• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۰۰۲۲۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۱
اقتصادی » صنعت

افزایش قیمت، با هدف اصلاح صنعت خودرو

وزیر صمت گفت: سال آینده با افزایش ۵۰ درصدی تولید و کاهش قیمت تمام شده با نرخ‌های ثابت، قیمت خودرو در بازار، کاهش خواهد یافت و قرعه کشی هم از بین می‌رود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سیدرضا فاطمی امین در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، با اشاره به تصویب مجوز افزایش قیمت محصولات خودروسازان در ستاد تنظیم بازار افزود: هم اکنون صنعت خودرو در کشور وضع مالی مناسبی ندارد که بخشی از آن بدلیل ناکارآمدی خودرو سازان و بخش دیگر بخاطر وضعیت اقتصادی کشور در سال‌های گذشته ایجاد شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی گفت: یکی از اقداماتی که برای اصلاح صنعت خودرو انجام شد اصلاح قیمت‌های خودروسازان بود.

فاطمی امین افزود: پیشنهاد اصلاح قیمت‌های خودرو در هفته‌های گذشته در ستاد تنظیم بازار مطرح شد و مورد بررسی دقیق قرار گرفت و در بسیاری از موارد، چون قیمت‌های پیشنهادی بیش از ضوابط موجود بود، ستاد با افزایش قیمت خودرو مخالفت کرد و بنابراین، قرار شد مبنای قیمت‌های جدید هم، طبق ضوابط قبلی شورای رقابت یعنی نرخ گذاری بر اساس نرخ تورم که هر شش ماه اعلام می‌شود تعیین شود.

وزیر صنعت همچنین گفت: ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفت که در خصوص قیمت‌های خودرو همان ضوابط قبلی اعمال شود و با توجه به اینکه آخرین بار در اردیبهشت ماه گذشته قیمت‌های خودرو افزایش یافته بود به این صورت اقدام کردیم که تورم اعلامی توسط بانک مرکزی مبنای محاسبه قیمت‌های جدید قرار گرفت و در واقع ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفت که روال قبلی اصلاح قیمت‌ها ادامه یابد.

فاطمی امین در خصوص مغایرت این تصمیم با دستور رئیس‌جمهور نیز توضیح داد: رئیس جمهور تاکید داشت که در خصوص تعیین قیمت‌های خودرو بررسی دقیق انجام شود و قیمت‌ها اصولی باشند که این کار انجام شد و در یک ماه گذشته جلسات متعددی در وزارت صنعت معدن و تجارت برگزار شد و به ریز همه قیمت‌های تمام شده را بررسی کردیم و در جا‌هایی که قیمت‌های پیشنهادی خودرو سازان غیر واقعی تشخیص داده شد، قیمت‌ها اصلاح شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: تاکید رئیس جمهور این بود که این اقدام با هماهنگی ستاد تنظیم بازار انجام شود که این اتفاق هم افتاد.

وزیر صنعت معدن و تجارت تاکید کرد: صنعت خودروی ما باوجود داشتن نقاط قوت و فرصت‌های جدی، ضعف‌های بسیار جدی دارد.

وی افزود، برای اصلاح وضعیت صنعت خودرو، ۹ پروژه در وزارت صنعت در دوره جدید آغاز شد که یکی از آن‌ها اصلاح ساختار صنعت خودرو بود چرا که به عنوان مثال چندین مجموعه در کشور روی موتور خودرو یا در زمینه آزمایش و قطعه سازی کار می‌کنند که این‌ها هزینه‌های زیادی ایجاد می‌کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

فاطمی امین اضافه کرد: برخی از این ۹ پروژه در مدت ۶ ماه و برخی حداکثر در دو سال به نتیجه خواهد رسید یعنی تا دو سال آینده اصلاح ساختاری در صنعت خودرو خواهیم داشت و امیدوارم در آینده صنعت خودرو از این وضعیت کنونی حرکت کرده و به افتخار ملی تبدیل شود.

وی گفت: قیمت‌های خودرو در ۹ ماه گذشته اصلاح نشده بود و این امر موجب شد نقدینگی در این صنعت کاهش یابد، هزینه‌ها بالا رود و تولید نیز کاهش یابد و ما از خودرو سازان تعهد گرفتیم که از این پس عرضه هفتگی داشته باشند و بزودی با افزایش تولید مواجه خواهیم شد که بازار را آرام می‌کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به فاصله قیمتی بازار با قیمت‌های کارخانه افزود: قیمت بازار با نوسانات دلار بالا و پایین می‌شود و قیمتی غیر واقعی است و تصمیمی که گرفتیم این بود که این فاصله را کاهش دهیم و قیمت خودرو ساز را به واقعیت و قیمت بازار نزدیک کنیم و می‌توانیم انتظار داشته باشیم که قیمت‌های بازار هم تعدیل شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی گفت: کسانی که خودرو را بر اساس قرارداد‌های پیش فروش خریداری کرده‌اند سود مشارکت بانکی دریافت می‌کنند، اما باید مابه التفاوت قیمت خودرو را طبق قرارداد به نرخ روز پرداخت کنند و البته ما به خودروسازان توصیه کردیم که تا حد امکان از طریق وام و لیزینگ خریداران را یاری کنند.

