بماند، آسمان شهر به همین صورت خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مذاکره ادامه دارد بدون عقب‌نشینی از حقوق هسته‌ای
کلنگ‌زنی نخستین مدرسه ۱۲ کلاسه ویژه اتیسم استان البرز
وزش باد و بارش‌پراکنده در لرستان
زندان رجایی‌شهر به شهرِ زندگی، فرهنگ و دانشگاه تبدیل می‌شود
برپایی بیمارستان صحرایی در رومشکان لرستان
مراسم ترحیم مادر سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان
تأکید نماینده بروجرد بر تسریع اجرای سد آبسرده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۹ اسفند ۱۴۰۴
افزایش ظرفیت تولید مرغ در زنجان با صدور مجوز‌های جدید
عروسک‌های بومی و محلی با پوشش لباس محلی استان زنجان، جلوه‌ای از هنر دست هنرمند ابهری
۱۲۷ دستگاه اتوبوس آماده جابه‌جایی ایمن مسافران زنجان
دعای هر روز و روز دهم ماه مبارک رمضان
کاهش تصادفات فوتی در لرستان
محفل انس با قرآن در خرم آباد
ادامه روند افزایشی دما در سمنان
کشف بیش از ۱۲ هزار مواد محترقه غیر مجاز در لاهیجان
تجلیل حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی با حضور علمای دین و مسئولین
قدردانی فرمانده انتظامی لرستان از حضور مردم در تشییع پیکر شهید فتح‌الهی
احتمال بارش باران در چهارمحال و بختیاری
ثبت نام دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ (ویژه استعداد‌های درخشان) دانشگاه آزاد اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره تشدید تنش‌ها علیه ایران
ادعای ترامپ: می‌خواهم با ایران توافق کنم
هشدار زرد بارش باران و تندباد‌های لحظه‌ای در خوزستان
تخریب دیوار «زندان رجایی‌شهر» کمتر از ۴۸ ساعت
مسیر جاده‌ای شیراز به جنوب کشور ، ۶۰ کیلومتر کوتاهتر می‌شود
گزارش عراقچی از دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا
رویترز: ادعای ترامپ با ارزیابی نهاد‌های اطلاعاتی مغایر است
معدوم‌سازی ۲۷۷ کیلوگرم فرآورده دامی فاسد در زنجان
عبدی به نشان برنز رسید
تامین حداکثری منافع ملی، راهبرد ایران در مذاکرات است
گزارش جدید آژانس انرژی اتمی در خصوص ایران منتشر شد
عراقچی افغانستان و پاکستان را به گفت‌و‌گو دعوت کرد
اطلاعیه تأمین اجتماعی درباره واریز حقوق و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۱۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
توزیع یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال در آذربایجان شرقی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
تقویت چشمگیر ایمنی تردد شبانه در محورهای خوزستان با اتمام پروژه‌های روشنایی  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)