پخش زنده
امروز: -
تحلیل میراث مکتوب راهی برای بازتولید دانش در جهان اسلام است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، در نشست تخصصی نقش کتابخانه آستان قدس رضوی در گسترش علم گفت: بسیاری از میراث گذشته ما در قالب نسخ خطی و میراث مکتوب به ما رسیده است از این رو پژوهشگران و محققان در پژوهشهای خود استفاده از این میراث را به عنوان یکی از منابع مطالعاتی خود مد نظر قرار دهند.
ابوالفضل حسن آبادی افزود: تحلیل میراث مکتوب موجود در نسخ خطی را راهی برای باز تولید دانش در جهان اسلام برشمرد.
بازتولید دانش در جهان اسلام
وی در این نشست که با حضور جمعی از متخصصان نسخ خطی از جمله دکتر جعفر آقایی چاووشی استاد فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف در تالار کنفرانس کتابخانه مرکزی برگزار شد گفت: ما ایرانیان آن طور که باید و شاید بزرگان علمی و فلسفی خود را نشناخته ایم و این امر موجب شده است تا نتوانیم متناسب با شان این دانشمندان آنان را به دنیا معرفی کنیم.
مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در این نشست با تاکید بر لزوم استفاده از نسخ خطی در پژوهشهای مختلف افزود: اگر خودمان تلاش نکنیم دشمن تاریخ علم ما را با انبوهی از تحریفات خواهد نگاشت.
حسن آبادی به ارتباط اندک مراکز علمی و دانشگاهی با مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: در بحث بازمعرفی این میراث اسلامی با تکیه بر نفایسی که در مجموعه است، ظرفیت خوبی برای استفاده از دانش اساتیدی که با این کتابخانه ارتباط خوبی دارند فراهم است.
۷۵۰نسخه خطی از اثار ابن سینا در مرکز نسخ خطی رضوی
فاطمه بهار؛ کارشناس مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی نیز در این نشست با توجه به رونمایی از کتاب "پژوهشهایی در آثار علمی و فلسفی ابن سینا"به معرفی برخی آثار بوعلی سینا موجود در مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی پرداخت.
وی، آثار قطعی منتسب به ابن سینا را ۱۳۱ عنوان و آثار منسوب به وی را ۱۱۰ عنوان کرد و گفت: در گنجینه رضوی ۱۶۰عنوان از آثار قطعی و منسوب به وی در ۴۵۰نسخه وجود دارد که به همراه آثار وابسته این تعداد به بیش از ۷۵۰نسخه میرسد.
وی، "التعلیقات" مربوط به سال ۵۰۰هجری را از قدیمی ترین آثار این دانشمند عنوان کرد که در این مرکز نگهداری میشود.
در این نشست از کتاب "پژوهشهایی در آثار علمی و فلسفی ابن سینا" اثر دکتر جعفر آقایی چاووشی رونمایی شد.