قاطمی امین افزود: یک رانت هنگفتی در مابه التفاوت قیمت کارخانه و بازار وجود دارد که بین ۶۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان در هر خودرو است و باعث شده اتفاقات عجیبی در قرعه کشی‌ها به وجود آید و برای مثال برای ده هزار خودرو، ۴ میلیون نفر ثبت نام می‌کنند که یکی از اهداف ما برای تعدیل قیمت‌ها این است که این فاصله را کاهش دهیم، چون کاهش فاصله قیمت کارخانه و کف بازار، درآمدی برای خودروساز ایجاد می‌کند که می‌تواند تولید خود را افزایش دهد ضمن اینکه دو خودروساز ما یعنی ایران خودرو و سایپا بیش از یک میلیون سهامدار حقیقی دارند و اگر اصلاح قیمت‌های تورمی اتفاق نمی‌افتاد در واقع از جیب یک میلیون سهامدار حقیقی، یک رانت بزرگ به خریداران منتقل می‌شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای تولید افزایش تولید گفت: سال آینده خودروسازان ما ۵۰ درصد افزایش تولید خواهند داشت و با کاهش قیمت تمام شده (بر اساس قیمت‌های ثابت) که برای سال آینده برنامه ریزی شده، سال آینده قرعه‌کشی برای عرضه خودرو نخواهیم داشت و قیمت بازار رو به کاهش خواهد داشت و صنعت خودرو از این وضعیت خارج خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
مطمن باشید که قیمت بازار هم میره بابا... ربطی به تولید نداره... قیمت دلار و تحریم های ایالت متحده بانی گرانی نه قرعه کشی و افزایش تولید... فقط عدم‌تحریم فقط
بهتر نیست وزیری که فکر نو و جدید برای خودروسازی ایران نداره، تا خسارت بیشتری برای جامعه ایجاد نکرده تغییر کند، وزیری که به جای پاسخگویی به خبرنگار و علت گرانی خودرو، بهانه جلسه را میاره و از پاسخ طفره می رود. سعید محمد بهترین گزینه برای وزیر صنایع بودند و هستند.
کلا خودروهای بی کیفیت ایرانی باید قیمتهاش کاهش پیدا کند و تنها راه کاهش، نخریدن خودرو توسط مردم هست، خودروسازها باید تنبیه شوند.
واقعا جای تاسف داره که مردم سر و دست می شکنند برای این خودروهای بی کیفیت!!!
نظر شما
آخرین اخبار
شکست چادرملوی اردکان در انزلی مقابل ملوان
رایزنی برای تاسیس مدرسه سوارکاری در تهران
برف روبی بیش از ۳۷۰۰‌ کیلومتر از محورهای مواصلاتی آذربایجان غربی
برپایی کارگاه ارتقای مهارت‌های ارتباطی و مدیریت هیجان در آباده
ثبت‌نام آزمون قرآنی «فجر ۲» تا ۲۲ بهمن ادامه دارد
آمادگی سیستان و بلوچستان برای برگزاری رویداد رسانه‌ای ایران جان
پرداخت کامل پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴
شادمانی مردم از بارش رحمت الهی درآذربایجان غربی
برگزاری همایش زنده نامان در تبریز
کاهش دما از فردا در استان همدان
عارف: ناترازی‌ها با اتکاء به علم و فناوری حل شوند
اقامه نماز جمعه در همه شهرستان‌های گیلان
بازگشت ملوان به مسیر برد با شکست چادرملو
ایران جان فرصتی برای تبادلات عمیق فرهنگی
آغاز به کار هیأت اندیشه‌ورز زنان و خانواده در کرمان
بهره‌برداری و کلنگ‌زنی دو طرح بزرگ صنعتی و انرژی
حمله تروریستی به جایگاه سوخت در قزوین؛ هفت مدافع امنیت به شهادت رسیدند  
رونمایی از دستاورد‌های دارویی ایران؛ بزودی
مردم ایران در زمین دشمنان بازی نخواهند کرد
سهام همشهری و شهروند در مسیر عرضه در بازار سرمایه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
استان یزد بارانی ‌می‌شود
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)