• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۰۵۶۴۶
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۲
سیاسی » عمومی

لزوم افزایش نقش دستگاه‌های نظارتی بر روند تعیین قیمت

رئیس کل دیوان محاسبات کشور بر لزوم افزایش نقش دستگاه‌های نظارتی بر روند تعیین قیمت در ستاد تنظیم بازار تاکید کرد.

لزوم افزایش نقش دستگاه‌های نظارتی بر روند تعیین قیمتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دفتر روابط عمومی و امور بین الملل دیوان، در بیست و نهمین جلسه شورای هماهنگی کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، مهرداد بذرپاش رئیس کل دیوان محاسبات کشور، اعضای هیات رئیسه، روسای کمیسیون‌ها و رئیس مرکز پژوهش‌ها برگزار شد، اقای بذرپاش به بررسی بودجه پیشنهادی شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت پرداخت و گزارش کارشناسی و آسیب شناسانه دیوان محاسبات را ارائه کرد.
در گزارش ارایه شده، آمده است که تعداد ۳۴۹ شرکت دولتی مشمول، نسبت به ثبت و به روزرسانی اطلاعات مجامع مربوطه هیچ اقدامی نکرده اند. همچنین عملکرد واریز ماهانه معادل ۲ درصد از یک دوازدهم هزینه‌های جاری شرکت‌ها به خزانه نشان از این دارد که ۳۰ شرکت، عدم واریز یا کسری واریز داشته‌اند و خزانه‌داری‌کل کشور اقدام به برداشت هیچ مبلغی از آن‌ها ننموده است.
همچنین، بخش ستادی به تنهایی سهم ۳۵ درصدی از تعداد شرکت‌ها و سهم بیش از ۷۸ درصد از درآمد‌ها را دارد. لازم به توضیح است که استان خوزستان با دارابودن سهم ۸.۵ درصدی و استان مرکزی با اختصاص سهم ۲ درصدی به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد شرکت‌ها را از آن خود کرده اند.
در قسمت مهم دیگری از یافته‌های این گزارش به قیمت تمام شده شرکت‌ها پرداخته است. در ۱۶۹ شرکت دولتی، قیمت تمام شده محاسبه شده با قیمت تمام شده در قانون بودجه مطابقت نداشته است. علیرغم وجود تغییرات قابل توجه در افزایش و کاهش بهای تمام شده در پیوست شماره ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال گذشته، ۲۳۱ شرکت دلیل این تغییرات را تبیین نکرده اند.
دیوان محاسبات کشور در آسیب شناسی موضوعی بانک‌ها تاکید دارد که شرکت‌داری بانک‌ها همچنان معضل حل نشده است. علیرغم تکالیف قانونی موضوع مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید، عملکرد بانک‌های دولتی درخصوص تکالیف قانونی فوق، ناچیز است و بانک به صورت سرمایه گذاری مستقیم و اعطای تسهیلات، بخشی از منابع خود را به این شرکت‌ها تزریق نموده است. بسیاری از شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها در اقدامی غیرقانونی، به منظور انجام بخشی از عملیات بانکی مانند وصول مطالبات، اعتبارسنجی و رتبه بندی، صرافی، کارگزاری، انفورماتیک، اداره امور رفاهی و... ایجاد شده اند.
درباره نفت و گاز هم گفتنی است تحمیل هزینه‌هایی از جمله آلایندگی و ابهام فعالیت در مناطق آزاد تجاری و صنعتی و نحوه پرداخت مالیات در سال‌های قبل باعث عدم تحقق برنامه‌ها و اهداف کلان و ایجاد مانع در بهبود برآورد، تولید و درآمد‌های آتی شرکت‌ها می‌شوند. تامین نقدینگی متناسب با هزینه‌های تولید و توزیع توسط دولت یا شرکت مادرتخصصی نیست.
نوع کیفیت خوراک نفت خام شرکت از نوع ترش بوده لذا بهبود کیفیت که منجر به افزایش سود می‌گردد مستلزم ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت دریافت نوع باکیفیت بهتر خوراک است. هزینه‌های جاری شرکت که عمدتاً شامل هزینه‌های جاری و پرسنلی بوده، روند افزایشی داشته و هزینه سود و جرایم تسهیلات و هزینه‌های تحمیل شده به شرکت ناشی از تحریم‌ها تصاعدی بوده است.
در حوزه بازرگانی دولتی از آنجایی که تعیین قیمت کالا‌های اساسی در ستاد تنظیم بازار بر میزان هزینه‌های شرکت‌های بازرگانی دولتی ایران و پشتیبانی امور دام کشور و کنترل رانت و فساد ناشی از اختلاف قیمت تاثیر مستقیم دارند، بنابراین پیشنهاد می‌شود نقش دستگاه‌های نظارتی از جمله دیوان محاسبات کشور بر روند تعیین قیمت در ستاد مذکور افزایش یافته و در جلسات ستاد تنظیم بازار نماینده‌ای از دیوان حضور داشته باشد یا دستکم نسخه‌ای از صورتجلسات مذکور به هیات‌های حسابرسی در حوزه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و نیز بانک‌ها ارسال شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سامان رکورددار صادرات بادام در چهارمحال و بختیاری
تور دوچرخه سواری جاده والنسیانا؛ برتری اون پل بلژیکی در مرحله ۴
درخشش نوجوان قزوینی در مسابقات کشوری رباتیک نادکاپ چمران
پیام تبریک رییس فدراسیون عراق به قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران
جان باختن ۸ عضو یک خانواده بر اثر گاز گرفتگی در شهر کابل
ایمیدرو اصلاح سیاست‌های بازار مولیبدن را در دستور کار قرار داد
معاون سابق بانک مرکزی چین به فساد متهم شد
تصویب طرح پیشنهادی آذربایجان‌غربی در کارگروه ماده ۴ قانون ساماندهی تجارت مرزی
روایت تاریخ و نغمه‌های انقلاب در رادیو فرهنگ
آمار کم سابقه تلفات غیرنظامیان افغان در حملات ارتش پاکستان
نشت گاز و انفجار شدید یک ساختمان مسکونی در دهنو میلاس شهرستان لردگان
تجهیز منطقه ویژه اقتصادی یزد به دومین خودرو آتش‌نشانی
بهره برداری از ۲۰۲ طرح دهیاری های خراسان جنوبی
ضربه پلیس آگاهی به شبکه‌های کلاهبرداری با انسداد کارت و حساب بانکی مجرمان
پیگیری حقوق مرزنشینان در نشست مشترک استاندار و مجمع نمایندگان آذربایجان‌غربی با رئیس‌کل گمرک
افتتاح مخزن ذخیره آب، چند طرح‌ راهداری و جایگزینی هزار چراغ پرمصرف معابر در تفرش
تعمیرات اساسی یک دستگاه ترانسفورماتور در سد شهید عباسپور
کتاب هم‌زاد تمدن ایرانی و ستون هویت ملی است
بهره برداری از دو طرح کشاورزی در شهرستان نجف آباد
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
ترافیک سنگین در تهران ۱۸ بهمن
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)