• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۰۹۰۷۵
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۲
خوزستان » اجتماعی

بهره وری از آب‌های شیرین با روش‌های نوین آبزی پروری در خوزستان

نهایت بهره وری از آب‌های شیرین مورد استفاده با روش‌های نوین آبزی پروری از رویکرد‌های جدید شیلات خوزستان در برنامه هفتم توسعه کشور است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،مدیرکل شیلات خوزستان گفت: امسال تولیدات انواع محصولات شیلاتی استان ۱۴۱ هزار تن بوده است.بهره وری از آب‌های شیرین با روش‌های نوین آبزی پروری در خوزستان

فتح اله ابوعلی استان خوزستان، را بوم نقاشی شیلات کشور خواند و تنوع گونه‌های پرورشی را به لحاظ شرایط اقلیمی مناسب از شمالی‌ترین تا جنوبی‌ترین نقطه استان و در ۲۲۰ کیلومتر سواحل بی نظیر دانست و تاکید کرد: پرورش ماهیان گرمابی، دریایی، سردابی، خاویاری، ماهیان زینتی، پرورش ماهی در قفس و سایر آبزیان (زالو، آرتمیا، جلبک، صدف و خیار دریایی) در خوزستان قابلیت رشد و توسعه در سطح کلان اقتصادی دارند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر از رتبه نخست آبزی پروری و رتبه چهارم صید آبزیان از دریا و رتبه دوم تولید از آب‌های داخلی کشور و رتبه پنجم پرورش زالو برخوردار هستیم؛ اما این جایگاه با توجه به حجم بزرگ پتانسیل‌های استان قابل قبول نیست و روز به روز باید به ظرفیت‌های واقعی نزدیک‌تر شویم.

ابوعلی ادامه داد: عمده تولیدات آبزی پروری در حوزه پرورش ماهیان گرمابی با حدود ۷۲ هزار تن و ۱۴۰۰ تن ماهیان سردابی و همچنین امسال با تولید ۸۰۰ تن میگو شاهد جهش بیش از ۳ برابری تولیدات میگو در استان بوده ایم.

وی، با اشاره به اهمیت بازسازی ذخایر آبزیان اظهار داشت: هر ساله تکثیر و رهاسازی ۵ گونه بومی در دستور کار است و در سال گذشته با بیش از ۱۵ هزار و ۴۰۰ تن تولیدات مواجه شدیم.

مدیر کل شیلات خوزستان پرورش ماهی در قفس را یکی از ظرفیت‌های مغفول استان نام برد و اذعان داشت: با سال‌ها تلاش و پیگیری‌های مستمر، برای نخستین بار، پروانه تاسیس پرورش ۵۰۰ تن ماهی دریایی در قفس اخذ شد و در همین راستا متقاضیان دیگری نیز مراجعه می‌نمایند.

ابوعلی افزود: اولین مزایده پرورش ماهی در قفس در سد مارون برگزار شد و مزایده دوم نیز با همکاری سازمان آب و برق استان به زودی برگزار می‌شود؛ همچنین پرورش ماهی دریایی در قفس در خوریات بندر امام خمینی (ره) نیز در حال مطالعه و بررسی است.

وی تامین۳۰ الی ۴۰ درصد باقیمانده آب شیرین مورد استفاده در آبزی پروری استان را با وجود تشدید خشکسالی‌ها و تنش‌های آبی در آینده بسیار سخت پیش بینی کرد.

ابوعلی در ادامه رویکرد‌های جدید شیلات خوزستان را در برنامه هفتم توسعه کشور حداقل استفاده از آب شیرین و هدفگذاری بر روی استفاده از آب‌های شور و نامتعارف از جمله زه آب‌های کشاورزی برای پرورش ماهیان دریایی و آرتمیا، نهایت بهره وری از آب‌های شیرین مورد استفاده با روش‌های نوین آبزی پروری، توجه ویژه به تولید محصولات صادرات محور، تولیدات دریا محور، بکارگیری روش‌های نوین پرورش متراکم ماهیان، راه اندازی استخر‌های دو منظوره کشاورزی و پرورش ماهی در شهرستان‌ها برشمرد.


بیشتر بخوانید:خوزستان قطب و پایتخت پرورش و تولید انواع آبزیان


وی در ادامه با دفاع همه جانبه از طرح تولید یک میلیون تن از آبزیان در خوزستان در بازه زمانی ۵-۷ ساله گفت: این طرح توسط کارشناسان زبده و تخصصی تحلیل و بررسی شده و در آینده نزدیک به سازمان شیلات کشور و استانداری خوزستان ارائه می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صرفه‌جویی سالانه ۹۶ میلیون مترمکعب آب با طرح لوله‌کشی در قزوین
پایان عملیات گازرسانی به جیرفت تا نیمه نخست ۱۴۰۵
کشف ۱۵۹ کیلوگرم تریاک در استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان
تأکید رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور بر اصلاح نظام اداری با محوریت رضایت مردم
پایان اردوی تیم ملی کبدی بانوان در زنجان
شهردار نیویورک: اسلام دینی بر پایه مهاجرت است
برگزاری آئین گرامیداشت عملیات والفجر ۸ 
بررسی روند صدور مجوزهای واحدهای تولیدی در سمنان
آغاز مرحله دوم لیگ برتر تنیس روی میز با پیروزی مدعیان
بهره برداری از دستگاه ایکس‌ری در ایستگاه بازرسی شهید مدنی مهریز
کشف ۶۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق از دو کامیون عبوری در سیرجان
احیای مدیریت محلات در دوره ششم شورای شهر
دستگیری باند سرقت سیم و کابل در طارم
برگزاری مسابقات چندجانبه کشتی در اردستان
کشف سلاح و ادوات شکار غیرمجاز در سمیرم
دستگیری عاملین اغتشاشات در رضوانشهر
آسمانی شدن مادر شهید حسین رئیسی 
نمایش فیلم‌های جشنواره فجر در مسیر عدالت فرهنگی و هنری
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات در سروآباد
معرفی اعضای شورای راهبری کمیسیون ملی بررسی علمی اعتراضات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب ۱۷ بهمن
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)