• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۹۶۳۴۶
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

اچ آی وی یا ایدز؟

مشاور برنامه‌های مراقبت و درمان «اچ آی وی» وزارت بهداشت : بیش از ۳۷ میلیون نفر در دنیا همراه با ویروس اچ آی وی زندگی می‌کنند و اگر مبتلایان تحت درمان قرار بگیرند می‌توان ادعا کرد که باید با بیماری ایدز خداحافظی کنیم.

باچ آی وی یا ایدز؟ه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، خانم کتایون طایری در یک برنامه رادیویی با تاکید بر اینکه می‌توان بیماری «اچ آی وی» را کنترل و از تبدیل آن به بیماری ایدز جلوگیری کرد، گفت: وقتی بیماری به صورت منظم و مستمر دارو استفاده می‌کند و آزمایش‌های لازم را انجام می‌دهد با بیماری مزمنی روبرو خواهیم بود که «اچ آی وی» خوانده می‌شود و دیگر قرار نیست بیماری وارد مرحله ایدز شود. ایدز زمانی اتفاق میافتد که افراد از بیماری خود اطلاع ندارند و یا اینکه به دلایل مختلف، دارو‌های خود را قطع می‌کنند و بیماری پیشرفت می‌کند. باید از این به بعد به جای ایدز از کلمه بیماری «اچ آی وی» استفاده کنیم. ادعای ما بر کنترل این بیماری است.
مشاور برنامه‌های مراقبت و درمان «اچ آی وی» وزارت بهداشت درباره آمار مبتلایان به ایدز در کشور اظهار داشت: روش‌هایی وجود دارد که بر اساس آن تخمین می‌زنیم چه تعداد بیمار در کشور وجود دارند که باید با هدف درمان و مراقبت، شناسایی شوند. بر اساس آخرین آمار تخمینی، ۵۴ هزار و ۸۵۰ بیمار مبتلا به «اچ آی وی» در کشور وجود دارند که ۲۲ هزار و ۶۸۴ نفر شناسایی شده و شانس مراقبت دارند. تمامی تلاش ما در راستای شناسایی تمامی مبتلایان انجام می‌شود تا بتوانیم آن‌ها را تحت مراقبت و درمان قرار دهیم.
وی با توجه به مغفول ماندن بسیاری از بیماری‌ها از جمله ایدز در دوره پاندمی کرونا درخصوص اقدامات مرکز تحقیقات ایدز در کشور گفت: ارائه خدمات مراقبتی و درمانی به مبتلایان «اچ آی وی» در بیش از ۲۰۰ مرکز مشاوره‌ای بیماری‌های رفتاری انجام می‌شود که حتی در زندان‌ها هم به بیماران خدمات می‌دهند. بدیهی است که این اقدامات تحت تاثیر کرونا قرار گرفته، اما آنچه مشکلات را بیشتر کرده عدم شناسایی بیماران جدید مبتلا به "اچ آی وی" است. در این دوره خدمات بیشتر بر کووید متمرکز بود، ولی تمامی تلاش همکاران ما بر این بود که ارائه خدمات به مبتلایان اچ آی وی متوقف نشود. ما قطع خدمات درمانی نداشتیم حتی آمار مواردی که بار ویروسی کنترل شده داشتند بسیار خوب بوده است.
وی راه‌های مختلف انتقال ویروس اچ آی وی را اینگونه توضیح داد: حدود ۵۷ درصد انتقال از طریق سرنگ و سوزن‌های آلوده به مواد مخدر بوده، انتقال از طریق روابط جنسی محافظت نشده نسبت به گذشته اندکی افزایش یافته و به حدود ۲۴ درصد رسیده است. اما امسال موارد شناسایی این روش انتقال بیشتر بوده است. موارد تزریقی همچنان راه انتقال بالقوه و خطرناکی محسوب می‌شوند.
متخصص بیماری‌های عفونی کشورمان در خصوص آزمایش واکسن ایدز با پلتفرم MRNA گفت: مطالعات واکسن از سال‌ها قبل بر روی بیماری اچ آی وی انجام می‌شده و همچنان ادامه دارد. با شیوع بیماری کرونا فناوری به نسبت جدیدی تکمیل شد که بر روی بیماری «اچ آی وی» کار می‌کند. خبر‌های به نسبت امیدبخشی وجود دارد، اما تولید واکسن، راهی طولانی و تلاشی زیاد را می‌طلبد.
وی با اشاره به اینکه بیماری اچ آی وی یک بیماری مزمن قابل کنترل است گفت: اکنون دارو‌های بسیار خوبی وجود دارد که می‌توانند ایمنی بیمار را افزایش داده و سطح ویروس در بدن را به صفر برسانند و مانع از پیشرفت بیماری و انتقال به دیگران شوند.
خانم طایری توصیه کرد: باید به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری که امکانات تست دارند مراجعه کرده و از بابت ابتلاء به بیماری خود را ارزیابی کنیم. دارو‌های بسیار خوبی وجود دارد و دارو‌های بهتری هم در راه است. این بیماری مزمن و قابل کنترل است. نباید خودمان را از درمان و دریافت دارو‌های مناسب محروم کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز حبله رود و رونق گردشگری در فیروزکوه
گرامیداشت یاد شهیدان ابراهیم هادی و مهدی زین الدین
دانش آموزان باید روایتگر توانمندی‌ کشورمان در دفاع مقدس ۱۲ روزه باشند
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
آلودگی شدید هوا در تهران
پایان چشم انتظاری
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)