• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۰۳۶۹۱
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

ریز پلاستیک‌ها با سلول‌های بدن چه می‌کنند؟

ذرات کوچک پلاستیکی که طولشان کمتر از پنج میلی‌متر است، برای سلول‌های انسانی، اقیانوس و حیات آبزیان مضر شناخته شده‌اند.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ یک مطالعه جدید نشان می‌دهد میزان بالای ریزپلاستیک‌های بلعیده شده می‌تواند بر بدن انسان اثرات زیان‌باری بگذارد. همچنین ذرات کوچک پلاستیکی که طولشان کمتر از پنج میلی‌متر است، برای اقیانوس و حیات آبزیان مضر شناخته شده‌اند.

ریز پلاستیک‌ها با سلول‌های بدن چه می‌کنند؟

این مطالعه که با مدیریت پژوهشگران دانشگاه هال و دانشکده پزشکی هال‌یورک انجام شده، اولین مورد در نوع خود است که مقدار ریزپلاستیک‌هایی را که ممکن است به سلول‌های انسان صدمات جدی وارد آورند، اندازه‌گیری می‌کند.

ایوانجلس دانوپولوس، نویسنده ارشد و دانشجوی دکترای دانشکده پزشکی هال یورک، گفت پژوهشگران با تجزیه‌ و تحلیل مطالعات منتشر شده در دسترس، دریافته‌اند: «در آزمایش‌های سم‌شناسی، ما واکنش‌هایی از جمله مرگ سلولی و واکنش‌های حساسیت‌زا (آلرژیک) را می‌بینیم که نتیجه بالقوه بلعیدن یا استنشاق مقدار زیادی ریزپلاستیک هستند.»

این مطالعه با استفاده از سه مطالعه پیشین که دانوپولوس و «گروه پژوهشی سلامت انسان و آلاینده‌های زیست محیطی نوظهور از دانشگاه هال» انجام دادند، تراکم ریزپلاستیک‌هایی را که بر زنده ماندن سلول اثر می‌گذارند، با تراکمی که ما از طریق بلعیدن غذا و آب آلوده با آن رو به‌ روییم، مقایسه کرد.

این مطالعات بر آلودگی میکروپلاستیکی آب آشامیدنی، غذا‌های دریایی و نمک سفره تمرکز داشت و نشان داد که انسان با مصرف این مواد به میزان زیادی در معرض ریزپلاستیک‌ها قرار می‌گیرد.

این تیم سپس با آزمایش‌های سم‌شناسی، این میزان را با مقداری که اثرات عمیقی بر سلول‌های انسان می‌گذارد، مقایسه کرد.

مطالعات سم‌شناسی، این آزمایش‌ها را بر اساس پنج دسته از اثرات بررسی کردند: سمی بودن سلولی (زنده ماندن/مرگ سلول)، واکنش‌های ایمنی (شامل واکنش‌های حساسیت‌زا)، اینکه آیا ریزپلاستیک‌ها می‌توانند به هر شکلی بر غشای سلولی اثر بگذارند یا در آن‌ها وارد بشوند، علت فشار اکسیداسیون (که باعث از بین رفتن بافت و سلول می‌شود) و سموم تاثیرگذار بر ژن‌ها (اطلاعات ژنتیکی از بین رفته در سلول‌ها).

ریز پلاستیک‌ها با سلول‌های بدن چه می‌کنند؟

تحقیقی که در سال ۲۰۱۹ در مجله «اینوارومنتال ساینس اند تکنولوژی» (Environmental Science and Technology) چاپ شد، حاکی از آن است که امکان دارد انسان‌ها هر ساله ۳۹ هزار تا ۵۲ هزار ذرات میکروپلاستیکی مصرف کنند.

آقای دانوپولوس گفت: «تحقیقات ما نشان می‌دهد که ما ریزپلاستیک‌ها را به اندازه‌ای جذب می‌کنیم که برای ایجاد اثرات زیان‌بار بر سلول‌ها کافی است و در بسیاری موارد سلامتی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.»

«با این حال، فعلا بیشترین چیزی که در موردش شک داریم این است که چطور میکروپلاستیک‌های جذب شده از بدن دفع می‌شوند. این نکته مهمی برای درک میزان واقعی خطر است.»

«از آن گذشته تجزیه و تحلیل ما روی داده‌ها نشان داد که زیست سلولی به شکل ریزپلاستیک‌ها بستگی دارد. ریزپلاستیک‌هایی با شکل نامنظم که بیشتر آن‌ها در محیط یافت می‌شوند، از کروی شکل‌ها خطرناک‌ترند.»

«مطالعات سم‌شناسی تاکنون بیشتر ریزپلاستیک‌های کروی‌شکل را آزمایش کرده‌اند. لازم است در جهت آزمایش کروی‌شکل‌ها تغییری صورت بگیرد.»

منبع: ایندیپندنت

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احتمال بازگشت سریع وزن با بستن رگ اشتها در افراد چاق
امام جمعه موت شهرکرد: نسل امروز مقاوم در برابر جنک نرم
استفاده از مزایای مرزنشینی برای تامین کالا‌های اساسی ارزان‌تر
تاکید امام جمعه شاهین دژ براهمیت صله ارحام
آغاز رقابت کشتی پهلوانی کردستان در سنندج
کوزوو به خرید تسلیحات از آمریکا ادامه می‌دهد
لزوم تقویت امید به آینده مصداق عملی سیره شهداست
پیشتازی اصفهان در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت
ماندگاری هوای سرد در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان هفته
افزایش ۶۶۰ درصدی بازداشت حامیان فلسطین در انگلیس
دو مسیر و یک مقصد
پیوندی به زیبایی لبخند و گرمای خانواده در استودیوی رادیو قم
جدیدترین داروی لاغری و دیابت از هفته آینده در داروخانه
ارتقای توان نداجا در برابر جنگ ترکیبی دشمن مورد توجه است
امام جمعه بندرعباس: باید با جنگ تبلیغاتی دشمن مقابله کرد
تأکید امام جمعه همدان بر لزوم شفافیت اقتصادی برای مردم
برگزاری یادواره شهید لزگی در ساری
رویداد پاسخ ۲
همبستگی اهالی ذکریان جاده‌ای نو ساخت
تبیین اهمیت وفاداری به پیمان در خطبه‌های نماز جمعه بوکان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
باز شدن دریچه تخلیه رسوب سد استقلال میناب
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
هوای سرد در تهران ماندگار است
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۶ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
مجازی شدن مدارس هشت شهرستان خوزستان در ۲۶ آذر  (۱ نظر)