• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۱۷۵۰۶
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تولید بیش از ۳ هزار جنین گاو از نژاد‌های ممتاز

مدیر گروه جنین شناسی پژوهشگاه ابن سینا گفت: با تلاش محققان این پژوهشگاه بیش از ۳ هزار جنین گاو با تمرکز بر گونه مزرعه‌ای از نژاد‌های ممتاز جرزی (jersey cattle) و لیموزین در کشور تولید شد.

تولید بیش از ۳ هزار جنین گاو از نژاد‌های ممتازبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر ابوالفضل شیرازی افزود: در حال حاضر با تمرکز بر گونه مزرعه‌ای گاو بیش از سه هزار جنین از نژاد‌های ممتاز گاو در این پژوهشگاه تولید شد.
 
وی بیشترین جنین‌های تولیدی را از نژاد گاو شیری جرزی و کمترین آن را نژاد لیموزین عنوان کرد.
 
این محقق یادآور شد: بانک جنین گاو برای نخستین بار در کشور از نژاد‌های شیری (جرزی)، دو منظوره (سیمنتال) و گوشتی (شروله، بلونداکیتن و لیموزین) در مزرعه تحقیقاتی پژوهشگاه ابن سینا در سال ۱۳۹۳ شروع به فعالیت کرد.
 
وی افزود: تأسیس بانک جنین گاو در ابتدا با فعالیت‌های صورت گرفته در خصوص تأسیس مزرعه تحقیقاتی و تجهیز آزمایشگاهی آن، کار خود را در آن سال با مطالعه اولیه روی نژاد هولشتاین آغاز و پس از آن فعالیت خود را از سال ۱۳۹۵ بر روی نژاد‌های فوق متمرکز کرد.
 
مدیر گروه جنین شناسی پژوهشگاه ابن سینا ادامه داد: کشور‌های اصلی و فعال تولید کننده جنین گاو در سطح بین الملل کشور‌های آمریکا، کانادا و انگلیس هستند.
 
شیرازی ادامه داد: در حال حاضر تولید جنین گاو در دنیا به ویژه تولید آزمایشگاهی آن گذشته از فواید اقتصادی، به دلیل تسریع مقاصد به نژادی رو به افزایش بوده و ما نیز با توجه به مزایای آن می‌بایست در این جهت و با برنامه ریزی مشخص اقدام کنیم.
 
وی تسریع در امر اصلاح نژاد و گسترش ژنوم برتر با انتخاب همزمان اسپرم و تخمک از نژاد‌های برتر دام و به تبع آن کاهش هزینه‌های تولید فرآورده‌های دامی و رونق صنعت دامپروری را از جمله مزیت‌های این اقدام برشمرد.
 
مدیر گروه جنین شناسی پژوهشگاه ابن سینا افزود: پس از شناسایی دام‌های ممتاز با بهره گیری از آزمون نتاج و انتخاب ژنومیک، تمرکز اصلی این پژوهشگاه تکثیر دام‌های با خصوصیات برتر ژنتیکی (تولید بالاتر، ماندگاری بیشتر در سطح گله، مقاومت بالاتر به بیماری ها، و...) با بهره برداری از تکنیک‌های نوین تولیدمثلی یاد شده، خواهد بود.
 
بیش از ۳ هزار جنین گاو از نژاد‌های ممتاز با تلاش محققان ایرانی تولید شد
 
دکتر شیرازی تصریح کرد: علاوه بر تامین نیاز داخل به جنین‌های گاو‌های با خصوصیات برتر ژنتیکی در راستای اهداف به نژادی، می‌توان به امکان صادرات جنین‌های تولیدی به کشور‌های همجوار و کمک به ممانعت از خروج ارز جهت واردات فراورده‌های پروتئینی اشاره کرد.
 
وی ادامه داد: از طرفی با مطالعه و برنامه ریزی دقیق در خصوص ظرفیت گاو‌های بومی می‌توان پس از شناسایی و انتخاب گاو‌های برتر بومی و با بهره گیری از فناوری‌های نوین تولید مثلی (استحصال سونوگرافیک تخمک، تولید آزمایشگاهی جنین و انجماد آن و در نهایت انتقال آن‌ها به دام‌های با خصوصیات ژنتیکی معمولی)، امکان تکثیر نژاد‌های برتر بومی و بهنژادی آن‌ها منطبق با شرایط اقلیمی کشور را امکان پذیر کرد.
 
مدیر گروه جنین شناسی پژوهشگاه ابن سینا افزود: با انجام این مجموعه از فعالیت‌ها و داشتن برنامه مشخص، امکان کوتاه کردن فاصله نسلی و تسریع در امر اصلاح نژاد در خصوص نژاد‌های خارجی و بومی طی یک برنامه نه چندان دراز مدت، میسر می‌شود.
 
آقای شیرازی تصریح کرد: اکنون جنین‌های آزمایشگاهی تولید شده در مرکز تحقیقاتی و تجاری بایوفارم (Biofarm) در بیش از ۹ گاوداری صنعتی انتقال داده شد و گوساله‌های نژاد‌های مختلف جرزی، سیمنتال، بلونداکیتن، شاروله و لیموزین به دنیا آمدند.
 
وی افزود: تولید جنین آزمایشگاهی در سایر گونه‌های مزرعه‌ای از اهداف پیش رو بوده و اکنون فعالیت بر روی گاومیش آغاز و در آینده نه چندان دور کار بر روی گونه‌های مزرعه‌ای شتر و اسب نیز دنبال خواهد شد.
 
نژاد جرزی (jersey cattle) کوچک‌ترین نژاد گاو شیری است. شیر جرزی در مقایسه با سایر نژاد‌ها بیشترین درصد چربی و همچنین مواد جامد بدون چربی را دارد.
 
رنگ این نژاد کرمی روشن تا قهوه‌ای تیره (عسلی) است، گاو جرزی هم اکنون سریع‌ترین رشد را در بین همه نژاد‌های جهان دارد و دومین نژاد برتر شیری در جهان است. این نژاد تحت عنوان ملکه نژاد‌ها لقب گرفته است. گاو‌های جرزی نسبت به تمامی نژاد‌های دیگر زود‌تر بالغ می‌شوند و اوج تولید شیر را نسبت به نژاد‌های دیگر زودتر کسب می‌کنند. یک گاو جرزی تقریباً ۴۵۰ کیلوگرم وزن دارد.
 
گاو نژاد لیموزین هم دارای هیکلی بزرگ و استخوان بندی قوی است. سر و گردن این گاو‌ها کوچک و همچنین کوتاه است و دارای پیشانی و پوزه عریض هستند. رنگ گاو نژاد لیموزین طلایی و قرمز است که در بخش‌های زیر شکم، زیر ران گاو، اطراف چشم آن ها، پوزه و انتهای بدن رنگ روشن‌تر می‌شود.
 
وزن ماده این گونه گاو به طور معمول ۶۰۰ تا ۶۵۰ کیلوگرم و وزن نر بالغ آن ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ کیلوگرم است.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
برپایی ۱۲۰ میز خدمت جهادی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
شکارچیان متخلف در دام قانون
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)